Gönderen Konu: FETİH 1453  (Okunma sayısı 4193 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
FETİH 1453
« : Ocak 07, 2012, 02:28:38 »
Fetih 1453 - (OFFICIAL TRAILER HD)   

Şubat ayında vizyonda,Uzun zamandır gizli bir şekilde çekimleri devam eden, gururla izlenecek bi film allah yapandan razı olsun inşallah geriside gelir zira bu şanlı tarih kimde var....
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Toyota Club Türkiye

FETİH 1453
« : Ocak 07, 2012, 02:28:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: FETİH 1453
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2012, 11:24:00 »
300'ün (Spartalı) Türk versiyonu gibi olmuş. Milliyetçi duygulara hitap eden propaganda filmi :) Bu tür bir tarafı mutlak iyi, diğer tarafı mutlak kötü gösteren tarihi filmlerden nefret ediyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2012, 11:32:03 »
Hakkı bey, çok güzel bir yapıt ve güzel bir paylaşım, teşekkür ederiz.

Zannedersem, İstanbulun eskiye göre, almasında bayağı bir fazlalık oluştu, hergün birkaç milyon insan tüketiyor  :( .
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2012, 13:07:06 »
uzun süre önce görmüştüm bu fragmanı ne kadar ilgi gördü çıktımı onu da hiç bilmiyorum açıkcası
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2012, 13:11:02 »

Fragmanı bile rekor kırdı
"Fetih 1453" filminin fragmanı 24 saatte 1 milyon 670 bin kişi tarafından izlenerek rekor kırdı

Yönetmenliğini Faruk Aksoy'un yaptığı ''Fetih 1453'' filminin fragmanı, 24 saatte 1 milyon 670 bin kişi tarafından izlendi.

Yapılan açıklamaya göre, sosyal paylaşım platformları olan twitter ve facebookta en fazla konuşulan ve paylaşılan konu olan fragmanın yapımı için 600 bin dolar harcandı.

Yapımcılığını Faruk Aksoy ve Ayşe Germen'in üstlendiği filmin fragmanını için 1,5 ay boyunca Türkiye, Meksika, İngiltere ve Slovakya'da çalışmalar yapıldı.

Türk sinema tarihinin en yüksek prodüksiyonlu filmi olma rekorunu da elinde tutan yapımda, Fatih Sultan Mehmed'i Devrim Evin canlandırıyor.

Filmde ayrıca, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Aktuğ, Cengiz Çoşkun, Erden Alkan, Şahika Koldemir, Naci Adıgüzel, Erdoğan Aydemir ve Sedat Mert de rol aldı.

Görüntü yönetmenliğini Mirsad Herovic'in yaptığı filmin senaryosu Atilla Engin ve İrfan Saruhan tarafından kaleme alındı.

Müzikleri Benjamin Wallfisch tarafından hazırlanan filmde, sanat yönetmenliğini Servet Aksoy, kostüm tasarımını ise Canan Göknil üstlendi.

Toplam 850 salonda gösterilecek film, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Endonezya, Malezya ve Rusya'da da sinemaseverlerle buluşacak.

Sinema izleyicisinin merakla beklediği filmin danışmanlığını Prof. Dr. Feridun Emecen, Doç. Dr. Hülya Tezcan, Prof. Dr. Gülgün Köroğlu, yazar Adem Saraç yaptı.

Çekimlerine 2009 yılı Eylül ayında başlanan ve 160 dakika süren film, 17 Şubat cuma günü sinema izleyicisiyle buluşacak.

Film 1451 yılında Fatih Sultan Mehmet'in fetih planlarını yaptığı andan başlıyor. Filmde, Molla Gürani'yi de yani Fatih'i yetiştiren üstadı ve Fatih Sultan Mehmed'in çocukken aldığı bu eğitim süreçleri de yer alıyor.

