Merhaba arkadaşlar,
AE 101 98 GLİ var bende. Direksiyon pompa keçesinden yağ kaçağı vardı. Tamir takımı toyota yetkili servisden temin edip sanayide açıp değiştirdik contaları vs. Şimdi direksiyon rolantide çalışırken epeyce zor dönüyor . Pompadan yardım gelmiyor yani. Devir kalkması lazım bu durumda normalde. Durduğu yerde gaz verince pompadan destek geliyor ancak ve direksiyonu normal döndürüyorum. Bu sorun araç rolantide ve sabit durduğu yerde. Sürüşde sorun yok çünkü zaten gaz vermiş oluyoruz ve araç hareket halinde. Konu hakkında bilgisi olan varmı?
Selamlar
Adnan
Merhaba Adnan bey,
Öncelikle, rölantiniz normal mi? kayışınız sıkı mı?
Bildiğiniz gibi hidrolik direksiyonlarda tıkırtı burcu yok, fakat direksiyonun sıkılığını ayarlamaya yarayan bir somun var. Direksiyon kolonundan aşağı doğru inen milin alttaki direksiyon kutusuna saplandığı yerdedir.
Çok aşırı rahatsız etmiyorsa şimdilik idare edin zira kullandıkça gevşeyecektir, yok biraz fazla sıkı diyorsanız, değişim yaptığınız yere gidip o somunu yarım tur gevşettiriniz. Düzelecektir.
Merhaba Tekin Bey,
Bilgi ve yardım için teşekkürler.
Rölanti ve kayış sıkılığı normal. Pompayı açan arkadaş tekrardan açalım pompayı diye belirtti. Bilemiyorum gerek varmı ? Somun ile ilgili olarak: Direksiyon kutusunda herhangi bir işlem yapılmamıştı. Yinede orayamı müdahale gereklidir?
Çok selamlar
Adnan
Pompa üzerinde neler yapıldığını ustanız bilecektir, onunda önerisini dinleyebilirsiniz, ben bu durumu yapabilecek ihtimali olan parça bilgisi olarak verdim.
Direksiyon hidroliği komple değişti mi?
Tamirden sonra kaç km yaptınız?
Latik basınçlarınız kaç PSİ ?
Adnan kardeş arabanda daha önceden direksiyon problemi olmadığına göre kesinlikle tamir veya montaj hatası vardır. diferansiyel, şanzıman , direksiyon pompası gibi parçaları kesinlikle bu işte uzmanlaşmış yerlere yaptırmak lazım. tamir için çok para vermediysen bir pompacıya götür.
Merhaba,
Direksiyon yağı komple boşaldığından yeni dolduruldu. Pompayı söktük kasnak dibinden yağ kaçıyor diye. Keçe ve contaları değiştik. İçini dağıtım bir güzel temizledik. Bıçakları filan. Bıçakları takarken yine eskisi gibi ters düz olayına dikkat edip taktık. Tamirden sonra 50 km yol yapıldı. Lastik havaları doğru. Tamir için çok para vermiş değilim.
Selamlar
Adnan
Merhaba arkadaşlar,
AE 101 98 GLİ var bende. Direksiyon pompa keçesinden yağ kaçağı vardı. Tamir takımı toyota yetkili servisden temin edip sanayide açıp değiştirdik contaları vs. Şimdi direksiyon rolantide çalışırken epeyce zor dönüyor ......
Adnan bey,
İlk yazınızda "epeyce zor dönüyor" ibaresi ve şimdiye kadar sadece 50km yol yapmış olmanız gibi konular şu anda herhangi bir arıza olduğunu belirten konuları oluşturmuyor. Bence yağ basıncınız normal, bir kaç yüz km kullandıktan sonra kontrollerinizi yapın, derim. Normal de de bu sistemlerin böyle olduğunu bilirim. Bir süre sonra yumuşaması lazım.
Tekin Bey,
İnşallah dediğiniz şekilde olur. Çünkü öncede Direksiyon simidini rolantide en sona kadar döndürdüğümde (sağ veya sol) son noktada devir de hafif kalkıyordu basınç oluşturuyordu pompa. Bu hareket bugün henüz yok pompada. Bumu düzelir dediğiniz durum acaba?
Selamlar
önceden Direksiyon simidini rolantide en sona kadar döndürdüğümde (sağ veya sol) son noktada devir de hafif kalkıyordu
Bu rölanti devri farklı bir olay, yetkili bir serviste rölantinizi düzenleyen sisteminizi kontrol ettirmeniz gerekir.
Bu rölanti devri farklı bir olay, yetkili bir serviste rölantinizi düzenleyen sisteminizi kontrol ettirmeniz gerekir.
Rölantiyle aynen alakalı tekin bey..Sİzin aracınızda elektrikli (P/S) direksiyon var.Dİreksiyonu çevirdiginizde rolanti oynamıyor.Bende2004 corolla hb aractan sonra 2006 verso eleganta geçtim..
Dİreksiyonu çevirdikçe (Bu park halinde iken) rolanti 1000 üzerine çıkıyor.Dediğim gibi durdugunuz yerde direksiyonu çevirdiğinizde.
2006 versolarda elektrikli direksiyon yokmuş.Hİdrolikmiş.Rolanti yükselmesi normalm yani..
Adnan bey siz gene pompaya bir baktırın..
teşekkürler. sanırım tekrar bakılacak.