arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2 aydır toyota kullanıcısıyım yeni aldım 240 bin bakımı olarak eksantrik baskıbalata conta radyatör termostat sağ sol aks değiştirdim ama subablar çın çın ses yapıo ustalar o kadar olur dedi konu ile ilgili bana yardım edecek biri varsa sevinirim ilginize teşekkür ederim.
Merhaba Mustafa bey,
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın, sübaplar ayarsızdır fakat soğukken motor havalandırma kapağını söktürüp egzantrik milini sabitleyen büyük civataların sıkılıklarını kontrol ettirebilirsiniz. Kullandığınız yağın viskozitesini yazarmısınız.
Selam, aramıza hoş geldiniz.
Conta ve egzantrik mili değişimi neden gerekti? Bu değişim sırasında supaplar, segmanlar vs. kontrol edildi mi? Tekin beyin söylediği gibi, supap ayarları düzgün yapıldı mi?
Aracınızın km sinden emin misiniz?
235 binde aldım aracı 240 bine gelince bakıma soktum eksantrik değişicekti zaten yagı 10 40 koymuş usta bakımdan sonra ayar yaptırdım sesi kesti bi kaç gun sonra yeniden başladı katkı koyalım dediler bende onu istemedim otomatik jiglesi bile iptal edilmiş bu bu sesi nasıl çözerim yarın gidicem ustaya ona göre bişiler sölerim sizin yorumlarınızdan ilginize çok teşekkür ederim..
bu arada söylemeyi unuttum aracım lpg li
hoş geldiniz.. araç hayırlı olsun.. abilerimin dediği gibi subapların ayarı ile ilgili bir durumdur.. çok sağlıksız bişe olsa gerek.. subaplardan öyle ses gelmesi için bir yere çarpması lazım illaki.. 80 derece sıcaklıkta demir parçasının bir yerlere çarpması da epey zarar verir.. bir an önce götürseniz iyi olur sanırım.. umarım büyük bişe çıkmaz!
Açıkçası Lpg işin içine girince her şey değişiyor bence. Ses 2.800 d/d dan önce mi oluyor, devir farketmiyor mu? Hangi egzantrik değişti?
Diğer yandan Conta değişti ise ve egzantrik de buna dahil ise bence silindirler, pistonlar, segmanlar, supaplar komple kontrol edilmeliydi. Ayrıca conta değişimi ile üst kapak taşlandı mı? Taşlandı ise buna uygun conta mı kullanıldı? Yani sorunun bir çok sebebi olabilir. Detaylıca ve iyi bir ustaya baktırmak gerekir bence.
ilginize çok teşekkür ederim yarın gidicem ses 2 3 arası gelio uzun yolda sabit giderkende içeriden duyuluo usta duymuo nedense anlamadım eksantrik kayış deişti. benzin sarfiyatını bilsem benzinde kullanıcam sadece kulaktan duyma sarfiyatın yüksek oldugu yarın ustaya gittikten sonra durumu sizinle paylaşırım.