Gönderen Konu: Kış lastiği almalımıyım?  (Okunma sayısı 3078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota 2012 Yaris 1.33 Cool Multidrive S
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Kış lastiği almalımıyım?
« : Ocak 04, 2012, 22:25:16 »
Arkadaşlar, henüz teslimat gerçekleşmesede almış olduğum toyota yeni yarisime kavuşur kavuşmaz kış lastiği taktırmalı mıyım? ankaranın en soğuk yerlerinden birinde oturuyorum. Yoksa 4 mevsim lastikler ilk kullanım olacağı için yeterli gelirmi?
kara günleri kahraman omuzlarında taşıyarak, bu ak günlere erdiren bir gaziye nasıl sataşırsınız? bir istiklal madalyasının süslediği, bir ihtiyar savaşçıyla nasıl alay edersiniz ülen?

Toyota Club Türkiye

Kış lastiği almalımıyım?
« : Ocak 04, 2012, 22:25:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Kış lastiği almalımıyım?
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2012, 22:29:19 »
Haftasonu Ankaraya tekrar kar geliyor. Ankara gibi bir yerde kesinlikle kış lastiği kullanılmalı. Ben aracımı ilk aldığımda kışlık lastik almayım 4 mevsim lastik nasıl olsa diye düşünürken yere kar düştü ve az kalsın kaza yapıyordum. O gün gittim hemen lastik aldım. Kendinizi, başkalarını ve aracınızı riske atmayın.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2012, 22:31:49 »
Dört mevsim lastikleriniz kar yağdığında işinizi görmez maalesef. Kar yağdığında da zincire ihtiyaç duymadan rahatça araç kullanmak istiyorsanız kış lastiği gerekli. Ama zaten senede kar yağan gün sayısı belli, o günler de toplu taşıma kullanma gibi bir imkanınız varsa çok da gerekli değil.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2550 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2012, 22:35:08 »
Merhaba Gökhan bey,

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun.

4 derecelik yolda, film halindeki su/rutubet donmaktadır,

Yaşadığınız bölge itibariyle, aracınız çıkmadan kışlık lastiklerinizi ayarlayınız ve hemen taktırınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota 2012 Yaris 1.33 Cool Multidrive S
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2012, 22:42:03 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Hayır temennisi için teşekkür ederim Tekin bey. Umarım ne ben onu ne de o beni üzmez. Sizlerinde dediği gibi bende alma taraftarıyım. Dışarda bi lastikçiden lassa snoways era için 560TL takım fiyatı aldım sizce tekerin fiyat/performans ' ı nasıldır? Yoksa direk aldığım yetkili satıcının servisindenmi taktırmalıyım söledikleri fiyata razı gelip? onlardan da henüz bi fiyat almadım ama dışarıya göre  daha pahalı olur tahminimce.
kara günleri kahraman omuzlarında taşıyarak, bu ak günlere erdiren bir gaziye nasıl sataşırsınız? bir istiklal madalyasının süslediği, bir ihtiyar savaşçıyla nasıl alay edersiniz ülen?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2012, 22:48:20 »
yerde kar olmasa dahi kışlık lastiklere ihtiyaç vardır,sıcaklık derecesi düşdüğünde yazlık lastikler sertleşir ve tutunamaz,kışlık lastiklerin hamuru farklı olduğu için çok soğuk derecelerde dahi tutunmayı gerçekleştirir.Yerde kar yok diye lastik takmazsanız olası birkazanın bedeli çok ağır olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2550 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2012, 22:57:28 »
Gökhan bey,

İyice araştırın, bir yıl süreçte kullanım az olacağından çok para yatırmaya gerek yok, en yumuşak olan orta kalite bir şey alın derim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2012, 16:47:26 »
ben istanbuldayım. bana da ne gerek var dediler ama ben snoways era aldım 520 tl ye. kafam rahat. takır takır çıkıyor. üstelik en ufak bir kaza sürtme vs. 500-600 tl ye patlar. kasko diyenlere de kasko bozulduğu için seneye daha fazla prim ödersiniz. ayrıca kışlık lastik alınca yazlık lastikler de dinlenmiş olur. her bakımdan avantajlı. lassa iyi lastik. araçta orjinal bridgestone yazlık lastik vardı. geçen kış yıpranmıştı. bu yıl taktırdım. mart sonuda yazlıkları taktıracağım. geçen sene taktırmadığıma pişmanım. başkalarını dinleme. kışın kışlık yazın yazlık. bu kadar
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 28, 2012, 22:35:18 »
Abim Ankarada bakanlıkta makam şoförü olarak çalışıyor. kışın tüm araçlara kışlık lastikler takılıyormuş. Ben de Edirnede yaşıyorum. Bana da kullanmam konusunda şiddetle tavsiyede bulundu. Sonuçta ben de aldım. Aldığım için çok mutluyum. Bu yıl Ankaranın hava durumuna bakarsak mutlaka almalısınız derim. Aracı da yeni aldığınıza göre bence iyi bir marka alın. Goodyear UG 8 kış lastiğini tavsiye ederim. Aracınızın lastik ebatları da küçük olduğu için çok da pahalıya mal olmaz. Ben tanesine 247 TL verdim.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 28, 2012, 22:41:49 »
Arkadaşlar, henüz teslimat gerçekleşmesede almış olduğum toyota yeni yarisime kavuşur kavuşmaz kış lastiği taktırmalı mıyım? ankaranın en soğuk yerlerinden birinde oturuyorum. Yoksa 4 mevsim lastikler ilk kullanım olacağı için yeterli gelirmi?
öncelikle hayırlı olsun, hiç kullanılmamış bile olsa kar-buz üstünde kösele ayakkabı ile yürünmez. size tavsiyem yeni aracınızın botlarını giydirin öyle çıkarın yollara.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2012, 20:18:56 »
Konu her ne kadar kış lastiği olsa da, alternatif olarak bilgilerinize sunacağım ürün kar lastiğinin tam anlamı ile alternatifi olmasa da;
kış lastiği almadan önce "Kar Çorabı"nı hakkında yazılanları okumanızı ve videoları izlemenizi tavsiye ediyorum:

Kar Çorabı:
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40438.0

konu ile ilgili videolar:

AutoSock video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EZsFbEF2JhE#t=0s
[/quote]
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 02, 2012, 21:15:11 »
Gökhan bey

Yeni aracınız hayırlı olsun.

Ankarada kışın araba kullanacaksanız kış lastiği şart. Haa kar sayılı gün yağıyor derseniz, kış lastiği sadece kar yağınca işe yaramıyor. Yaz lastikleri hava sıcaklığının 7 santigrat derecenin altına düştüğü andan itibaren hamurunun farklı olması nedeniyle yol tutuşunu kaybetmeye başlıyor. Markasını cebinizin performansına göre seçeceğiniz bir takımı kış lastiği alın derim. Kafanız rahat olur.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,