arkadaslar arabam 48000 küsür km de....
hala orginal lastikleri duruyor uzerınde... orgınal lastıkler brıdgestone potenza olması lazım... acaba aynılarından mı almalıyım yoksa baska markaları da dusunebılır mıyım...??
çunku bisürü lastık markası ve cesıdı var. sizce alırken nelere dıkkat etmelıyım??
Furkan bey..... michelin hp primacy aldım yaklaşık altı ay önce çok çok memnunum yumuşak ve çok sessiz bir lastik fakat bu gün olsa almam neden derseniz Fransız malı olduğu için

brigeston turanza da olabilir iyi lastik .....başka tavsiyeleri olan arkadaşlarında fikirlerini alın derim.
ben brıdgestone kullandım gercekten kaliteli ve çok başarılı lastik insanın içi bi rahat oluyor ama birazda sesten şişiyor sonra arabayı değiştirdim üzerinde yokohoma geldi bu lastikte niyeyse bana hiç güven vermiyor araba altımda sanki kayıyor gibi hissediyorum heleki ıslak zeminde o yüzden 5000 km olmasına rağmen lastikte değiştireceğim sessiz ve kaliteli lastik almaya niyetlendim ve araştırmalarım sonucunda sessiz ve kalite olarak benim karsıma continental conti premium contact 2 çıktı yakın zamanda bu lastiklerle değiştireceğim lastiklerimi sizede öneririm. ayrıca michelin hp primacy ve michelen energy saver çok tavsiye edildi ve internette kullananlar memnun gibi o yuzden ben size bu lastikleri araştırın derim. haa çok bilgim varmı? yok sadece günlerce forum sitelerine lastik sitelerine test sitelerine kullanıcı yorumlarına bakarak bende bu sonuca vardım o yuzden tercih her zaman sizin
ha birde bridgestone yeni bi lastik çıkarmıs ses konusunda çok başarılıymıs diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum açıckası
Merhaba Furkan bey,
Lastik seçimi, sizin kullanım karakterinizle ve konfordan beklentinizle ilişkili olarak değişkenlik gösteren geniş bir konudur.
Öncelikle markadan ziyade kendi isteklerinizi belirlemelisiniz.
Binek bir araç için lastikleri şöyle anlatabiliriz;
Performans lastikleri, konfor lastikleri,
Bunlarda aralarında yine sert ve yumuşak olarak ayrılırlar. (F1 yarışlarında Bridgestone lastik yüksek süratlerde daha dayanaklı çıkmıştı)
Seçiminizi performans-sert,yumuşak olarak yada konfor-sert,yumuşak olarak yapmalısınız. Yeni lastikte sürat ve yük sınıfını kendi aracınıza uygun olanını seçmeye dikkat etmelisiniz.
Bir şikayetiniz yoksa aynı marka ve model lastik elbette kullanabilirsiniz.
Aracın ağırlığına, hızına kullanılan yol ve iklim şartlarına göre lastik seçimi yapılır. Buna göre çeşitli markaların üretimleri var. Bana sorarsanız yuvarlanma direnci düşük olan birini tercih edin derim.
Lastiklerin üzerlerinde yük endeksleri, hız dayanımları çeşitli kod ve harflerle ifade edilmektedir. İnternette biraz araştırınız. Ancak en önemli hususlardan birisi lastiğin üretim tarihidir ve lastik üzerinde 4 rakamlı olarak ifade edilmektedir. Yanılmıyorsam 2511 gibi ve ilk 2 rakam 25. hafta ve 11, 2011 yılını temsil ediyor. Sakın birbirinden farklı veya yıllanmış lastik almayınız. Ayrıca H sınıfı bir lastik yerine performans lastiği alırsanız (V W Z gibi) konforunuz düşecektir.