Gönderen Konu: AVEA dan yediğim KAZIK  (Okunma sayısı 4301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
AVEA dan yediğim KAZIK
« : Ocak 05, 2012, 11:39:16 »
sevgili forumdaşlarım, bu cep telefonu operatörleri Türk halkını soymak için akla hayale gelmez tuzaklar hazırlamışlar, Türkiyeye geldiği günden beri faturalı olarak kullandığım AVEA (ARİA) bu konuda çok uzmanlaşmış. yaz başında telefonuma bir mesaj geldi 100MB internet ayda 2 lira istermisiniz diye, bende saflıktan evet yazdım , fakat daha ilk aydan interneti kullanmadığım halde( dikkat! 3G si açık telefonlar kendi kendine veri alış verişi yapıyor) söyledikleri paranın 5-10 misli ücret gelmeye  başladı. hemen telefonla internetimi kapattırdım. kasımda telefon edip ücretsiz ilave dakikalar vereceğiz istermisiniz dediler bende evet dedim. arkadaşlar bu ay 92 lira geldi ki 25-30 lira gelir, 65 lirası internet. müşteri hizmetlerini aradım, sizin internetiniz açık dediler, ben yine interneti kullanmadığım halde telefon veri alışverişi yapmış. yahu benim internetim kapalı dediğimde müşterinin her tarife değişikliğinde internet aktif olur sizin internet istemiyorum demeniz lazımdı dediler.    görüyormusunuz tezgahı ! 30 dakika hediye deyip tarife değişikliği onayı alıp iki ayda 80 lira kazık. ŞİKAYET VAR a bildirdim ama bir netice çıkacağını sanmıyorum. kardeşler GSM cilere karşı uyanık olalım bunlar bu milleti aptal sanıyor ( şikayet varda aveanın aynı yolla kandırdığı çok sayıda insan var)  tabiki bu işi çözmezlerse numaramı başka operatöre taşıyacağım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

AVEA dan yediğim KAZIK
« : Ocak 05, 2012, 11:39:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: AVEA dan yediğim KAZIK
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2012, 12:04:56 »
  Zaten şu anda ister Gsm olsun ister, İnternet sağlayıcı, kampanyalarını çözmek(özellikle böyle yapıyorlar bence) için ayrı bir fakülte bitirmek gerekiyor.
 Geçenlerde bir komşum, internet sağlayıcı bir firmayı arayıp, bağlantı istemiş. Tamam geliyoruz demişler. 2 gün sonra, henüz bağlantı ekipleri daha gelmemiş ve ortada bir bağlantı olmamasına rağmen, komşumun telefonunda 14Tl. lik fatura gelmiş. :) :D Bana mesajı gösterdi.
 Bağlantı ekibi gelsin, kapıdan kovacağım diyordu. :)
 Haklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2012, 12:13:28 »
Atilla Bey, size farkında olmadan 65 TL'lik internet kullandıran telefonun markasını merak ettim. Hangi program veya uygulamadan dolayı olmuştur bu sizin tahmininize göre?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2012, 12:17:42 »
Atilla Bey, size farkında olmadan 65 TL'lik internet kullandıran telefonun markasını merak ettim. Hangi program veya uygulamadan dolayı olmuştur bu sizin tahmininize göre?
Benim Nokia 'da elektornik posta kutusu eklentisini kurunca kendi kendine açıyordu interneti. Bende o uygulamayı silmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2012, 12:28:31 »
Atilla Amca, bunlara akıl sır erdimek mümkün değil.

Yeniliklere açığız ama bunu kötüye kullananlar sebebi ile çekiniyoruz.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2012, 12:34:29 »
bende radyo dinlemek için vodafone'dan aylık 100 mb internet paketi aldım fakat 2 günde paket bittiği uyarısı geldi.
hücresel ağ verisi gönderilen 5,1mb, alınan 62,8mb, yazıyı okurken 3g'yi kapattım :) birde bundan sonra deneyeceğim bakalım bitecek mi
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2012, 13:20:05 »
   Atilla abi çok çok gecmis olsun.Avea'nın kazığını en iyi bilenlerdenim.66 TL'lik kampanyayı hatirlamayan yoktur.O numaraları iptal ettiğimizde basımıza gelmeyen kalmadı.Bu olay sonrası bizde ve çevremizde ne kadar Avea hattı varsa hepsini iptal ettik,ettirdik...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2012, 13:42:49 »
çok geçmiş olsun cidden sinir bozucu bir durum bendede sınırsız konuşma var avea faturalı valla şu an için çok memnunum herşeyim sabit belli ama kampanyaları araştırıyorumda değiştirmeye kalksam doğru dürüst bi pakete geçemiyorum karman çorman yapmışlar.bide atıyorum aylık 19 tl diyolar gerisini oku ilk 3 ay 19 tl sonrası 30 tl falan filan 3 kağıt hep
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2012, 14:00:34 »
Atilla amca geçmiş olsun.
1-Telefonuna virus bulaşmış olabilir.
2-Avea geçirgen bir firma zaten.
3-10 yıldır kullandığım aria hattımı turkcele heryöne 200 dakika. 100mb internet, 100 sms ayda 20lira yapıp taşıdım. Benim gibi tel konusmasını sevmeyen biri için ideal bir tarife. Ne kadar dakika var, ne kadar internet kaldı hep mesajla bildiriyor. Aveada ne kadar internet kaldıgı gözükmüyordu. 40 liradan aşağıda fatura gelmezdi.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2012, 14:08:56 »
geçmiş olsun.bende birkaç ay önce seven hill in kampanyasından hattıma 75 tl yükledim.75 tl ücretsiz diye herkesi aradım.toplasanız 20 liralık konuşmamışımdır.3 gün sonra hattım kesildi,bir baktım -7,5 liraya düşmüşüm...75 tl uçtu mu ne oldu anlamadım...hepsi sahtekar.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2012, 14:42:47 »
Abi ne diyor reklamında ''BİLİNÇLENELİM''. Bence hiç kullanılmayacak bir GSM şirketi avea. İnternet,GPRS,MMS,Arayanı Bil gibi servis ayarlarını bile ücretle yollayan operatörden ne beklenir.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 05, 2012, 15:33:39 »
Kardesime birkac ay once fatura cikarmislar avea'dan.Halbuki faturasiz hat kullaniyor.Aradiginda odemezseniz icraya gideriz diye tehdit etmisler.Ugrasmak istemedigi icin odemek zorunda kalmis.
Bu her ay aldiklari 1.1 Lira mi ne telsiz ucretinin disinda daha buyuk bir meblag.

