Gönderen Konu: Elektrikli Fluence’ın fiyatı dizelden daha ucuz  (Okunma sayısı 6799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Elektrikli Fluence’ın fiyatı dizelden daha ucuz
« Yanıtla #20 : Aralık 28, 2011, 11:00:57 »
Kendi görüşlerim:
1.160 km menzil bana göre çok kısa araca  4 kişi bindiğinde veya rampa filan çıktığında bu menzil dahada düşecektir.
2. 10.katta oturan biri şarj etmek için 10.kattan caddeye 3lü prizli uzatacak?
3. ayda 250 lira kira benim açımdan çok çünkü ben haftada 300 km  ayda ortalama 1200 km yol yapıyorum aylık 220 lira yakıt param var.
Eğerki menzil 300-400 km çıkarsa ve batarya fiyatları düşerse bence çok güzel bir teknoloji.Şimdilik en ideal hybrid araç toyota prius...
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 28, 2011, 11:00:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 28, 2011, 11:26:19 »
C sınıfı Benzinli, Dizel ve Akülü araçların herbirinin 60.000TL değerinde olduğunu düşünürsek;

Günlük 60km x 365gün= 22.000km

Benzinli araç 100km'de 10L tüketim,  22.000km'de 2200L x 4.40= 9.700TL yıllık yakıt masrafı,
Dizel araç     100km'de   7L tüketim,  22.000km'de 1540L x 3.85= 5.900TL yıllık yakıt masrafı,
Akülü araç    100km'de 1.5TL x 22.000km'de  350TL,
                   Akü aidatı 250TL x 12 = 3000TL + 330 =                  3.350TL yıllık yakıt masrafı,

Yıllık yakıt maliyeti konusu bu şekilde görünüyor.

Diğer asıl önemli olan konu ise aracın sınıfı, fiyatı, menzili, şarj dolum süresi gibi özellikler hangi sürücülerin işine gelecektir, çok araç kullananlar (taxi gibi, pazarlamacı gibi) C sınıfı ister ama otomobile 60.000TL vermek istemez ve yolda kalmakta istemez, yıllık 10.000km civarında yol kateden sürücülerin zaten yakıt masrafları buna yakın ve şarj/menzil gibi sorunları da yok.

60.000TL lık C sınıfı otomobil sahibi olup, sadece evden-işe-eve, her yıl trafik içinde dur-kalk ile 22.000km yapan sürücüler için çok önemli bir alternatiftir.   
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 28, 2011, 12:45:44 »
Bu işe reklamcıların yönlendirmeleriyle bakmamak lazım. Bizde akaryakıttaki fahiş vergileri düştüğünüzde ne oluyor ona bakmak gerekir. Bu araç sadece elektrikli öyle değil mi? yani ayrıca benzinli bir motor da yok değil mi yani prius gibi?

1- 22 kW lık bir elektrikli motor nasıl 95 BG üretiyor anlayamadım.
2- Elektrik enerjisi üzerindeki vergiler kadar olacak şekilde akaryakıt fiyatlarını geri çekin , akü kira fiyatını da katıp bir daha hesaplayın.
3- Hiç şüpheniz olmasın , bu yaygınlaştığı zaman elektrik enerji fiyatlarını öyle bir arttırırlar ki bu hesapların yanına bile yaklaşılamaz. Şarj sistemi içine ve km sine bakıp şu kadar vergi ödemen lazım dedilermi tamamdır işimiz. Öyle kaçak elektrikle bile doldursanız kaçamazsınız.
4- Benim 100 km deki mazot tüketimim 4.9 litre.  Yani senede 15-20 bin km den az yapıyorsanız anlamsız. Ayrıca bu aracın son hızı ne ve menzili kaç km hıza göre veriyorlar?

