Gönderen Konu: ae101 amortisör değişimi sonrası sorun  (Okunma sayısı 10047 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
ae101 amortisör değişimi sonrası sorun
« : Ocak 03, 2012, 11:41:52 »
bende 1997 model 151 binde 1.6 gli toyota corolla var ben bu aracı alalı 2 sene kadar oldu ben 134 binde almıştım araç her 5 binde bir servise girmiş bir araç alındığından bu yana orjinal amortisörleri ve baskı balatası değişmemiş bende 15 gün kadar önce baskı balatada kaçırma vardı birde amotisörlerde çok sertşelme vardı ama idare ediyordum derken bir baktım sağ arka amortisörden 0.5 litre kadar yağ akmış bende ele almışken 4 amortisör baskı balata fren balatalarını değiştireyim dedim servise sorudum bana çok yüksek geldi fiyatları 220 tl ye aisin baskı balata kyb 4 amortisör tanesi 110 tl ye amotisör aldım baskı balata değişti çok güzel oldu amartisörler değişti önlerde sorun yok arkalardan kasislerden geçerken çok hafifden bir lıkırtı ses geliyor hemen ustaya gittim arka alt takımları tek tek elden geçirdi olmadı 2 tane tecrübeli ön düzenci baktı bu ses amotisörlerden geliyor dedi emin olduktan sonra amotisörleri aldığım yere gittim anlattım olanları parçacı sağolsun çıkanları aldı bana yine kyb exel g arka amaotisör verdi 2 tane daha yeni neyse ustaya tekrar taktırdım o sesler yine var üzerinde çıkan amotisörler yağlıymış şimdiki kyb ler gazlı imiş bilmiyorum bu gazlı amotisör olduğu içinmi bu ses geliyor tekrar tekrar arka tarafda ne kontrol edilmesi gereken yer varsa elden geçirdik ama o ses hala var düz yolda hafif kasislerde bu ses yok ama araba kasise çıkıp hızla indiği zaman çıkıyor bu ses tekrardan amortisör deyip gitmedim satıcıya aldığım kyb ler orjinal diye biliyorum bu ses normalmi önden herhangi bir ses gelmiyor birde gazlı kyb takınca aracın arkası baya bir yükseldi önlerde sorun yok ama elimle salladığım zaman önler bana çok sert geldi ben bilmeden sormdan gazlı çıktı amortisörler yoksa gazlımı alsaydım bilemedim yorumlarınızı bekliyorum bundan sonra taktıracak arkadaşlarada bir faydam olur kanısındayım

Toyota Club Türkiye

ae101 amortisör değişimi sonrası sorun
« : Ocak 03, 2012, 11:41:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 amortisör değişimi sonrası sorun
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2012, 12:46:58 »
Orjinali TOKİKO diye bir marka benim aracımda önlerde hala orjinalleri var üzerlerinde bu marka yazıyor . 13 yıldır kullanıyoruz.Tek br yerden buldum tanesine 125 istemişlerdi . Bende nasıl olsa saglam diye dokundurmadım ama orjinal amartisörleri hem yaglı hem gazlı diye biliyorum. Bulabilirseniz TOKİKO marka almanızı tavsiye ederim .KYB orjinal diye veriliyor ama orjinal degil sadece orjinal kadar kaliteli
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2012, 12:55:38 »
  İster Tokiko ister Kyb olsun oldukça kalitelidir. Sorun ya alt askı kollarındaki lastik contaların deforme olmasındadır ya da amortisör kulelerinin yıpranmasında. İyi bir usta bunu rahatlıkla tespit edebilir.
 Ayrıca amortisör ne kadar kaliteli olursa olsun, saklanma süreleri ve şekilleri önemlidir. Gazlı amortisör yağlıya göre bazı avantaj ve dezavantajlara sahiptir ama bunun içinde ses yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2012, 13:19:46 »
tokiko ne  yav :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2012, 13:26:54 »
tokiko japon malı bir amortisör markasıdır hakan ustam alt salıncak kolu ve amortisör kulelerine özellikle baktırdım iyi dediler birkişiyede değil 3 kişiye baktırdım bana hala bu ses amortisörden geldiğini söylediler ama başka birine tekrar göstereceğim son aldığım kyb ler yeni geldi dedi satıcı ama amortisörlerin üzerinde imalat tarihi yazmıyor bilemiyorum ne zaman üretildiğini ama eski amortisörler takılı iken böyle bir ses yoktu olsaydı kesin fark ederdim benim aklıma gelen kasise ani çıkışlarda tabiki doğal olarak geri itişte fazla ve sert olacağından düştüğü anda teker sesi olabilirmi diyede düşünüyorum birde satıcı bana bu gazlı amortisörler ilk zamanlar çok sert olur 3 ay veya 4 ay sonra yumuşuyor biraz kullan bakalım dedi bakalım kullanayım biraz daha ne olacak hani arka amortisörleri kyb ile değiştirmiş arkadaşlar böyle bir sorunla karşılaştılarmı diye merak ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2012, 13:36:13 »
  Şöyle bir yaklaşım getireyim; eski amortisörler performansını kaybedip iyice yumuşadığından ortaya bazı seslerin çıkmasını önlemiş olabilir. Yeni amortisörler ise daha sert olduğundan bu sesleri duymanı sağlayabilir. Egzoz bağlantılarına da bakmanı öneririm. Ses, bagaj içinde sabit olmayan bir şeyden bile gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2012, 15:48:02 »
siz  iyisimi  TOKİCO alın bir  set  rahat  edin ;)

Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2012, 09:50:07 »
siz  iyisimi  TOKİCO alın bir  set  rahat  edin ;)

hocam bu takımın fiyatı nedir?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2012, 17:28:44 »
  Şöyle bir yaklaşım getireyim; eski amortisörler performansını kaybedip iyice yumuşadığından ortaya bazı seslerin çıkmasını önlemiş olabilir. Yeni amortisörler ise daha sert olduğundan bu sesleri duymanı sağlayabilir. Egzoz bağlantılarına da bakmanı öneririm. Ses, bagaj içinde sabit olmayan bir şeyden bile gelebilir.
   katılıyorum.........Özbabalık kardeşim sendeki ses %90 arka viraj demiri lastiklerinden kaynaklanıyor. çok kaliteli viraj demiri lastiği alıp taktır. servisten alırsan daha iyi. KYB en az tokico kadar kaliteli OEM parçadır ve ses yapmaz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 17, 2012, 21:21:10 »
atilla abi o viraj demir lastiklerinide servisden alıp değiştirdim ama ben biraz duyarlı olduğum için o ses normalmiş aslında bu amortisörler gazlı olduğu için tabiki birazda sert teker çukura düştüğünde veya tümseğe çıktığında o ses tekerlerden gelen düşme sesi gazlı amortisör olan araçlarda bu normalmiş yağlı amortisöler çok yumuşak olduğu için o sesi daha kolay absorbe edebiliyormuş arka tarafta gerek takozlar gerekse lastik aksamları eksoz bağlantı noktalarını tek tek baktırmıştım en son bu işte çok uzman bir ön düzenci ile baya bir incelemeden sonra bu sonuca vardıl şimdi artık bu ses çok rahatsız etmiyor beni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 17, 2012, 21:50:44 »
zaten sakınılan göze çöp batar misali fazla pipirikli olmamak lazım. kyb almakla çok iyi yapmışsın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mayıs 18, 2012, 08:30:47 »
evet atilla bey haklısınız ilginiz için teşekkür ederim