Tahminim avea bekledigi gibi kar edemiyor ve acisini musteriden cikarmaya calisiyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 05, 2012, 15:37:13 »
bunlar hep para tuzağı yapıyorlar yok şu tarife yok bu tarife diye milletin aklını karıştırıyorlar ayrıca avea da bedava dakika olduğu zaman konuşurken bazen hat kesiliyor acaba bile bile mi yapıyorlar diye düşünmüyor değilim
geçmiş olsun Atilla abi
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2012, 15:47:28 »
3 hatta var bende.Turkcell Avea Vodafone. Vodafone un 8 liraya sınırsız internet kampanyasını tavsiye ederim. (1ay geçerli sınırsız internet.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 05, 2012, 15:57:25 »
3 hatta var bende.Turkcell Avea Vodafone. Vodafone un 8 liraya sınırsız internet kampanyasını tavsiye ederim. (1ay geçerli sınırsız internet.)

o tarife kalktı zannedersem

evet kalkmış malesef

Aylık Cepnet Paketi 01.11.2011 tarihi itibariyle yeni abone alımına kapanmıştır. Aylık CepNet tarifemiz yerini 10 MB'dan 8 GB'a kadar her türlü İHTİYACA GÖRE YENİ MOBİL İNTERNET PAKETLERİMİZE bıraktı. Yeni paketlerimiz ile, mobil internet keyfini hız sınırı olmadan çıkarabilirsiniz. Mobil İnternet Paketleri
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2012, 16:02:27 »
o tarife kalktı zannedersem

evet kalkmış malesef

Aylık Cepnet Paketi 01.11.2011 tarihi itibariyle yeni abone alımına kapanmıştır. Aylık CepNet tarifemiz yerini 10 MB'dan 8 GB'a kadar her türlü İHTİYACA GÖRE YENİ MOBİL İNTERNET PAKETLERİMİZE bıraktı. Yeni paketlerimiz ile, mobil internet keyfini hız sınırı olmadan çıkarabilirsiniz. Mobil İnternet Paketleri

Hmm ben geçenlerde yükledim yine devam ediyorum kullanmaya.Yeni abone alımına kapandığından haberim yoktu. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2012, 16:05:29 »
kaçırma bi daha :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 05, 2012, 16:09:25 »
kaçırma bi daha :)

Benim aboneliğimin devam ediyor olması lazım..

Alıntı
7.99 TL KARSILIGI AYLIK CEPNET PAKETINIZ YINELENMIS OLUP 02.02.2012 TARIHINE KADAR KULLANABILIRSINIZ.IPTAL ISLEMI YAPILMADIKCA HER DONEM YINELENECEKTIR.

:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 05, 2012, 16:32:53 »
    İPHONE 3GS 32 GB    genel ayarlarda  3G açık kapalı modu var birde hücresel veri açıkmış. iphonun bu modelinde görüntülü görüşme yok ayrıca ben internete hiç girmedim. bizim millet olarak  hak arama zafiyetimizden istifade ediyorlar. telefonunuz borcundan dolayı kapanırsa veya herhangi bir tarife değişikliği olursa internet aktif hale gelirmiş, ben hayatımda böyle bir uyanıklık görmedim. Apple bilgisayar ve telefonlarda virüs bulaşma olmuyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 05, 2012, 16:39:00 »
    İPHONE 3GS 32 GB    genel ayarlarda  3G açık kapalı modu var birde hücresel veri açıkmış. iphonun bu modelinde görüntülü görüşme yok ayrıca ben internete hiç girmedim. bizim millet olarak  hak arama zafiyetimizden istifade ediyorlar. telefonunuz borcundan dolayı kapanırsa veya herhangi bir tarife değişikliği olursa internet aktif hale gelirmiş, ben hayatımda böyle bir uyanıklık görmedim.

Atilla amca burdada benzer şikayet var
http://www.alosikayet.com/gonderdiginiz-sikayetler/avea-sikayet/2011/11/29/avea-fazla-gelen-fatura.html

İphonelar 1 dakikada 1 lira internet ücreti harcıyor diye okumuştum bi forumda(sanırım mecaz olarak yazılmış bir yazı) oradakilerde şikayetçiydi :)  Sınırsıza geçebilme durumunuz olursa sizin için daha iyi olur :)