Gönderen Konu: YARDIM  (Okunma sayısı 2459 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
YARDIM
« : Ocak 07, 2012, 20:56:03 »
Toyota Corolla Liftback 90 model aracımın sunroof parçaları ve antenini malesef çıkma yada orjinali bulamıyorum,nerden ve ne şekilde bulabilirim,
15 yıllık 2.sahibi olaraktan aracımı çok seviyorum ve elimden geldiği kadar diri tutmak istiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

YARDIM
« : Ocak 07, 2012, 20:56:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: YARDIM
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2012, 21:08:33 »
  Gerçekten çok güzel, özellikli araçlar bence. Parçalar için yurt dışı siteleri bir deneyin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2012, 21:11:16 »
ikitelli'deki çıkmacılardan belki bulabilirsin.google'a toyota çıkma parçaları diye yaz,çıkan adresteki telefonlardan araştırmaya çalış,ben oradan çıkma anten tedarik etmiştim.şansına, rast gele.selamlar.....
hayat 3 ile 4 arasındadır.ya 3,5 atarsın ya da 4 4 lük yaşarsın......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2012, 21:15:59 »
yurt dışı sitelerden tam olarak nasıl bağlantı kurabilirim bilmiyorum,internet ortamında dolandırılma riski var,yazışmak içinde lisan sağlam olmalı açıkça tereddüt ediyorum.google da bu konu üzerine pek bir şeyde bulamadım açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2012, 21:28:40 »
ikitelli'deki çıkmacılardan belki bulabilirsin.google'a toyota çıkma parçaları diye yaz,çıkan adresteki telefonlardan araştırmaya çalış,ben oradan çıkma anten tedarik etmiştim.şansına, rast gele.selamlar.....

İkitellide Atatürk sanayi sitesine gittim ordaki tek sağlam toyota çıkma parçaları satan yer var,hiç bir parçası yok,sunroof tamir ettirmek için maslak sanayi sitesini çok övüyolardı keza parça bulamayıp ellerinde kalır korkusu var,şimdi istanbul avrupa yakası civarı tek bakmadığım  yer ikitellide güngören bağcılar sanayi sitesi varmış,

aslında toyotanın bu gibi konularda yardımcı olması lazım,distürbitörüne sorduğumda 2013 yılında parça geliceği fakat bu nasıl bir öngörüdür pek anlamadım,hiç yoksa merkezinde numune veya hazırlıklı olmaları,şahsen üretici veya distürbütörü olsam,21 yaşındaki bir arabaya veya daha üstü,belki 60 model chevrolet sınıfında olmasada aracı bu derece diri görsem, karşılıksız yardımcı olurum.
  keza kendi aracım diye değil,sokak ortasında görenler çevirip satıyomusun,kaç model ve 90 model olduğunu görünce şaşırmaları rahatlığından sanki bir mercedes sınıfında görülmesi nekadar güzel birşey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2012, 21:46:13 »
  Toyota dışarıdan parça getirtebilir ancak fiyatı makul seviyelerin çok üstünde olacaktır tahminimce.
 Sizin yurt dışı siteleri araştırmanız en iyisi. Tabi almadan karşı tarafın güvenirliği konusunda da emin olmanız lazım.
 Başlığı, sorunuza uygun olarak, detaylı yazarsanız(1991 Corolla Liftback Sunroof gibi) daha çok cevap alabilirsiniz. Türkiye'de bu parçayı bulma ihtimaliniz çok düşük ama tabi imkansız değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2012, 22:16:14 »
anlaşılan o ki daha çok koşucaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2012, 23:06:09 »
İsmail bey,

Sunroof'taki problem nedir?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2012, 00:08:55 »
problem kenar lastiği değişicek,elektrik normalde geliyo fakat açma kapama yapmıyo ya spiral yada kızakları hareket etmesini sağlayan neyse onda arıza var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2012, 00:20:47 »
problem kenar lastiği değişicek,elektrik normalde geliyo fakat açma kapama yapmıyo ya spiral yada kızakları hareket etmesini sağlayan neyse onda arıza var

Bu konuda bende biraz araştırma yaptım, aslında İstanbul'da ve Bursa'da tamir yaptırabileceğiniz, parça bulabileceğiniz oldukça fazla sayıda işyeri var. Sonuçta çok karmaşık bir sistem değil, güveneceğiniz bir sunroof ustasına söktürebilirsiniz.

Sizin yapmanız gereken, öncelikle bu kışı atlatmanız, Nisan gibi bu konuya girişebilirsiniz, eğer acil değilse, diğer Toyota modellerin motorlarıda uyabilir, Toyota yetkili servistende motoru ve/veya fitili getirtmelerini isteyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2012, 00:32:10 »
belirttiğim gibi maslak ikitelli en başta akla gelen yerlerde yardımcı olamadılar,distrüböre sorduğumda parça tedariği 2013 te,şuanda fitilin acil değişmesi lazım,anteninde,yoksa su alıyo,geçici olarak bantla kapattım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2012, 00:46:33 »
İsmail bey,

Parçaları tedarik edene kadar en azından hem kaliteli bir izolasyon yapmak adına hemde görüntüyü bozmadan şöyle bir şey önerebilirim;

Hani yeni arabalar için kaputlarını taşlardan korumak için yapıştırılan film vardır ya, o filmden sunroof ebadından daha büyük olacak şekilde tavanınızın üzerine yapıştırabilirsiniz. Sunroof kenarlarından, 10'ar cm daha geniş olursa daha iyi tutunur.

Umarım kısa zamanda sorunlarınızı çözersiniz.