0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Alperen bey,Öncelikle aracınıza kaliteli bir enjektör temizleyici koyunuz (opet ürünü olanı tavsiye ederim, 7.5TL), üzerini yakıtla tamamlayınız.Şanzıman yağınızı ve filtresini (değişmediğini varsayarsak) hemen değiştirin,Hava filtreniz kararmış ise şimdilik hava tutun, gelen ilk bakımınızda (160.000) yetkili serviste değiştirin, arkasındaki sensörü temizlettirin, Gelen ilk bakımınızda, bujileri kontrol ettirin, gerekiyorsa değiştirin, gerekmiyorsa sadece buji kablolarının uç kısımlarını temizlettirin,Bu tarz sorunların sebebi beyin değildir, beyin (sizin otomobilinizde) kavrama işlemlerini değil vites değişimlerini kontrol eder.Ekonomik sürüşler için lastik basınçlarınızı uzun yol için olan değerlere çıkarınız.
Bu depodaki benzin bitirince tekrar enjektör temizleyici atmalımıyım sizce?
Düzenli olarak her 5000km de bir enjektör temizleyici kullanmanız yeterlidir.Km yaptıkça temizlik devam edeceğinden, düzelme yavaşça oluşur.10km/h lik süratlerde ayağınız debriyajda hazır olmalı, basma/çekme geç kalıyorsanız, bu da titreme yaptırır.
Bu tarz sorunların sebebi beyin değildir, beyin (sizin otomobilinizde) kavrama işlemlerini değil vites değişimlerini kontrol eder.
aracın bujiler iridyummu?..değilse sebeb olabilir...Bende de hafif silkeleme şeklinde belirtiler vardı..orjinal buji kullanımı ile giderildi.....Bu arada 2.0 D4 avensiste buji kablosu yok....
Yahu bu avensiste titreme olayı grip gibi .. Önce tolga da başladı bende devam etti şimdi de siz .Şaşırdım kaldım. Bende 160 bin bakımına gireceğim bakalım ben geçenlerde boğaz temizliği yaptım titreme azaldı. Tamamen kaybolmadı bakımdan sonra da carbon clean denicem..
Buğra ismindeki arkadaşımızda şöyle birşey söylemiş. Yani bunun normal olduğunu anlatmış anladığım kadarıyla. ALINTIDIR Buğra ÖztürkAktif Toyotacı: Araç: AvensisRolantide titreme. '' otomatik olduğu için frene tam basmadığın zaman yarı kavrıyor o yüzden titreme oluyor. sorentoda felan da böyle. ''Banada aracı ilk aldığımda bakımlarını yaptırdığım özel servisteki ustada '' bu tip motorlar için normaldir bu titreme '' demişti.