Gönderen Konu: antifriz  (Okunma sayısı 4785 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: antifirz
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2012, 18:09:02 »
Teşekkürler Tekin bey.Cam suyu içinde antifirizli sular var onlardan kullanmalımıyım acaba,yoksa normal su yeterlimidir.Arabayı çok sık kullananlardan değilim sadece hafta sonları.
İnandığın gibi yaşamazsan,yaşadığın gibi inanmaya başlarsın!

Toyota Club Türkiye

Ynt: antifirz
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2012, 18:09:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2551 kere teşekkür edildi
Ynt: antifirz
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2012, 18:46:37 »
Teşekkürler Tekin bey.Cam suyu içinde antifirizli sular var onlardan kullanmalımıyım acaba,yoksa normal su yeterlimidir.Arabayı çok sık kullananlardan değilim sadece hafta sonları.

Kutusunun üzerinde, yaşadığınız bölgenin ısı değerlerine göre karışım yapmanızı tarif eden cam suyu antifrizleri bulunur, kesinlikle faydalanabilirsiniz. Cam silecek su kabına bu karışımı koymadan önce içindeki normal suyu başaltmanızı öneririm (orantılı karışım olması anlamında).

Bu antifrizi yazın dahi kullanabilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: antifirz
« Yanıtla #22 : Ocak 23, 2012, 11:28:10 »
bu konuyla ilgili olduğunu düşündüğüm için burada yazmayı uygun gördüm;

dün akşam arabayı çalıştırdım,(tek seferde kolay çalıştı) motorun ısınması için 2 bin devirlerde yaklaşık 5 dakika çalıştırdım.daha sonra araç rölantide normal 1000 devirlerde çalışıyordu, sonra çocuklar da arabaya bindiler, vitese geçirip hafif gaz verdiğimde araba tekler gibi oldu ve gaz yememeye başladı, gaz pedalından ayağımı çekince rölantide normal çalıştı ne zaman ki gaza basmaya başladım o zaman stop edecek gibi devri düştü,fazla gaz verince 3000 devirlere çıktı indi, en sonunda da stop etti, motor tarafından hırıltılı su sesi geliyordu, garul gurul bir uğultu, sanki hava yapmış suyun içinden hava geçiyor gibi sesler, kaputu açtım baktım, antifiriz yedek su kabının kapağındaki tahliye borusundan antifiriz püskürtmüş motor ve çevresi ıslaktı ve tahliye borusundan 2-3 dakika  tazyikli hava çıktı, aracı tekrar çalıştırdım aynı durum oldu gaz verdiğimde stop ve garulgurul garul gurul.. o şekilde bıraktım..

şimdi bu noktada şunu ekleyim; yaklaşık 2 ay önce benzinlikte antifrizi ölçtürdüm, değil antifriz su özelliği bile kalmamış çamura çalar bir hale gelmiş, arabayı aldığımdan bu yana (3 sene) ne hararet ne buna benzer bir sıkıntı yaşamadım, ertesi gün gittim sanayide eski suyu boşatıp yerine 3 lt maviye çalar sanırım castrol idi antifriz koydu usta, su koymadı çünkü dolmuştu, eksilme olursa su ilave edersin dedi. 1 hafta sonra 2-3 bardak kadar bir su ilave ettim.
dün hava sıcaklığı - 18 derece imiş, su-antifriz yeterli miktarlarda karışım olmadığından suyun donduğunu düşünüyorum.
Bu durum acaba neden olmuş olabilir.?

üstteki mesajımla ilgili gelişmeler şöyle;

olay gece olduğundan ne olduğunu anlayamamıştım, gündüz vakti aracı çalıştırdım, rölantide kaputu açtım lpg beyninin ort akısmında küçük bir delik var oradan LPG + antifiriz karışımı atıyordu, yüksek devirde elbette püskürüyor. hemen benzine aldım, benzinde sorun olmadı.Eksilen suyu tamamladıktan sonra sanayiye Lpg işi yapan arakdaşa gittim, distribütör çıkışı ve buj kabloların iyiymiş yoksa bumm olabilirdi daha geçen hafta bir seat bu şekilde yanmış..çünki bahsettiğim delik direk gazı distribütörün üzerine atıyordu..Netice  olarak, LPG beyni diyaframları patlamış, motordan gelen su gaza karışıp tahliyeden çıkıyormuş, LPG beyni değiştirildi sorun çözüldü.. Düşündüğüm gibi bir su-antifiriz donma söz konusu değilmiş.. Lpg beyni içindeki diyaframlar zamanla zarar görüp, özelliğini kaybettiğinde bu durum olabiliyormuş.

üstte anlattığım olay sırasında - 13 C lerde idi aracım garajım olmadığından kar altında idi ve her yeri buz idi, ona rağmen tek basışta aldı ve çalıştı, aracın kendi parçalarından kaynaklanan bir sorun olmadı gene , sonradan takılan LPG beyni sorunun kaynağı.. biz kez daha toyota benden tam not aldı kar kış demeden çıkarım senle her yola...(sloganı da yapıştırdık gene :)...)
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 AVENSİS 1.6 ELEGANCE EXTRA brc my10 lpg'li
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
Ynt: antifriz
« Yanıtla #23 : Ocak 23, 2012, 13:39:19 »
orjinal antifiriz kırmızı olan var haznede.arabayı aldığımdan beri hiç değiştirmedim. gayet güzel. MUŞ-merkez de  -26 derece de bile olumsuzluk olmadı. 21 ocak 2012 Cumartesi sabah çalıştırdım. ikinci sefer de çalıştır. arabam 2007 corolla D4d comfort
işte resmi.


Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: antifriz
« Yanıtla #24 : Ocak 23, 2012, 13:49:57 »
maşaallah..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.