Gönderen Konu: Mazot Kalitesinde Bir Sıkıntı Çeker miyim?  (Okunma sayısı 4443 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Neye nasip,neye kısmet...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Mazot Kalitesinde Bir Sıkıntı Çeker miyim?
« : Ocak 05, 2012, 22:41:15 »
Arkadaşlar arabamı alalı 1 ay olmadı. Malumunuz mazot fiyatları aldı başını gitti. StarPET akaryakıt firması EuroDizel Mozotu 3.39 a veriyor. hatta biraz abartıp her ayın 14 ünde mazotu 3 tl ye veriyor. biraz araştırdığımda kdv+bayi karı üzerinden oynamalarla bu fiyata indikleri yönünde bilgi aldım.sizce ne yapmalıyım?buradan alsam mı almasam mı şaşırdım :wacko:  arabaya vermişim 41000 tl.  ilerde sıkıntı verir mi? yoksa gerçektende pompadan temiz mazot mu akıyor???

Toyota Club Türkiye

Mazot Kalitesinde Bir Sıkıntı Çeker miyim?
« : Ocak 05, 2012, 22:41:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Mozot Kalitesinde Bir Sıkıntı Çeker miyim?
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2012, 22:47:25 »
Benim tavsiyem hep aynı yerden almanız. Shell de ve Opette yanılmıyorsam sıfır araç sahipleri için yakıt kalite standartı var. Arkadaşımdan duymuştum araştırmadım. Ancak kulağa hoş gelen şeyler söyledi. Sadece Opetten yakıt alarak bir anlaşma yapıyorsunuz ve yakıtla ilgili bir sıkıntı çıktığında bunu karşılıyorlar gibi bir şey söylemişti arkadaşım.  Hatta şimdi arattım Alfa romeo için varmış böyle bir kampanya. Link vermek sorun değilse aşağıda paylaşıyorum linki.

http://www.opet.com.tr/tr/Kampanyalar.aspx?type=YAKIT&cat=61&id=77

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2012, 22:50:08 »
Merhaba Cemil bey,

Bildiğiniz gibi mazotun içinde kükürt var, bizlerin kullanmamız gereken mazot eurodiesel-10 yani 0.0010/1000gr kükürt miktarlı, birde diğer kalite olan 0.0050gr lık vardır, bunuda ağır vasıtalar yada eski teknoloji dizel araçlar kullanır.

O firmanın verdiği mazotun içindeki kükürt oranı 0.7/1000gr'dır ve diğer katkılar ise çok düşük olduğundan/ya da olmadığından o fiyatlara satılabilmektedir.

Bir depoda belki bir şey olmaz ama 2. depodan itibaren sorunlarınız hızla büyüyecek demektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2012, 22:55:41 »
Tekin Bey çok güzel izah etmişsiniz. Ama kafamı kurcalayan şu; bu adamlar hep aynı rafineriden almıyorlar mı bu mazotu? şehrin göbeğinde (kocaeli) insanın gözüne sokarcasına reklam yaparak fiyatlarını duyuruyorlar.peki bu kükürt oranları ile sattıkları mazotlar denetlenmiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2012, 23:08:11 »
Yakıt denetleme kurumu, kaçak mazotu yakalar, satılan mazotun kayıt içi olup olmadığını denetler.
Kalitesini denetlemez zira o ürün zaten kendisinindir.

Kaliteyi markalar düzenler ve istasyonlardan denetler.
Her markanın ürün geliştirme departmanları vardır, burada yakıtın içine ne, nekadar konacağı araştırılır (katkı).
Rafineriden tankerlere aynı kalite mazot konur.
O tanker hangi firmaya aitse o kendi katkısını o tankere katar ve o ürün o firmanın olur.

Mazotun içindeki kükürt oranı şu kadar olacak diye uluslararası düzenlemeler olduğu halde şu an bizim için bir yaptırım olmadığından bu tarz ürünlerde satılabilmektedir.

Konu, böyle zarar verebilen yakıtın satışına kimin izin verdiğidir, birisi para kazanacak, araç sahipleri de arızalarla sürünecek, izin verenlerde yüksek maaş ve daha yüksek emeklilikleriyle mutlu şekilde yaşayacaklar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2012, 23:11:59 »
teşekkürler tekin bey. yeterince net şekilde anlatmışsınız.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazot Kalitesinde Bir Sıkıntı Çeker miyim?
« Yanıtla #6 : Ocak 06, 2012, 09:16:21 »
...kdv+bayi karı üzerinden oynamalarla ...

Tekin Bey ve Özkan Bey, gerekli açıklamaları yapmış, ekleyeceğim bir nokta bulunmuyor ama ben yukarıdaki ifadenize takıldım. Bayi karı tamam ama KDV üzerinde oynamayı nasıl yapıyorlar acaba :) KDV yerine belki ÖTV'yi kastetmiş olabilirler ama yine de muvazaalı işler yapan yerlerden uzak durmakta fayda var bence.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2012, 09:34:16 »
Zaten kötü mazotu kendiniz kulanmımda bile farkedersiniz.. Ben normalde shellin 3.98 GTL lik mazotunu alıyorum.. Arada bir 3,87 lik mazotu aldıgımda ses ve performans kaybındaki farkı hemen farkedebiliyorum.. Ucuza kaçmamak lazım dizelde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2012, 10:22:40 »
Yakıtı nereden alırsanız alın, yakıt fişlerinizi saklayın. Genelde de aynı markayı tercih etmeye çalışın.
Kükürt su ile yüksek basınçta reaksiyına girdiğinde Sülfürik asit oluşur. Bu da aşındırıcıdır.
Bazı ülkelerde yakıt filtresi dahi pek değişmez. Sanırım bu herşeyi açıklıyor.
Verilen ppm değerleride maksimum değerlerdir. Bence aracınızda kalitesinden emin olabileceğiniz yakıtı seçin.