0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracınızda hiçbir sıkıntı yok.. hareket halindeki araç 1. vitese asla geçmez.. bu durumu bende yaşıyorum... en mantıklısı otomatik alıp kurtulmak ... 1. vites kalkış içindir.. dişlileri çok büyük olduğu için geçme olasılığı hareket halinde epey azdır.. rahat olun.. 10 km nin altına düşünceye kadar 2 de devam edin.. araç sallamaması için yarım debriyaj olayını kullanmaya devam edin.. bu işin çözümü yok.. diğer araçlar oluyor mu bilmiyorum ama benim bindiğim tüm araçların ki geçmiyordu !
97 Model 220 binde xli corolla aracım .Baskı balata seti şanzıman yagı debriyaj alt merkezi degişmesine ragmen .Araç hafif hareket halinde iken vitese çok dişli geçiyor .Ama 2-3 ve diger viteslerde sıkıntı yok .Durumu size şöyle izah edeyim mesela bir sokaga döneceksiniz veya dörtlü bir kavşaga geldiniz hızınız durmaya çok yakın 2 ile kurtarmaz veya motoru zorlar bire takmak istediniz araba bire geçiyor ama nasıl geçme sanki biryerleri kırarak geçiyor kıtırt ediyo .Bazen sırf bu yüzden yarın debriyaj 2 vites kaldırıyorum veya daha hızlı giriyorum.Daha 30-40 gibi hızlarda şansımı bile denemiyorum .Çünkü o kadar yavaşken geçmeyen sonra hiç geçmez diye zorlamıyorum bile.Ama araba sabit dururken bütün vitesler pamuk gibi geçiyor .Baskı balata setini Aisin marka taktırdım .şanzıman yagı orjinal motor kulakları yeni.süspansiyonda patlat çatlak yok.ama araba ne yaptıysam viteslere zor geçiyor şanzıman ısınınca nispeten biraz daha rahat geçiyor ama sogukken tam bir fiyasko .