Gönderen Konu: BRC LPG DUSUNUYORUM. KM DE NE KADAR YAKIYOR. BILGI LUTFEN- TESEKKURLER  (Okunma sayısı 4942 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *

Arkadaşlar merhaba;

Toyotalı olalı bir hafta; toyota clubtr li olalı da 1 saat oldu.  forumlarda lpg konusunaki  yazışmalara göz gezdirdim.  LPG konusunu araç almadan önce de araştırıyordum. Toyota'da   en çok tercih edilen BRC  markası.

2006 HB Corolla aldım. bu veya bu segment araca LPG taktıran arkadaşlar km de ortalama  ne kadar yaktıklarını paylaşırlarsa sevinirim.

şimdiden teşekkür ederim.

Not :  benzinde şehir içi km'de 0,35 tl civarında yakıyor. sanırım normaldir. değil mi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
20-23 kuruşa düşer.
1.33 corolla lpg de sakin kullanımda şehir içi 7 litre gaz tüketiyor.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Merhaba;
Benzıne oranla lıtre bazında %15 daha fazla Lpg tuketırsınız ;yanı 10lt_100 km benzın tuketen aracınız 11.5 lt-100km lpg tuketır.Bulundugunuz ılı belırtırsenız sıze referans olabılecegım bır BRC servısı soyleyebılırım.

Arkadaşlar merhaba;

Toyotalı olalı bir hafta; toyota clubtr li olalı da 1 saat oldu.  forumlarda lpg konusunaki  yazışmalara göz gezdirdim.  LPG konusunu araç almadan önce de araştırıyordum. Toyota'da   en çok tercih edilen BRC  markası.

2006 HB Corolla aldım. bu veya bu segment araca LPG taktıran arkadaşlar km de ortalama  ne kadar yaktıklarını paylaşırlarsa sevinirim.

Not :  benzinde şehir içi km'de 0,35 tl civarında yakıyor. sanırım normaldir. değil mi?

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
2006 corollada 3.5 yıl brc kullandım hiçbir sorun çıkarmadı. Yakıt tasarrufun %35 civarı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2004 sol sedan brc var bende 3 ay önce yozgat-çorum gitgel 220km aynı yerden giderken fulledim dönüşte aynı yerden fulledim ve 35 tl tuttu hızımda bu arada 110-130 km arasında gittim geldim bana göre iyi yolcu yok bagaj yok camlar kapalı sizinlerin düşüncesi nedir?
şehir içi ölçmedim çünkü kısa mesafe benzin fazla yakıyor hemen tüpe gecmediğinden...
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba;

http://www.aygaz.com.tr/Otogaz/AlternatifHesap.aspx
yukarıdaki linkte çok güzel benzin ve gaz hesaplama programı var bir göz at istersen
ben sizin yerinizde olsam şehir içi 350 krş yakan araca kesinlikle lpg taktırmazdım ,bence çok iyi bir değer ,lpg li araç sabah motor ısınıncaya kadar benzinle geziyor, benim yaşadığım yer küçük olduğu için ,araba lpg ye geçene kadar, ben iş yerime varıyordum ,o yüzden sattım dizel aldım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
2004 sol sedan brc var bende 3 ay önce yozgat-çorum gitgel 220km aynı yerden giderken fulledim dönüşte aynı yerden fulledim ve 35 tl tuttu hızımda bu arada 110-130 km arasında gittim geldim bana göre iyi yolcu yok bagaj yok camlar kapalı sizinlerin düşüncesi nedir?
şehir içi ölçmedim çünkü kısa mesafe benzin fazla yakıyor hemen tüpe gecmediğinden...
sizin araba tek kelimeyle muhteşem ,valla en kral dizel bile bukadar az yakamaz ,km de 159 krş yakıyorsunuz ,benim ayak işlerine koşdurduğum tek silindir  125 cc yamaha motorum bile daha fazla yakıyor ,sizin arabada şehir içide yaksın 190 krş  valla mükemmel değer ,hemde 110-130 km süratle  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
yaşadığım yer istanbul. referans olabilecek BRC servisi söylerseniz sevinirim

tesekkurler

Merhaba;
Benzıne oranla lıtre bazında %15 daha fazla Lpg tuketırsınız ;yanı 10lt_100 km benzın tuketen aracınız 11.5 lt-100km lpg tuketır.Bulundugunuz ılı belırtırsenız sıze referans olabılecegım bır BRC servısı soyleyebılırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
link için teşekkür ederim---

