Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 08, 2025, 12:44:13
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla HB / Auris
»
Corolla HB (2002-2007)
»
Konu:
E12 corolla ilginç balata sorunu
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: E12 corolla ilginç balata sorunu (Okunma sayısı 2007 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
.....Kendin Ol Yeter......
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 148750
Model Yılı: '05
77 kere teşekkür etti
415 kere teşekkür edildi
«
:
Aralık 31, 2011, 15:23:12 »
Arkadaşlar aracım 40000 km de iken balatalarını değiştirmiştik ve 60000 bakımına gidiğimizde serviste bir sorun olmadığını söylediler.Aracı alıp yola çıktım ve balatalarda ses gelmeye başladı fren yaparken.Gittiğim ilde servis olmadığı için sanayide tanıdığım bir ustaya gösterdim ve balatanın bitmiş olduğunu söyledi.Söktüğünde ise sadece arka sağ balatanın ve onunda dış kısmının bittiğini gördük.Bunun üzerine yine trw marka balatadan alıp arka balataları değiştirdik.Aracım bu bakımdan sonra 80000,90000 bakımlarına girdi ve balatalarında bir sorun yok denildi.Fakat yine ne hikmetse bir süre sonra ses gelmeye başladı.Servise gittiğimde balatanın bitmiş olduğu söylendi ve söküldüğünde yine aynı şekilde sadece sağ arka tarafın en dıştaki balatasının bitmiş olduğunu gördük.2 defa aynı sorun olunca araçta bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.Sadece o balata bitiyor ve her seferinde arka balataları değiştiriyoruz.Ön balatalar 40000 km de değişmişti ve ondan beri bir sorun yok.El freninden kaynaklı olduğunu düşündüm fakat aracı yokuşta boşta bıraktığımda kayma gibi bir sorun yok.İndirdiğimdede gidişinde problem sezemedim.Servise götürdüğümde ise bir problem yok deniliyor.Daha önce var mı böyle bir olay başına gelenler?Yardım edin arkadaşlar delirmek üzereyim.Şimdiden herkese teşekkürler
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......
Toyota Club Türkiye
«
:
Aralık 31, 2011, 15:23:12 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 corolla ilginç balata sorunu
«
Yanıtla #1 :
Ocak 01, 2012, 00:28:22 »
aynı tarafta sorun oluyorsa o tarafın kaliperlerine baktırın beyfendi..bu kaliperlerde boşluk oluyor cık cık ses yapıyor..Bazıları tornaya gönderip yenıden yaptırıyor ama oda freni bırakmayıp diske veya balataya zarar veriyor...Fren kaliperlerinde ki boşlık nerdeyse bütün araçlarda var.Benim versodada 2 arkada vardı.KAliperdi pimiydi derken 600 tl yi buluyor tek taraf..
Nasıl diyeyim birtane demir pin var kaliperi diske basmasını sağlıyor.Bnun oturdugu yerde boşluk oluyor ses yapıyor.Sİz tekrar tornada o boşlugu veya sorun neyse artık yaptırabilirsiniz.
Bİrde tek taraf balata bitiyorsa kaliperlerden değilse disk te bir sorun olabilir.Dİskiniz baktırın yamulmuş olabilir.eger dediğiniz gibi aynı taraf sürekli bitiyor ise diskte incelmiş olabilir.
El freni balatası diskin içinde gözükmüyor bile.Onda bir sorun olsa sürtünme tarzı bir ses duyarsınız.Sİz dışardan bir ustaya götürün arka fren kaliperlerini söküp pimlerini iyice yaglatın..Balatanızı değiştirin.
Camı açıp dünleyin cıkırtı tarzı arkadan ses geliyormu.Genellikle dar yerlerdeyüksek kaldırımlı yerlerde bozuk yolda daha rahat duyarsınız..
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Kilometre: 63000
Model Yılı: '20
2023 kere teşekkür etti
2545 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ocak 01, 2012, 01:23:54 »
Merhaba Ertan bey,
El freni, arka tekerleklerde bulunan kampana ile çalışır, disk-fren balatasıyla bir bağı yoktur.
Aracınızda ESP varmı? Sert mi kullanırsınız?
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
Kan Grubu: A+
Kilometre: 309280
Model Yılı: '93
500 kere teşekkür etti
705 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ocak 01, 2012, 02:48:59 »
sizin araç arka frenler diskmi öyle ise kalipere baktırın arkadaşın dediği gibi kaliper basılı kalıyorsa tek balatayı yer aracın çekişini felan etkilemez çünkü balatanın biri daima diske sürter ikisi değil şöyle örnek vereyim parmaklarınızın arasına bişey aldığınızı düşünün başparmağınızı diğer dört parmağınızla birleştirin ve sonra parmaklarınızı açtığınızda paş parmağın basılı kaldığını düşünün ben ön balataları gözle kontrol ettim sol ön tekerinkinin bayağı inceldiğini gördüm kendim değiştirmek için söktüm sağ taraf normal bitmiş sol tarafınki biri nerdeyse demire dayanmış diğeri normal meğer kaliperin biri paslanmış frene basıp bırakınca balata daima sürtüyormuş hidrolik fren yağıyla yağladım düzeldi şimdi sorun yok araç ae 101 sizinkide aynı sorun olabilir umarım en kısa zamanda düzelir
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla HB / Auris
»
Corolla HB (2002-2007)
»