Gönderen Konu: 2006 avensis comfort stop sorunu  (Okunma sayısı 1862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
2006 avensis comfort stop sorunu
« : Ocak 08, 2012, 15:58:42 »
aracta atiker lpg var...

aracım 2 gün önce calışır durumda ıken stop edıyordu(arac  hem benzindeyken hemde  lpg deyken stop edıyordu) .arac ılk calıştıgında devir göstergesi  1600 dv/dk  600 dv/dk aralıgında çıkıp iniyor sonra  arac stop ediyordu .gün içerinde cok sıkıntı cıkardı bana ama sonra kendılıgınden düzeldi herhangi bi rölanti problemi göstermedi.Dünde aynı şekilde bi kaç defa aynı sorunu gösterdi.Servise götürdüm ; usta sübapların yandıgını  sübap takımının degişmesi gerektigini (yaklaşık maliyetinin 1300 tl civarında)
söyledi  "ne kadar doğru oldugunu bilmiyorum "..
Şu anda araçın rolantisi normal ve stop etmiyor

Servise götürmeden önce lpg ciye götürdügümde rölanti ayarımı yaptırtmam gerektigini söyledi.
Başka bir ustaya götürdügümde şimdi tam adını hatırlamıyorum ama motora giren bir boru nun temizlenmesi gerektigini soyledı.Tabi motor hakkında pek bilgim olmadıgı iççin birde sevise götürdüm

Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olursa sevınırım.

Toyota Club Türkiye

2006 avensis comfort stop sorunu
« : Ocak 08, 2012, 15:58:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2006 avensis comfort stop sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2012, 13:31:39 »
kelebek boğaz temizliğini kastetmiştir ancak bu o kadar da etkilemez ayrıca rolanti ayarı derken sizin arabanza rolanti ayarı yapılmaz diye biliyorum çünkü rolantiniz arabanın çalışan donanımına göre değişiklik gösterir sabıt bır rolantısı yoktur ta bı sızınkı normal bır sorun değil bu kadar da oynmaması gerekıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2012, 14:55:50 »
Maşallah her usta ayrı bir telden çalmış. LPG'nin sübaplarda sıkıntı soruna neden olabileceğini biliyoruz ama bahsettiğiniz problemin bundan kaynaklanabileceği konusunda şüphelerim var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2012, 15:26:17 »
rolanti devri çok düştügünden araç buna müdahale edip devri artırıyordu bi kaç denemeden sonra stop etmişti araç.

aynen öyle her usta ayrı telden  çaldıgı ıcın herhangi bir işlem yaptırtmadım aracta .ama serviste araca bakan usta subaplardakı basıncı olctu ve 4. gözde problem oldugunu soyledı.artık bu konuda pek bilgim olmadıgı için görüşünüzü alıyım dedım belkı daha onceden başından böyle bir olay geçen arkadaş olmustur diye.
bu arada motor aracı cok sallıyor bunun nedenı rölantinin cok düşük olması olabılırmı.800dv/dk da da arac sallanıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2012, 19:54:10 »
rolanti devri çok düştügünden araç buna müdahale edip devri artırıyordu bi kaç denemeden sonra stop etmişti araç.

aynen öyle her usta ayrı telden  çaldıgı ıcın herhangi bir işlem yaptırtmadım aracta .ama serviste araca bakan usta subaplardakı basıncı olctu ve 4. gözde problem oldugunu soyledı.artık bu konuda pek bilgim olmadıgı için görüşünüzü alıyım dedım belkı daha onceden başından böyle bir olay geçen arkadaş olmustur diye.
bu arada motor aracı cok sallıyor bunun nedenı rölantinin cok düşük olması olabılırmı.800dv/dk da da arac sallanıyor

kardeş aynı sorun bendede var ... benimki 1gözde düşüş var ... degerleri hatırlıyormusun  ?? benimki 5 10 10 10  ...
araçta performans düşüşüde vardır... benim usta 800-1000 arası dedi.. istersen benim başlıgada bak avensiste kompresyon düşüşü başlıgı...
toyota 2009 verso premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2012, 20:16:46 »
LPG takılı araçlarda, sıvı yakıt kullanım süreleri çok kısa olduğundan, enjektör uclarında, emme sübaplarında, lamda sensöründe karbon birikimi çok daha fazla olur, ayrıca yakıt deponuzda rutubet birikimide fazla olur ve bu tip geçici  rölanti bozuklukları çıkarabilirler.

Her 5000km'de, kaliteli bir Enjektör temizleyici kullanarak, karbon birikimlerini temizlerken yakıt deponuzdaki rutubetide atmış olup, rölanti bozukluk sorununun tekrarlamasını önlemiş olursunuz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2012, 20:26:04 »

Bence LPG enjektörlerinizin tıkalı yada yanmış olup olmadığını kontrol edin yada ettirin.

Eğer benzinde problem yoksa sıkıntı LPG kitinin enjektörlerinde olabilir..
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2012, 21:16:25 »
kardeş aynı sorun bendede var ... benimki 1gözde düşüş var ... degerleri hatırlıyormusun  ?? benimki 5 10 10 10  ...
araçta performans düşüşüde vardır... benim usta 800-1000 arası dedi.. istersen benim başlıgada bak avensiste kompresyon düşüşü başlıgı...

malesef yani hatırlamamak degılde usta sadece düşüş var dedi her hangi bi deger soylemedi tabi bu bırazda benım bilgisizligimden sanırım.

Senin başlıgada bi  bakıcam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2012, 21:19:54 »
Alperen ve Tekin bey teşekkur edıyorum önerileriniz için en kısa zamanda baktırıcam ona göre tekrar yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2012, 14:57:26 »
hem benzin hem lpgde rölanti problemi deyince aklıma ilk bujiler geliyor..
Avensis 1.6 Elegant 2005 / Landirenzo LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2012, 00:52:58 »
Bence kolaydan yada zamanla zaten yapmanız gereken değişimlerden başlayarak
ve en son artık ne gerekiyorsa oraya kadar giderek ilerlemenizde fayda var...
Babamın araba da stop ediyordu ama sadece benzinde ve bizim bi motoru değiştirmediğimiz kaldı (subap ayarı filan) Benzin filtresi tıkalıymış
Sizde buji-hava filtresi-lpg'nin filtreleri daha sonra lpg enjektör temizliği- lpg ayarı (araç tam yüke binecek farlar klima teyp vb. açık olacak)- boğaz kelebeği temizliği- motor hava giriş sensör kontrolü- yapılabilir... (yağ değişiminden önce ve sonra bor içeren temizleyici ve koruyucu yağ katkıları da kullanmanızı tavsiye edebilirim)
Bunlardan önce de lpg'yi tamamen bitirerek güvenirliğinden emin olduğunuz bir yerden gaz alın...
İnşallah büyük bi sıkıntı yaşamazsınız....
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^