0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
uzun süre önce görmüştüm bu fragmanı ne kadar ilgi gördü çıktımı onu da hiç bilmiyorum açıkcası
300'ün (Spartalı) Türk versiyonu gibi olmuş. Milliyetçi duygulara hitap eden propaganda filmi Bu tür bir tarafı mutlak iyi, diğer tarafı mutlak kötü gösteren tarihi filmlerden nefret ediyorum.
Kerem bey bu fragman yeni çıktı bu değildir.
Kerem bey bu fragman yeni çıktı bu değildir. Hakkı abi amerikalılar nerdeyse film yapmak için ülkelere savaş açmadıkları kaldı olsunda bizim tarihimizden böle kaliteli filmler çıksın sonrasında kızanların gönlü alınır yeni filmle nede olsa osmanlı adaletin simgesiydi...
Filmi izleyemediğimiz için içeriği hakkında bir yorum yapmak doğru olmaz ama görsel açıdan da çok kaliteli görünmüyor açıkçası. Aslında iyi bir tarih filmi çekmek için bu kadar bilgisayar efektine de ihtiyaç yok, iyi bir senaryo, oyuncu kadrosu, kostüm ve dekor ile de başarılabilir bu (Bkz: Braveheart). Fragmanından izlediğim kadarıyla bu filmin Osmanlı'nın üstün yönlerini ve maneviyatını öne çıkarmak gibi bir kaygısı da yok. Zaten Osmanlı'yı güçlü yapan eyalet sistemi ve gayrimüslimlerin imparatorluk içinde ve özellikle günümüz Türkiye sınırları içerisindeki etkinlikleri gibi özelliklerin de sinemaya yansıtılması siyasi açıdan o kadar kolay görünmüyor. Dolayısıyla kendimiz pişirip kendimiz yememek adına fakat her şeyden önce sinema sanatı adına daha iyi yapımlar bekliyoruz.