Gönderen Konu: Arabanızın iç dizayn ve renkleri....  (Okunma sayısı 1520 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Arabanızın iç dizayn ve renkleri....
« : Ocak 03, 2012, 09:28:07 »
Hepimizin ama özellikle erkeklerin arabaları ile ayrı bağları vardır.Mesela ben, arabamla konuştuğum çok olmuştur.şimdi merak ettiğim konuya geleyim.

Arabanızın iç dizany ve renklerinin ruhsal yapınıza etkisi nedir. Bunun yanında arabanın dış renği hakkındaki fikirlerde eklenebilir.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

Arabanızın iç dizayn ve renkleri....
« : Ocak 03, 2012, 09:28:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabanızın iç dizayn ve renkleri....
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2012, 12:49:54 »
  Bunlar çok önemli bence araç tercihi yapılırken. Açık iç renk bence uzaktan hoş durur ama kullanışlı değildir. Koyu rengi severim. İç dizaynda ergonomiye önem veririm. Açıkçası o yüzden şu anda çok rahatım. Dış rengi de tam istediğim olmuştu zaten(duman gri, yani füme).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2012, 13:18:09 »
Dış renk siyah her zaman ağır bir görüntü verdiğini düşünürüm iç te bej olmalı içimi açmalı

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2012, 13:42:19 »
Merhaba arkadaşlar,

Otomobilin torpidosunun çift renk olması hoşuma gidiyor, elbette üst tarafı ön camda yansımaması için siyah olmalı.

Hakan bey'in dediği gibi, döşemenin ülkemiz şartlarında siyah olması en doğrusudur, hatta soğuk bölgelerde deri kullanılması daha kullanışlı olur, yağmur, kar gibi lekeler oluşturacak dış etkenlerin temizliği daha rahat olur.

Dış renk konusunda ise; istatistiklere göre geceleri kazaya karışan araçların çoğunlukla koyu renk olması dikkat çekicidir ve bu doğal bir durumdur.
Öte yandan Güney bölgelerimizde açık renk kullanmak beğeniden ziyade ihtiyaçtır, aynı durum Kuzey ve Doğu bölgelerimizde de daha koyu renk tercih edilmesine sebeptir. Doğa şartları özellikle Doğu bölgelerimizde benzinli motorlar kullanımında sürücülerin tercihlerini + yönde etkileyen bir olgudur.

Fakat bütün bunların yanında, aracın konuşabilmesi (sesli uyarılar) farklı bir durum, araçla konuşmak ise çok daha farklı bir durumdur.  :huh: (şakadır)
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2012, 14:48:39 »
Dış renk siyah her zaman ağır bir görüntü verdiğini düşünürüm iç te bej olmalı içimi açmalı
Katılıyorum:bej döşeme fiestamız vardı içinde çok huzurlu olurdum :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2012, 14:56:42 »
bej renk çok güzel duruyor içine binince bir rahatlıyorsun ama temizse battımı gözn sürekli lekelere takılıyor. bizim bora bejdi illallah getirtmişti su dökülse leke yapıyor.Yedek parça ticaretiyle uğraşıyoruz ne kadar tamirci olmasakta dükkanda anlamadan yağ falan bulaşıyor üstümüze pantolonda belli bile olmayan o kir bej döşemeyi maf edebiliyor. temiz muhafaza edebilene çok güzel bizzat muhafaza edebileceğime inansam kesinlikle siyah almazdım.Arabayla konuşmuyordum ama pantolondaki o yağ lekesinin döşemelere bulaştığını gördükçe arabanın ağladığını dşünmüyor değildim :P
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2012, 23:51:38 »
Ben arabamda eb başta rahatlık ararım.Kullanacağım tüm fonskyonlara çok rahat erişebilmeliyim.Ses sistemi ise çok çok önemli.Yüksek değil değil ama kaliteli ses vazgeçilmezdir.İç renk olarak koyu renkleri seviyorum çünkü dikkat çekmek istemem.Yani dışardakilerin beni görmesini pek istemem bu yüzden koyu renk cam tercih edi er iç renkleride eğer imkanım var ise ona göre seçerim.

Araba ile bütünleşmek arabayı çok iyi tanımakla olur.Aracınızın limitlerini iyi bilirseniz ona göre hareket edersiniz.Bundan önceki arabam octavia collection plus idi.Bir gün sehir dışına çıkmak üzere iken elinde bir çocukla bir kadın yola fıraldı ve yapacak çok bir şey kalmamıştı.Ancak soğuk kanlılığımı korumuz ve acil fren yaptıktan bir kaç saniye sonra el frenini çekip bırakarak speen atmış ve ardından karşı kaldırama döne döne çıkıp orada durmuştum.Tabi bir noktadan sonra kontrol bende değildi.Araba karşı kaldırımda durunca emniyet kemerini çözdüm,arabadan indim ve "Aferin kızım" deyip arayı öpmüştüm.Tabi yardıma koşanlar şokta filan diye düşünmüştü :))))))

Yani arabanızı ne kadar benimserseniz o oranda bütünleşir ve daha güzel kontrol sağlarsınız görüşündeyim.

Bu konuda aklıma Selçuk Güzeler,Sercan namı diger SK.ve her ne kadar satmak durmunda kalmış olsa da Mesut Akın gelir....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2012, 16:12:24 »
aracımı satın alırken içinin bej olmasını istemiştim ancak aracı teslim alırken içi siyah olanını getirdiler ben de kızdım söylendim ama bir yandanda içine baktıkça çok hoşuma gitti halada severek biniyorum. bej de olsa severdim siyah ağır duruyor.kir göstermediği için hep temiz görünüyor.