0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Teşekkürler Tekin bey.Cam suyu içinde antifirizli sular var onlardan kullanmalımıyım acaba,yoksa normal su yeterlimidir.Arabayı çok sık kullananlardan değilim sadece hafta sonları.
bu konuyla ilgili olduğunu düşündüğüm için burada yazmayı uygun gördüm;dün akşam arabayı çalıştırdım,(tek seferde kolay çalıştı) motorun ısınması için 2 bin devirlerde yaklaşık 5 dakika çalıştırdım.daha sonra araç rölantide normal 1000 devirlerde çalışıyordu, sonra çocuklar da arabaya bindiler, vitese geçirip hafif gaz verdiğimde araba tekler gibi oldu ve gaz yememeye başladı, gaz pedalından ayağımı çekince rölantide normal çalıştı ne zaman ki gaza basmaya başladım o zaman stop edecek gibi devri düştü,fazla gaz verince 3000 devirlere çıktı indi, en sonunda da stop etti, motor tarafından hırıltılı su sesi geliyordu, garul gurul bir uğultu, sanki hava yapmış suyun içinden hava geçiyor gibi sesler, kaputu açtım baktım, antifiriz yedek su kabının kapağındaki tahliye borusundan antifiriz püskürtmüş motor ve çevresi ıslaktı ve tahliye borusundan 2-3 dakika tazyikli hava çıktı, aracı tekrar çalıştırdım aynı durum oldu gaz verdiğimde stop ve garulgurul garul gurul.. o şekilde bıraktım..şimdi bu noktada şunu ekleyim; yaklaşık 2 ay önce benzinlikte antifrizi ölçtürdüm, değil antifriz su özelliği bile kalmamış çamura çalar bir hale gelmiş, arabayı aldığımdan bu yana (3 sene) ne hararet ne buna benzer bir sıkıntı yaşamadım, ertesi gün gittim sanayide eski suyu boşatıp yerine 3 lt maviye çalar sanırım castrol idi antifriz koydu usta, su koymadı çünkü dolmuştu, eksilme olursa su ilave edersin dedi. 1 hafta sonra 2-3 bardak kadar bir su ilave ettim.dün hava sıcaklığı - 18 derece imiş, su-antifriz yeterli miktarlarda karışım olmadığından suyun donduğunu düşünüyorum. Bu durum acaba neden olmuş olabilir.?