AA
Kaynak:
http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/703760-fragmani-bile-rekor-kirdi
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2012, 13:30:49 »
Duyun Mehterin sesini ve titreyin ey imansızlar, Türkün korkusuzluğu sarsın dört bir yanınızı ,tövbe edin tövbe edin ve secde edin yüce yaradan Allaha  ------- gaza geldim arkadaşlar gerçekten çok güzel olmuş vizyona girince seyretmek lazım.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2012, 10:35:51 »
uzun süre önce görmüştüm bu fragmanı ne kadar ilgi gördü çıktımı onu da hiç bilmiyorum açıkcası

Kerem bey bu fragman yeni çıktı bu değildir.
300'ün (Spartalı) Türk versiyonu gibi olmuş. Milliyetçi duygulara hitap eden propaganda filmi :) Bu tür bir tarafı mutlak iyi, diğer tarafı mutlak kötü gösteren tarihi filmlerden nefret ediyorum.
Hakkı abi amerikalılar nerdeyse film yapmak için ülkelere savaş açmadıkları kaldı olsunda bizim tarihimizden böle kaliteli filmler çıksın sonrasında kızanların gönlü alınır yeni filmle nede olsa osmanlı adaletin simgesiydi...
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2012, 14:01:20 »

Kerem bey bu fragman yeni çıktı bu değildir.

yok buydu , bende takip ederim güncel filimleri oyüzden biliyorum en az 3 ay oldu göreli,
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2012, 20:07:41 »
kalbimden geçeni klavyenden aktarmışsın ne diyeyim . +35
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2012, 10:59:50 »

Kerem bey bu fragman yeni çıktı bu değildir. Hakkı abi amerikalılar nerdeyse film yapmak için ülkelere savaş açmadıkları kaldı olsunda bizim tarihimizden böle kaliteli filmler çıksın sonrasında kızanların gönlü alınır yeni filmle nede olsa osmanlı adaletin simgesiydi...

Filmi izleyemediğimiz için içeriği hakkında bir yorum yapmak doğru olmaz ama görsel açıdan da çok kaliteli görünmüyor açıkçası. Aslında iyi bir tarih filmi çekmek için bu kadar bilgisayar efektine de ihtiyaç yok, iyi bir senaryo, oyuncu kadrosu, kostüm ve dekor ile de başarılabilir bu (Bkz: Braveheart). Fragmanından izlediğim kadarıyla bu filmin Osmanlı'nın üstün yönlerini ve maneviyatını öne çıkarmak gibi bir kaygısı da yok. Zaten Osmanlı'yı güçlü yapan eyalet sistemi ve gayrimüslimlerin imparatorluk içinde ve özellikle günümüz Türkiye sınırları içerisindeki etkinlikleri gibi özelliklerin de sinemaya yansıtılması siyasi açıdan o kadar kolay görünmüyor. Dolayısıyla kendimiz pişirip kendimiz yememek adına fakat her şeyden önce sinema sanatı adına daha iyi yapımlar bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2012, 18:20:21 »
biiizz kii adalardan modalarrrdan gelmişşş bir neslin evlatlarıyız :lol:

ben çok merak ediyorum açıkcası aslında toplaşıp gitmek gerek varmı geleen
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2012, 00:00:32 »
kaç tane milli duygulara hitap eden sinema filmimiz var merak ettim doğrusu, maskeli beşler ile ölmez adam polatınkiler dahilmi diye düşünüyorum :))) gerçi sonuç olarak hepsinde emek var...

türk sinamasının ortaya koyduğunu bu tür yapımlara milliyetçilik ve maneviyat deyip eleştirip daha iyisini bekleyeceksin, fakat türk sinemasının bu tür kısıtlı bütçeler ile yapılmaya çalışılmış emek harcanmış sinema filmine giderek destekci olmayacaksın sonra da türk sinemasından hollwooyd tarzında aksiyonu bol film isteyeceksin...

bana göre bu tür yapımlara destekci olunmalı ki yapımcı ve ekibi kazansın, devamında daha iyi daha kalitelisini ortaya koyabilsinki arada 3-5 çapulcunun zengin olduğu ve ortaya koymaya çalıştığı sinema tarzı zırtapoz yapımların basitliği ortada gözüksün derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2012, 08:03:48 »
Muhammet Hocam, doğru söylüyorsun, destek olmak adına gerektiğinde tercihimizi yerli yapımlardan yana koymamızda fayda var ki bunu ben de yapıyorum. Fakat bunun, yapımcıları doğru yolda olduklarını düşündürme gibi bir riski de mevcut, bunu unutmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 15, 2012, 08:04:39 »
TCT ailesi olarak gitmeliyiz bence :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 15, 2012, 11:42:19 »

