arkadaşlar yaklaşık 1 sene önce japon tipi 60 amper bakım gerektiren İnci marka akülerden aldım.
ilk zamanlar iyiydi.10 gün sonra bile iyi basıyordu.
fakat bir sefer saat 8:00 dan 12:00 a kadar farları açık bıraktım. ve takviye ile çalıştırmak zorunda kaldım.

aradan bir iki ay kadar sonra bu sefer iki saat kadar farları yine bi alışveriş merkezinde açık bırakmışım. yine akü boşalmış..

bu ne dalgınlık dediğinizi duyar gibiyim.

farları kapatıp bir saat kadar bekledikten sonra hafif bi enerjiyle çalıştı sağolsun efsanem.

şimdi akü 1 veya 2 gün çalışmasın çok zayıf basıyo ve rölanti ilk çalıştırmada hemen yükselmiyor.
akünün servisine götürdüm fakat basit izbe bi dükkan tek bir usta çalışıyo. bir kaç ölçümden sonra bu akünün şarj edilmesi gerekli dedi. ve 10 tl şarj ücreti istedi.
servis evime uzak olduğu için ve ustayada pek güvenemediğim için sonra bırakayım dedim ve çıktım.
şimdi sorum: speedy denen bi yar var benim eve çok yakın. ordada şarj işlemi yapıyorlar.
şarj etmekle bu akü kurtulurmu?
yok kurtulmazsa 10 tl şarj ücreti 20 tl git gel benzin parası bide akünün depozitosunu hesaplarsak yeni bir akünün neredeyse yarı fiyatı çıkmış olacak

malum devir ekonomi devri.