Bunlarda kullanılan akülerin gerilim kapasite v.s konularında bilgi sahibi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 28, 2011, 12:57:38 »
http://www.performansmagazin.com/Default.aspx?pageID=85

http://www.arabam.com/haber/Son-Haberler-Bursali-Fluence-ZEnin-ilk-fotograflari/Detay-289193

Her kafadan bir ses çıkıyo gibi oluyor. Çıkınca görücez alanlar yorumlarını yapacaktır.Ayrıca elektrikli araçlar yaygınlaştıkça dahada iyileri çıkacaktır tahminim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 28, 2011, 13:40:51 »
valla menzili artmadikca ve pil parasi dusmedikce benim gibi yilda yaklasik 15.000 km yapan birisi icin hic ekonomik degil suanda.

Benim aylik 350-400 TL benzin param var. bunun ise 250 TL batarya + 50 tl de elektrik icin kullansa bana aylik 100 TL avantaj sagliyor.

Corolla elegant suan 51.000 Tl desek basta zaten 9000 TL fazladan vermis oluyoruz. yani ben bu farki 90 ayda kapatabiliyorum.

160 km yap sarj et 160 km sarj et. kanser eder adami valla :)))) 

ilerisi icin cok guzel bir gelisme ama  uzun yol yapanlar icin dizel gene en ideali gibi duruyor bana gore.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Aralık 28, 2011, 14:04:55 »
benzinli aracı kullanmazsın araç yatar cebinden para çıkmaz ama diger taraftan elektrikli aracı kullanmasanda 250 lira cebinden çıkacak...birde evde şarj ettiğimizde araç 100 kmde 2.5 lira elektrik harcıyor.dışarıdaki şarj ünitelerindede fiyatlar evdeki elektrik fiyatıyla aynı mı olacak???
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 28, 2011, 19:04:00 »
Ayda 250 TL sırf batarya kirası vermek hiç de mantıklı gelmedi...
üstelik 160km'lik menzil çok az...
hibrid araçlar daha mantıklı bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 28, 2011, 19:05:26 »
alırsın 3 silindirli yaris.bakarsın keyfine....
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 29, 2011, 13:36:09 »
arkadaşlar hep aynı konulara takılıyoruz.. adamlar bu arabayı haftasonları pikniğe giderken kullanan ya da yılda 10.000 - 20.000 km yapan insanlar için üretmemişler zaten.. bizim gibi yılda 45-50.000 ve daha üzeri km yapan ve yakıta gelirinin önemli bir kısmını kaptıran ve kilometreyi para kazanmak için yapan insanlar için tasarlamışlar.. yani ayda ortalama 1500 tl gibi mazot masrafları olan bizler için gayet ekonomik hatta bedava sayılacak bir araç.. ama iki handikapı var düşük menzili ve fransız oluşu.. :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 29, 2011, 14:31:46 »
arkadaşlar hep aynı konulara takılıyoruz.. adamlar bu arabayı haftasonları pikniğe giderken kullanan ya da yılda 10.000 - 20.000 km yapan insanlar için üretmemişler zaten.. bizim gibi yılda 45-50.000 ve daha üzeri km yapan ve yakıta gelirinin önemli bir kısmını kaptıran ve kilometreyi para kazanmak için yapan insanlar için tasarlamışlar.. yani ayda ortalama 1500 tl gibi mazot masrafları olan bizler için gayet ekonomik hatta bedava sayılacak bir araç.. ama iki handikapı var düşük menzili ve fransız oluşu.. :D :D

Aynı fikirdeyim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Aralık 29, 2011, 15:02:37 »
Merhaba arkadaşlar,

Merak ettiğim konu, acaba nano akülü araçları ne zaman piyasaya çıkaracaklar?

Discovery Science Programında bazen gösteriyorlar.

Renault'da, Volt ve Amperada veya diğer tam elektrikli araçlarda kullanılan akü o kadar büyük ki bir insanı ezebilir ama menzilleri ortada.

12V 70A akünüzün ebatlarını düşününüz, bunun verdiği Ah (amper-saat)'i 9V luk pil büyüklüğüne dönüştürülmüş yeni nano akü verebiliyor.

Yeni nano akülerle ağırlıklar artmadan bu tarz araçların menzillerinin artırılacağı kesindir.