Hakkı bey güzel bir yorum olmuş, yanlız milliyetçi duygulara hitap eden değilde ümmetçi duygulara hitap eden bir film olmuş deseydiniz cuk oturacaktı.  Çünkü osmanlının ilk kuruluş yıllarından sonra imparatorlukta ( adı üstünde imparatorluk milliyetçilik
söz konusu olamaz) ümmetçilik akımı gelişti ve neredeyse yıkılana kadar devam etti. Türk ler osmanlıda hep üçüncü sınıf insan muamelesi gördü, devşirmeler azınlıklar üst kademelere yükseldi. Şunuda belirtmek istiyorum bazı siyasetçilerin söylemleri sayesinde Türk ler tarih bilincini unuttu sanki 1453 den önce Türk yoktu o tarihte birden ağaç kovuklarından çıkıverdiler :)

En azından yerli bir film olduğu için izlenilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 15, 2012, 12:08:44 »
Mehmet Bey, ümmetçiliğin milliyetçilik karşısında tutunması pek kolay değil. Zaten, İslam coğrafyasına da baktığımızda, Pakistan dışında (millet kültürü olmadığı ve aşiret sistemi fazla gelişmediği için başka alternatifleri bulunmuyor) bunun ön planda olduğu başka bir ülke yok. Türkler, Araplar ve İranlılar gibi yüksek kültüre sahip ulusların, ümmetçiliği gerçek anlamda yer yer feodalite sosuna da bandırılan milliyetçiliğin önüne almaları pek kolay görünmüyor bana göre. Zaten, aşağıdaki mesajımda da belirttiğim üzere her ikisinin çeliştiği durumlarda milliyetçi duygular her zaman ön planda oluyor. Ülkemizde 80 darbesinden sonra özellikle eğitim kurumlarında hakim olan çarpık "Türk-İslam" sentezi ideolojisinin de soğuk savaştan sonra işlevsiz kaldığı açık. Tarihimizi kompleksiz bir şekilde öğrenmediğimiz sürece her türlü propagandaya açık hale geliyoruz.

Filmi izleyemediğimiz için içeriği hakkında bir yorum yapmak doğru olmaz ama görsel açıdan da çok kaliteli görünmüyor açıkçası. Aslında iyi bir tarih filmi çekmek için bu kadar bilgisayar efektine de ihtiyaç yok, iyi bir senaryo, oyuncu kadrosu, kostüm ve dekor ile de başarılabilir bu (Bkz: Braveheart). Fragmanından izlediğim kadarıyla bu filmin Osmanlı'nın üstün yönlerini ve maneviyatını öne çıkarmak gibi bir kaygısı da yok. Zaten Osmanlı'yı güçlü yapan eyalet sistemi ve gayrimüslimlerin imparatorluk içinde ve özellikle günümüz Türkiye sınırları içerisindeki etkinlikleri gibi özelliklerin de sinemaya yansıtılması siyasi açıdan o kadar kolay görünmüyor. Dolayısıyla kendimiz pişirip kendimiz yememek adına fakat her şeyden önce sinema sanatı adına daha iyi yapımlar bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2012, 00:09:46 »
 yarın bende izleme niyetindeyim, sonrasında yapacağım yorumlarımı, inş umduğumu bulurum
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 18, 2012, 00:44:32 »
Tüm Türkiye ile aynı anda 14:53'de izledim filmi savaş sahneleri gayet güzel idi 2-3 sahnede göze batan hatalar vardı, onun dışında ulubatlının dövüş sahnesinde mekanların zart zurt değişmesi hoş değildi ve son olarak da filmin sonu çok abes idi izlemeyenlerin hevesini kırmayım film izlenesi, en azından Türk sinemasından çıkan bir savaş filmi tadında olmuş çok dikkatli incelense başka hatalar da bulunur sanırım, fakat olur öyle arada diyorum ve konuyu işleyişine yorum yapmadan terkediyorum burayı :)
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 18, 2012, 11:52:51 »
ben hatalara dikkat etmeden izledim. hataları çok abartarak filmi baltalamamak adına.herkes sinemada izlerse hatalar azalarak çok daha iyi filmler çıkabilir...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 18, 2012, 12:05:47 »
haftaya gideceğim inşallah
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma