Gönderen Konu: 2005 düzvites corollaya cruse kontrol taktım  (Okunma sayısı 2982 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
2005 düzvites corollaya cruse kontrol taktım
« : Ocak 08, 2012, 11:49:31 »
öncelikle selçuk ve sekan arkadaşıma  önceki verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederim   arkadaşlar bildiğiniz üzere otomatik viteslerde montaş kolaydı fakat düz viteslerde  debriaj sivici gerekli idi onuda bulmak zor ce yeri itibatiyle montajı zor ben bu siwici kullanmadan sorunu şöyle hallettim normal cruse kontrolü olan arçlarda  frene basınca  sistem devreden çıkar vites değişince debriaja basınca yani sistem devreden çıkar corollanın devre şemasındada böyle gösterilmiş ben sdece fren kısmını yapmayı başardım ek parça satın almadan frene ufak bir dokunma ile cruse kontrol devreden  çıkıyor yani  normalde debriaja basınca cruse kontrol devreden çıkmalıki gaz otomatik basılı kalmadan vites değiştirelim  fakat frene hafif dokununca cruse devreden çıkıyor yani otomatik olarak gazı kesiyor bu panik anındada önemli   montajı önceki konularda okuyanlar  e 13 soketinin 10 nolu pinine 12 v vermek gerektiği söylenmişti bunu çakmaktan verenler olmuştu tamam ama panik anında cruse kontrol devrede iken araba otomatik gaz vermekte frenede basılınca fren gazada basılı olduğunda aktif tutmayacaktır ve kaza olabilecektir benim yaptığımda  12 v elektrıği fren müşüründen alıyorsunuz ve frene basınca otomatikmen cruse yanı e13 soketinin 10 nolu pinine giden 12 v elektrik kesilmiş oluyor zaten devre şemasınıda inceler seniz böyle debriaj sivici ek olarak  debriaja basın cada elektriği keslyor oda zaten devre şemasında elektriği fren müşüründen alıyor yani iki swicten herhangi birine basınca elektriği kesecek biçimde sistem ayarlanmış ben sadec fren  kısmını ek parça almadan yapmış oldum

Toyota Club Türkiye

2005 düzvites corollaya cruse kontrol taktım
« : Ocak 08, 2012, 11:49:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 düzvites corollaya cruse kontrol taktım
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2012, 14:19:56 »
Merhaba Ramazan bey,

Sistemi çok iyi kavrayarak aslında çok iyi bir iş çıkartmışsınız, elinize sağlık.

Siz, sadece frene dokununca sistemi devre dışı bırakmakla hızlı bir çözüm üretmişsiniz ve bu şekilde de verimli kullanabilirsiniz.
Zaten normal Cruise Control'ler uzun yolculuklarda kullanılabilen donanım olduklarından sadece 5. vitesle sabit süratlerde verimli olmaktalar.

Sollama yapacağınız zaman sadece gaz pedalına basın, o aracı geçtikten sonra kendi aracınız yavaşlayıp sabitlediğiniz süratte devam edecektir, ta ki siz frene dokunana dek.

Sağlıkla güle güle kullanın derken, CC devredeyken vites değişimi yapmamaya alışma süreciniz içinde dikkatli ve yavaş sürünüz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2012, 15:40:09 »
Ramazan bey öncelikle cc niz hayırlı olsun
Fakat siz konuyu yanlış anlamışsınız. zaten frene bastığınızda E13 10 nolu pinde elektrik olsa dahi CC devreden çıkar ve araba gaz vermeyi otomatik olarak kesiyor. Burada debriyaj müşürünün fonksiyonu cc devredeyken vites değiştirirken gereksiz yere araç beyin gaza basıp devri yükseltmemesidir. cc devredeyken debriyaja basıp deneyiniz ne oluyor. Bundan dolayı elektriği fren müşüründen almanıza gerek yok istediğiniz yerden alıp E13 10'a verebilirsiniz. Ama bu şekilde sistem orjinal olmayacaktır. illa ki orjinal müşür almak zorunda değilsiniz Raif beyin yaptığı gibi bir ayak yaparsınız. Sanayiden oraya uygun bir müşür işinizi görür. Bence ihmale gelmez asıl sizin yaptığınız sistemde cc nin açık olduğunu unutup debriyaja basmanızla birlikte devirin otomatik yükselişi sizi boş bir anınızda panik yapabilir bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2012, 15:53:55 »
cc şemasında swice elektrik debriaj müşüründen geliyo gibi gözüküyor ama ilginçtir çakmaktan elektrik aldım o şekilde sabitleme yapmadı nedense fren müşüründen alınca sorun çıkmadı ama birşekilde fren müşürüyle araç beyni arasında bağlantı olmalı çünkü arç frene basıldığını bu şekilde anlayabilir sadece tabiki olaya ileri zamnda debriajıda eklemek lazım ama  henüz debriajın neresine montaj yapacam die düşünüyorum debriaj müşürünün yerine toyotada ulaşmak çok zor hemde swic bulmak çok zor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2012, 15:57:46 »
konu ile ilgili bir kaç resmim var nasıl ekleyebilrim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2012, 16:19:54 »
Ramazan bey,

