Gönderen Konu: MEÇHULDEN GELEN YANIK KOKUSU  (Okunma sayısı 6946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
MEÇHULDEN GELEN YANIK KOKUSU
« : Ocak 05, 2012, 12:03:11 »
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta yolda giderken aracın içerisinde bayağı bi kablo yanığı kokusu vardı, önce dışarıdan bu kokunun girdiğini düşündüm ve önemsemedim, malum kış ve bacalardan her türlü duman ve kokular etrafı sarıyor. Fakat bikaç sefer daha tekrar etmeye başlayınca kaputu açıp baktım buram buram yanık kokusu geliyordu ama gözle görünür herhangi bi olumsuzluk yoktu! Hemen ertesi sabah servise gittim fakat yol boyunca koku gelmedi inadına, neyse artık gitmişken baktırdım tabi. Servis müdürüne anlattım konuyu, çalıştırıp baktı fakat hiç bi koku gelmiyordu havalandırma ızgaralarından, benim ısrarımla lifte alıp arabanın altına bakalım dediler ve bi de ne görelim ; egsoz borusunun üzerinde erimiş halde koca bir naylon parçası, heralde lodosta takılıp orada kaldı ve araba çalıştıkça eridi ve kokuyu içeri verdi. Benzer durumla karşılaşabilecek arkadaşlar olabilir diye paylaşmak istedim... ;)
iyi ki varsın toyota...

Toyota Club Türkiye

MEÇHULDEN GELEN YANIK KOKUSU
« : Ocak 05, 2012, 12:03:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: MEÇHULDEN GELEN YANIK KOKUSU
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2012, 12:16:18 »
  Bu çok önemli bir konu Talip, değinmen iyi olmuş.
 Yazın, kuru, uzun çalılıkların olduğu alanda aracı bıraktığımızda egzoz sistemi çalıları tutuşturup, yangına sebep olabiliyor. Dikkatli olmak lazım. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2012, 12:17:40 »
Paylaşım için teşekkürler Talip hocam, benzeri benim de başıma gelmişti :) İnsan gerçekten çok korkuyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2012, 12:47:04 »
aynı durum benimde başıma geldi o lanet olası  poşet yapışmış kalmış egzosa hala daha duruyor orda :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2012, 12:54:36 »
  Yollarda çivi, vida, otoyollarda kalas, lastik parçaları görüyorum. Bunlar, hak yememeye özen gösteren, medeni bir ülkede olmaması gereken şeyler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2012, 13:01:21 »
Katılıyorum hakan abi bu genç yaşımda trafikte başıma gelmeyen kalmadı kaz dağlarının ortasında lastik değiştirmekle bile uğraştım tek başıma ,o çiviler yüzünden.Reflektörsüz ışıklandırmasız traktörler defalarca aklımı başımdan aldı.Ön cama koca bir taş geldi çatlak camla 200 km gitmek zorunda kaldım .Sürekli  uzun yollara tek başıma çıkıyorum son 8 ayda 17 000 km yaptım nerdeyse hepsi izmir edirne arası artık bu izmir çanakkale yolundan nefret etmeye başladım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2012, 14:00:46 »
  Bu çok önemli bir konu Talip, değinmen iyi olmuş.
 Yazın, kuru, uzun çalılıkların olduğu alanda aracı bıraktığımızda egzoz sistemi çalıları tutuşturup, yangına sebep olabiliyor. Dikkatli olmak lazım. !!!
Paylaşım için teşekkürler Talip hocam, benzeri benim de başıma gelmişti :) İnsan gerçekten çok korkuyor.
rica ederim arkadaşlar, bu tür paylaşımların artmasını dilerim. Bende bi kaç ufak tefek problemlerimi, daha önceden tecrübesi olan arkadaşların çözüm önerileriyle kolaylıkla aşmıştım.
aynı durum benimde başıma geldi o lanet olası  poşet yapışmış kalmış egzosa hala daha duruyor orda :)
Mehmet bey, heralde bundan sonra araca binmeden önce etrafını dolaşmak yetmeyecek, bi de altına eğilip bakmak gerekecek yada alışveriş merkezlerine girişlerde güvenliklerin aracın altına baktıkları aynalardanmı alsak napsak :)
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2012, 18:14:33 »
Çok doğru. Demek ki zaman zaman gözle ve elle kontrol yapmamız lazım. Allah muhafaza her türlü kaza olabilir. Güzel bir konu. Herkese saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2012, 21:16:12 »
Talip bey katılıyorum.ama bazen yolun ortasında duruyorlar onlara yapçak birşey kalmıyor mecbur üzerinden geçiyoruz ve egsoz sıcaksa yapışıp kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2012, 21:18:38 »
Çok yararlı konu, çok yararlı mesajlar, teşekkürler . Başıma gelse idi hayatta aklıma gelmezdi egsoza poşet yapışmıştır diye. Demek ki bu da aklımızın bir köşesinde olsun bundan sonra. Tabii ki her yanık kokusunu önemsememek anlamında değil bu. Tedbiri elden bırakmayalım ama en son egsoza da bakalım :)

Sevgiler
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2012, 21:57:17 »
Hocam allah razı olsun iyiki paylaştınız bilgimiz oldu.malum herkezin başına gelebilecek bir olay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2012, 08:42:47 »
basit gibi gözüksede böyle ufak tefek deneyimler paylaşıldığında hayatımızı kolaylaştırıyor. umarım bi faydamız dokunmuştur, ayrıca herzaman olduğu gibi bu koku olayındada arabamdan zaten hiç şüphem olmamıştı. hep dış etkenlere yormuştum durumu ve yine haklı çıktım, arabam yine yanıltmadı beni.. ;)
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #12 : Ocak 19, 2012, 15:04:31 »
aynı sıkıntı bende de oldu, daha servise gitmedim zaten kokuda kayboldu gibi. Opel servisinde çalışan bir arkadaşıma bahsettim onunda söylediği egzoz borusuna poşet yapışmış olabilir dedi. Gerçekten de insan rahatsız oluyor yolda giderken gözümü hararet göstergesinden alamıyordum.