çok pratik....

yukarıdaki linkte çok güzel benzin ve gaz hesaplama programı var bir göz at istersen
ben sizin yerinizde olsam şehir içi 350 krş yakan araca kesinlikle lpg taktırmazdım ,bence çok iyi bir değer ,lpg li araç sabah motor ısınıncaya kadar benzinle geziyor, benim yaşadığım yer küçük olduğu için ,araba lpg ye geçene kadar, ben iş yerime varıyordum ,o yüzden sattım dizel aldım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
çok pratik bir link---

teşekkürler..

anlaşılan ortalama 0,35 tl/km olan yakıt 0,26 tl/km ye düşüyor lpg taktırıldığında....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
20-23 çok iyi bir oran...

%35 gibi bir oranda tasarruf sağlanıyor...

bilgi için teşekkür ederim..

20-23 kuruşa düşer.
1.33 corolla lpg de sakin kullanımda şehir içi 7 litre gaz tüketiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba;

Merhabalar ,

Benimde size bir sorum olacak. MY-11 kiti manifold delinerek mi yapılıyor ? delinmeden mi yapılıyor..? Bu cevabı bi türlü bulamadım forumlarda.. Cevaplarsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
Araç nedir Şükrü Bey?

Merhabalar ,

Benimde size bir sorum olacak. MY-11 kiti manifold delinerek mi yapılıyor ? delinmeden mi yapılıyor..? Bu cevabı bi türlü bulamadım forumlarda.. Cevaplarsanız sevinirim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Araç nedir Şükrü Bey?

Özür aracı belirtmedim tabii.. 

Araç Toyota Corolla 2011 Comfort Extra 1.6 A/T 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Yahu arkadaşlar insaf diyorum o kadar sabırsız mısınız? Zaten aracınızın sabahları (motor soğukken)  benzinde çalışmasının bir sebebi var değil mi? Yoksa direk lpg de çalışırdı zaten...

Ki bu süre 3 dakika o da 0 derece gibi değerlerde 3 dakika daha üst derecelerde bu süre gittikçe kısalıyor...

He benim bu yazdıklarım atikere göre ama brc de ilk çalışmada 10dakika benzinle çalışıyor değildir heralde ::)

Bu arada benim aracımda 2005hb Atiker sistem var 17jant ve 40yanak lastikle şehiriçi 225 yakıyorum orjinal lastikle 200olsa hadi istanbulda yine 215-220 diyelim benzinden oldukça tasarruflu aracınızı sık kullanıyorsanız amorti etme süreniz kısalır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Opel astroloji 1.6 CDTİ
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
Şükrü bey,ben dün gittim BRC bayisine manifoltu sordum pipo takılsa nasıl olur diye sordum,piponun benzin kaçırabileceğini buyüzden manifolt delinmesinin daha sağlıklı olacağını belirttiler...mekanizma üzerindede anlatınca deldirmenin daha mantıklı olduğuna karar verdim..tabi iyi bir araştırma yapın,sonuçlarınıda paylaşırsanız sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
Merhaba;
Dual vvtı motorlara gaz pıposu takılamaz.Klasık gaz nıpelı takılarak montaj yapılacak.Bılgılerınıze...

Özür aracı belirtmedim tabii.. 

Araç Toyota Corolla 2011 Comfort Extra 1.6 A/T 
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • TOYOTAYI FARK EDİN,FARK EDİLEN OLUN????
ARACIM GALİBA FAZLA YAKIT TÜKETİYOR BİLGI LUTFEN- TESEKKURLER
« Yanıtla #18 : Ocak 15, 2012, 02:23:58 »
herkese selamlar benim aracım 1993, corolla 1,6 gl karbüratörlü şu an 138.000 de 130,000 de atiker lpg takıldı.bir depo yaklaşık demirdöküm milangaz 2,09 tl/lt  den 70 tl gaz aldın ve 265 km yol yaptım istanbulda hep şehiriçi. km 264.00 krş yakıyor en düşük km de 255.00 kuruş yaktım
aracımın yakıtı bana fazla gibi geliyor,iyi bir karbüratör ustasına karbüratörü temizlettim,acaba beyinde mi sorum var brç beyin ile değiştirsem mi ne dersiniz,deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

teşekkürler