Fren pedalına gelen kablo + giden ise, pedala basılınca yine + olan yani stop lambasına giden kablodur. Siz elektrik olmayan kabloya bağlantı yaptığınızdan, pedala basınca elektriği algılayan CC'de frene basıldığını anlar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2012, 00:21:52 »
linkini verdiğim müşür işinizi görecektir bunu debriyaja bir metal ayak yaparak debriyaj müşürü olarak kullanabilirsiniz.

http://www.bora-oto.com/TOYOTA-Fren-Musuru-COROLLA-LAND-CRUISER-HIACE-84340-12020-84340-20011-84340-22040,PR-1388.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2012, 22:04:01 »
selçuk bey fren swiçlwri basılınca elektriği kesiyor bırakıldığında elektriği iletiyor  o sebeple frende baş aşağı duruyor  frene basınca  swicin ucu basılı halden serbest duruma geliyor ve lektriği iletiyor    yani normal swiçlwrin tersi  biz bunu kullanırsak debriaja basınca  elektriği iletmezmi oysa bize tam tersi lazım  yoksa bu swiçlerden piyasada çok ama tersi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2012, 22:24:26 »
evet haklısınız bir an için dalgınlığıma gelmiş kusura bakmayın yanlış yönlendirme için. ama en azından diğer marka araçlarınkini bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2012, 23:19:39 »
öncelikle selçuk ve sekan arkadaşıma  önceki verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederim   arkadaşlar bildiğiniz üzere otomatik viteslerde montaş kolaydı fakat düz viteslerde  debriaj sivici gerekli idi onuda bulmak zor ce yeri itibatiyle montajı zor ben bu siwici kullanmadan sorunu şöyle hallettim normal cruse kontrolü olan arçlarda  frene basınca  sistem devreden çıkar vites değişince debriaja basınca yani sistem devreden çıkar corollanın devre şemasındada böyle gösterilmiş ben sdece fren kısmını yapmayı başardım ek parça satın almadan frene ufak bir dokunma ile cruse kontrol devreden  çıkıyor yani  normalde debriaja basınca cruse kontrol devreden çıkmalıki gaz otomatik basılı kalmadan vites değiştirelim  fakat frene hafif dokununca cruse devreden çıkıyor yani otomatik olarak gazı kesiyor bu panik anındada önemli   montajı önceki konularda okuyanlar  e 13 soketinin 10 nolu pinine 12 v vermek gerektiği söylenmişti bunu çakmaktan verenler olmuştu tamam ama panik anında cruse kontrol devrede iken araba otomatik gaz vermekte frenede basılınca fren gazada basılı olduğunda aktif tutmayacaktır ve kaza olabilecektir benim yaptığımda  12 v elektrıği fren müşüründen alıyorsunuz ve frene basınca otomatikmen cruse yanı e13 soketinin 10 nolu pinine giden 12 v elektrik kesilmiş oluyor zaten devre şemasınıda inceler seniz böyle debriaj sivici ek olarak  debriaja basın cada elektriği keslyor oda zaten devre şemasında elektriği fren müşüründen alıyor yani iki swicten herhangi birine basınca elektriği kesecek biçimde sistem ayarlanmış ben sadec fren  kısmını ek parça almadan yapmış oldum
Tebrik ederim. Benim de 2005 corolla düz vites aracım var da bu sistemi kaça mal ettiniz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2012, 22:39:32 »
15 ytl :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 26, 2012, 23:43:29 »
15 ytl :D
sadece 15 tl mi? direksiyon değişimi gerekir gibi bir şeyler duymuştum. bir de cc kumandasının nasıl yaptınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2012, 08:49:09 »
şema zaten eski konularda mevcut ben siyah bir kutoya montaj yapıp  vitesin altına silikonladım orası elle kontrol için çok uygun zaten bazı arabalarda direksiyonda kol yok orjinal düğmeli olanlarda var