Gönderen Konu: Arka teker kilitleniyor  (Okunma sayısı 27911 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Arka teker kilitleniyor
« : Ocak 05, 2012, 15:07:51 »
Merhabalar,
2003 Corolla HB te arka sol tekerim kilitleniyordu. Kalkmak istedigimde gacur gucur sesler geliyordu. Serviste arka disk,balata ne varsa degisti. Hersey iyi giderken bugun trafikte, kalkis sirasinda sol arka taraftan kilitleme hissi oldu yine. Eve geldim, arka sag teker kismindan kokular geliyor, jant cok isinmis. Yine mi hersey degisecek, ya da degismeyle bu is olmuyor gibi. Sorun ne olabilir? SImdiden tesekkurler

Toyota Club Türkiye

Arka teker kilitleniyor
« : Ocak 05, 2012, 15:07:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka teker kilitleniyor
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2012, 15:41:29 »
Merhaba Özkan bey,

Öncelikle geçmiş olsun.

Arıza teşhisinde sorunlu parça için ne demişlerdi?

Bu anlattığınız daha çok ayarsız elfreni gibi geldi. Arkada hem disk hemde tambur (kampana) fren vardır. Kaliperlerin bu şekilde sıkacağını sanmıyorum.

Elfrenine iyi bir ayar yapmakla düzelmesi gerekir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2012, 20:31:54 »
Tekin Bey cevabiniz icin tesekkurler,
Bana sadece frenlerin (disk,balata vs) degismesi gerektigi soylenildi, sorunun ne oldugunu hic sormak aklima gelmedi o anda. Ama ayni sorun yine olduguna gore frenlerle alakasi yok sanirim diye dusunmeye baslamistim. Dediginizi yaptiracagim, sonucu yazarim yine. Tekrar tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2012, 08:49:54 »
Merhabalar,

Tavsiyenize uyarak sonucu paylaşacağımı söylemiştim. Ancak bir daha tekrar etmediği için ustaya göstermedim, tekrar ederse sonucu paylaşacağım. İlginize çok teşekkürler.

Esen kalın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2012, 09:00:46 »
Soguk havalarda el freni halatının donma ihrimali vardır bundan dolayı siz el frenini indirirsiniz ama o merkezi bırakmaz böylelikle el freni çekili kalmış olur.Birde benim başıma gelmişti bu durum.Arabam fren yapıyordu mesela rampa aşagı iniyorum frene basmıyorum ama araba ayavaşlıyordu.Neyse ustama gittim ilk önce halatlara baktı sorun olmadıgını gördük arka fren merkezleri bozulmuş bırakmıyormuş.Muhtemelen sizin arızanız da aynı arka fren merkezi arızalı bırakmıyor dolayısıyla araç arkadan asılıyor birde acayip şekilde jantlar ısınıyordu.Ben sorun ya el freni halatında yada benimki gibi arka fren merkezinde .Servis sizin havadan paranızı almış nerde görülmüş teker kitledi diye disk balata degiştigi.Tamamen para tuzagı işte insanlar bu sebpten serviselrden uzak duruyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2012, 09:16:43 »
Öncelikle bosuna masraf yapmışsınız aynısı benim de basıma geliyordu sag on tekerlek kirleniyordu . Fren merkez contalarini ve hidroligi değiştirildi benim arabamın bir daha yapmadı ama çok masraf yspmistik
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2012, 11:43:25 »
Selam.
Arkadaşlar, çok güzel cevaplar vermişler, umarım işinize yarar.
Arka disk frenlerde, diskin iç kısmında, el freni mekanizması ile kumanda edilen ayrı bir fren sistemi vardır. Bu, aracınızda muhtemelen çelik tel ile işlev görüyordur. Bu tel ya da kılıfı deforme oldu ise benzer soruna yol açabilir. Ancak normal işlev görürken, yolda ayak freni ile durup, tekrar harekete çalışıldığında kilitlenme oluyorsa, hidrolik sistemden şüphelenmek gerekir. Kaliperde yer alan pistonların contaları ya da ana merkezde hidroliği geri alan(fren pedalı serbest bırakıldığında) sistem ya da ana merkez contaları deforme olmuş olabilir. Bunların tamir takımı mevcuttur. Eğer sorun bunlarda çıkarsa, kaliteli ürünler tercih etmenizi öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2012, 13:11:24 »
Kışın soğuk havalarda (0 ın altı -) el frenini çekerseniz kolu indirdiğinizde kalpanalar birbirinden ayrılmazlar buda kilitlenmeye az miktar gevşese dahi sürtmeye sebep olur dikkatli olunması gereken bir nokta bir anda kilitlenip araç hakimiyetini ortadan kaldırabilir Allah muhafaza... Ayrıca el freni ayarınada baktırmakta fayda var el freniniz alt noktalardamı yoksa üst noktalardamı kavrıyor?