Soru: Nezaman piyasaya sürüleceğidir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 29, 2011, 23:27:18 »
Bu arada bu elektrikli araçlar yaygınlaşınca bizim elektrik faturalarındaki KK ( kaçak kullanım )

bedelleri de artmasın beyler... :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 30, 2011, 10:07:54 »
bir diğer noktayı da bugün farkettim, bagaj hacmi oldukça düşük kalmış, 327 litre birçok C sınıfı HB'den bile daha küçük.
öte yandan bence bu araçlar taksiciler için ideal olabilir, özellikle büyük şehirlerde belli noktalara kurulacak şarj istasyonlarıyla oldukça ekonomik ve işe yarar olabilir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ahmed
« Yanıtla #33 : Aralık 30, 2011, 14:13:09 »
Aylık Akü Kirası ve
Yol Yardım Bedeli:

(10.000km / Yıllık)     123 €

http://www.renaultelektrikliaraclar.com/page.aspx?id=2082

biri bu konuyu açıklayabilir mi ?
yılda 10000 km için ayda 123 € mu kirası?
Ahmed

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Aralık 30, 2011, 14:22:37 »
Aylık Akü Kirası ve
Yol Yardım Bedeli:

(10.000km / Yıllık)     123 €

http://www.renaultelektrikliaraclar.com/page.aspx?id=2082

biri bu konuyu açıklayabilir mi ?
yılda 10000 km için ayda 123 € mu kirası?

sanırım 10000 km bakımı 123 euro

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 31, 2011, 12:18:02 »
bu tamamen ticari olarak kullanım için tasarlanmış sanki...şirket araçları filan bu kullanıma uygun olabilir...
ama araba sürmeyi zevk alarak yapan birisi için hem son sürat hemde menzil çok düşük...torku yüksek gözüküyor fakat tam değerlerini görmek lazım...eğerki hızlanması iyiyse son sürat bile şehiriçi kullanım için yeterli sayılabilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 01, 2012, 23:38:25 »
Benim için en güzel tercih şu an için Prius...Bir kez test sürüşü yapmıştım,araca hayran kaldım...Fiyatı uygun olsa hiç düşünmeden alırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 04, 2012, 12:19:37 »
10 liraya ankaraya gidiyor ama kaç saatte veya kaç günde gidiyor?

İstanbul Ankara arası otobandan gideceksin, maksimum 120km/h hızla gidebildiğini düşünürsen (yasal olarak), bunun yanında hızlı şarj istasyonunu da her aradığın yerde bulabildiğini kabul edersek (!!!!!!) ki bu imkansız şu günlerde. Her 150 Km de zorunlu yarım saat - 45 dakka mola vermek zorundasın, kabaca bi hesapla minimum 8 saat diyorum ben. Aracı limitlerinde kullanırsan yarım saat farkeder enfazla. haa bu arada yolda kalırsan bi bidonla elektrik alıp gelme şansın yok. bataryaların nasıl değiştirildiğini bilmiyorum. eğer çok pratikse ve yanınızda 5-10 tane yedek dolu bataryanız varsa (arkadan bi kamyonetle batarya taşımanız lazım) bu süre normal sınırlara yaklaşır.

özetle bence; Şehiriçinde on numara bi ulaşım aracı, ama ben bu araçla (en azından bu haliyle ve bu günlerde) şehir dışına çıkacak cesareti kendimde bulamıyorum.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Ocak 04, 2012, 12:41:42 »
Merhaba Murat bey,

Verilen menzil içinde klima, kalorifer, farların ve diğer elektrikli donanımların kullanımıda yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 04, 2012, 13:26:03 »
Merhaba Murat bey,

Verilen menzil içinde klima, kalorifer, farların ve diğer elektrikli donanımların kullanımıda yoktur.

Elektrikli motorda aracın içini ısıtacak kadar çok ısı kaybı yoktur. Bu verim için çok önemli tabiki, ama şu soğuk kış günlerinde bolu dağını geçmek için ısınmayı da aynı aküden yapacağımızı düşünürsek bu menzil yarı yarıya düşer gibi geliyor bana...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...