Gönderen Konu: ae101 im servis yüzü gördü:))  (Okunma sayısı 2433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
ae101 im servis yüzü gördü:))
« : Aralık 27, 2011, 11:57:12 »
eski sahibi her bakımını serviste yaptırıyormuş bende sonra 15.000 km sonra ilk defa servis gördü. :lol:
Perşembe günü, geçen sene yakıt ayarlarını bızıklattığım için tekrar eski haline getirteyim diye servise götürdüm. eskişehir toyota sarar servisinden cengiz bey ve serviz elemanı ekrem bey gayet iyi ilgilendi ve güleryüzlü davrandılar. ve sonuç: :D
ben sadece yakıt ayarı için gitmiştim halbuki. :P
1-göztergeler gece hiç görünmüyordu. orjinal mavi dipsiz ampullerden taktılar, temizlediler. sonuç mükemmel arabamı dahada bi seviyorum. :) kalorifer ampullerini de değiştirdiler.
2-yakıt ayarı için para almadılar. (araya sıkıştırdılar)  ;) ayarlatmadan önce hava filtresi takalım dedim faydası olur diye ve orjinal hava filtresi taktılar. ve gözümün önünde ayarladılar beni çağırıp: (lambda değeri 97,2 hava oranı 14,2 oldu. en ideali buymuş.)
3-yağ ve yağ filtresi tapa değişti. yalnız orjinali 15 40 olduğunu söyleyip mineral yağ koydular sesimi çıkarmadım tek endişem burda 5000 km sonra mobil 1 koyduracağım tekrar inşallah bi zararı olmaz:
4- bi de arabamı yıkadılar sağolsunlar.
toplam maliyet 160 tl bunun içinde sadece 20 tl işçilik bedeli var :alkis:
servisten sonra bakımlı araba ne iyi oluyormuş aslan gibi kükrüyo maşallah. en güzelide yakıt ayarı konusundaki endişelerimin gitmesi.

Toyota Club Türkiye

ae101 im servis yüzü gördü:))
« : Aralık 27, 2011, 11:57:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 im servis yüzü gördü:))
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2011, 12:01:27 »
iyi günlerde kullanmanız dileğiyle,kazasız,cezasız bol sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2011, 12:41:49 »
Cengiz bey benim aracımlada iyi ilgilenir. Ama genel anlamda pek sevemedim sararı. Hayırlı olsun bakımdan sonra iyidr tabi..
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2011, 15:20:11 »
sağolun arkadaşlar
dediğim gibi tek endişem 15 40 yağ koymaları. onuda 5000 km idare edecez artık:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2011, 16:24:20 »
Yag o kdar sıkıntı etmeyin zaten normalde 10/40 kullanıyoruz .Sentetik yag olması daha iyi olurdu neyse bakalım.Ben de enjektörleri temizletmeyi düşünüyorum. Ben şimdiye kadar yakıt ayarı ilegili hiçbir işlem yaptırmadım.Orjinali neyse o .Ama size tavsiyem eger benzinde kullanıyorsanız depoyu fulleyip würth enjektör temizleyi atmanız olur faydasını göreceginize eminim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2011, 09:47:10 »
Yag o kdar sıkıntı etmeyin zaten normalde 10/40 kullanıyoruz .Sentetik yag olması daha iyi olurdu neyse bakalım.Ben de enjektörleri temizletmeyi düşünüyorum. Ben şimdiye kadar yakıt ayarı ilegili hiçbir işlem yaptırmadım.Orjinali neyse o .Ama size tavsiyem eger benzinde kullanıyorsanız depoyu fulleyip würth enjektör temizleyi atmanız olur faydasını göreceginize eminim
sağol Yücel daha önce double up diye bi enjektör temizleyici atmıştım. hiç bi faydasını görmedim. bi yerlerden würth bulabilirsem en kısa zamanda atacağım çünkü çok methini duyuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 28, 2011, 16:58:12 »
sağol Yücel daha önce double up diye bi enjektör temizleyici atmıştım. hiç bi faydasını görmedim. bi yerlerden würth bulabilirsem en kısa zamanda atacağım çünkü çok methini duyuyorum.
İlk 10.000 bakımına goturdugumde toyotanın kendı enjektör temizleyicisini koymuşlardı arabaya o da iyi bence.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2011, 09:54:28 »
Ben forumlardan araştırdım video larını izledim hatta dün aldım 25 tl ye 300 ml  olanını alacaksınız 150 ml olanı pek etkili olmuyormuş.Genel olarak uzzun yolda kullanılmaını tavsiye ediyorlar .full depoya bir kutu yerli oluyormuş.Enjektörleri ve tüm benzimle çalışan sistemi temizliyormuş.Kullananlar çok memnun klamış.Ayrıca würth türkiyede çok samimi bir arkadşaım çalışıyor .Kendisi kardeş alabilecegin en kaliteli ürünlerden biri dedi kullanım şekli olarak bir depo benzinle 300 ml katılıp kullanılıp bittikten sonra norma 1 depo katkısız kullanılacak daha sonra tekrar bir depo daha karışım yaptıgınızda sistemi tam anlamı ile temizliyormuş.yani 2 kutu ile işlem tamam
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "