Gönderen Konu: Auris için ön park sensörü orijinal açma-kapama düğmesi  (Okunma sayısı 12927 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
Arkadaşlar merhaba,
Toyota Auris Dizel Comfort plus 2012 model eşime aldım. malum bayanlar park özürlü. Özellikle de sitemizin otoparkında önde duvar var ve bu yüzden hem ön hem de arkaya park sensörü taktıracağım. Araştırmalarım sonucu Samsun Toyota serviste LCD ekranlı, ön arka park sensörü boya-montaj dahil 450TL istediler. Ön sensör Açma kapama düğmesini de ayna ve far ayar düğmelerinin olduğu yere orijinal düğme taktıklarını söylediler. Sonra Ankara TOYOTA REİS Plaza ya sorduğumda orijinal düğme olmadığını herhangi bir düğmeyi monte etiklerini söylediler.
Ön park sensörü de taktırıp açma-kapama düğmesi olan arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olabilir mi. Ayna ve far ayar düğmelerinin olduğu yerde iki adet boş düğme yeri görüyorum. Buraya uygun orijinal düğme olamaz mı. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Toyota Auris Dizel

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris için ön park sensörü orijinal açma-kapama düğmesi
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2012, 02:40:31 »
Düğme ne için takılacak ki. Onlar  arka için üretilmiş 4lü sensörden bir set de öne takacaklar demekki. 8li üretilmiş park sensörlerinde düğme filan olmaz. Gerek yoktur. Ben 10 tane araca taktırdım düğme filan yoktu.
Ön arka 8li (veya 6lı) sensör setleri 3 tür çalışma prensibiyle üretilirler.
1-Geri vitese atıldığında arka sensörler çalışır. Geri vitesten çıkıldığında 20sn ön sensörler çalışır sonrasında bekleme konumuna geçer. (Yeni modellerde yani çift işlemcilerde geri vitesteyken 8 sensör de çalışır. Geri vitesten çıkıldığında ise 20sn sadece önler çalışır.)
2-Geri viteste 8 sensör çalışır. Diğer durumlarda ön sensörler 85cm mesafede cisim algıladıklarında otomatik çalışır.
3-Geri vitesteyken arka sensörler çalışır. Geri viteste değilken frene basıldığında önler 20sn çalışır sonra kapanır.

Bunlardan sadece 1.model ki en eskisidir kullanılan araçlarda (vw bazı modeller mesela) hiç geri vitese atılmayıp doğrudan ön yaklaşım yapılacağında ön sensörleri çalıştırmak için vitesin yanında bir düğme vardır. Basbırak türü bu düğme aslında geri vitese atılıp çıkartılmış gibi tetikleme yapar ve önlerin bir süre çalışmasını sağlar.

Sadece park amaçlı kullanılacaksa 1.model yeterlidir.
Park ve dar alan manevraları için ise 3.model çok faydalıdır. Ben şu anda bunu kullanıyorum. Dar dönüşlerde veya dar bir yerden geçerken frene dokunuyorum önler çalışıp sağ sol mesafeyi sesli ve görüntülü olarak (her sensörün göstergesi ayrı) anlıyorum.

2.model sıkışık trafikte sürekli birşeyler algıladığı için öter durur.
3.modelden bulunamazsa 2.modelin tetik ucuna (geri lambasına bağlanan uç) diyod üzerinden stop lambası da bağlanarak kullanılabilir.

Ben montaj yaptırırken forumdaki orijinal montaj rehberi yoktu. Sensör yerlerini kafama göre belirlemiştim. Ama bu rehberdeki kılavuz kağıtlarının çıktısını alırsanız daha iyi olacaktır. Ön ış sensörleri biraz daha yanlara kaydırmak dar yerden geçerken daha iyi bilgi veriyor.

Fiyata gelince 8li kit 150tl civarındadır. Montaja da 80TL alıyorlar burada.

Ben boya işini hiç yapmadım. Pek sağlıklı olmuyor gördüğüm kadarıyla. Boya Kalın olunca hatalı sinyal veriyor. İnce olunca da soyuluyor. (Bugün amcamın corollasını kullandım. Yeni aldık serviste takmışlar. boşlukta bile ötüyor bazen.)

Burada satılanlar sadece siyah sönsör oluyor. O nedenle boyamak gerekiyor. Benim aldığım yerde önceleri 8 renk vardı şimdi 36 renk üretiyorlar. Boyama değil plastiğin kendi rengi.

Bir defa boyamam gerekmişti. Araba boyasında astar vs gerekiyor. Masrafı ve işçiliği fazla. Ben kırtasiyeden vitray (cam için) boya alıp onunla boyadım (3tl) çok daha sağlıklı oldu.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2012, 03:56:20 »
 servisler çoğunlukla cenmax park sensörü takıyorlar ,sonradan takılan sensörlerin en kaliteli ve stabil çalışanı bu markadır,kutu halinde bile 300-350 tl civarında satılıyor .montajı gerçekten çok oyalıyor,kendim taktığım için biliyorum .boya konusunda ,muhakkak sprey boya attırmaya çalış,fırça ile boyarsan çok kötü oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2012, 08:48:06 »
Verdiğiniz bilgiler çok değerli. 8'li ön arka park sensörünü, Samsun Derindere servisinde gördüm. Boya işçilik dahil 440TL yazıyor. Ön park sensör düğmesini far yükseklik ayarı yapılan düğmenin solundaki boş düğme yerine takıyorlar. Düğme yeşil renkli yaklaşık 1 cm çapında yuvarlak bir düğme. Orijinal olmamakla birlikte fena durmuyor. Aslında oraya takılan orijinal düğme olsaydı çok daha şık dururdu. Trafikte ötmesin diye manuel olarak açıp kapatabiliyorsunuz.
Toyota Auris Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2012, 08:49:33 »
.
Toyota Auris Dizel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2012, 23:47:48 »
Merhaba,
Toyotanın orjinal bir park sensörü tuşu var. Bu tuş ön sensörleri açma kapama görevine sahip. Parça numarası: PZ464T342155 . Bu numarayı internette görsellerde aratırsanız nasıl göründüğü hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz. Ancak Toyota Türkiye de kendi park sensörlerini kullanmıyor. ( zaten orjinallerinde ek bir ekran yok sadece iki farklı ton da bip sesi var.) Bu nedenle de bu parçanın  ellerinde  olduğunu zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2012, 23:36:49 »
Gerçekten güzel tespit parcayı Türkiyede alan varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 03, 2012, 01:01:04 »
size kendi fikrimi söyleyeyim. ben öne 2 tane park sensörü takacağım ve sis farının plastik kısmına delik açacağım. kontolude sanayide basit on off düğmeler var ondan bağlatacağım. zaten yer var ayna ayarının orda. tamponu delmeden köşelere geniş açı ile bakacak şekilde sanayide montaj yaptıracağım. sanırım 40 tl sensör takımı, 20 de işçilik veririm. aynı işi görür.ne o öyle 400 500. çok pere.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2012, 10:28:52 »
Aracım siyah olunca boyayı kurtarmak maksadıyla profesyonel bir yardıma ihtiyaç var kesinlikle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2012, 15:02:33 »
ben ankara reis plazadaki araçları incelediğimde yeşil bir düğme vardı bahsettiğiniz ön park sensörünü açıp kapatmak için.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2012, 18:24:19 »
Parça bu yurt dışında satışı mevcut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 6400
  • Model Yılı: '16
  • 20 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2017, 18:13:20 »
Düğme ne için takılacak ki. Onlar  arka için üretilmiş 4lü sensörden bir set de öne takacaklar demekki. 8li üretilmiş park sensörlerinde düğme filan olmaz. Gerek yoktur. Ben 10 tane araca taktırdım düğme filan yoktu.
Ön arka 8li (veya 6lı) sensör setleri 3 tür çalışma prensibiyle üretilirler.
1-Geri vitese atıldığında arka sensörler çalışır. Geri vitesten çıkıldığında 20sn ön sensörler çalışır sonrasında bekleme konumuna geçer. (Yeni modellerde yani çift işlemcilerde geri vitesteyken 8 sensör de çalışır. Geri vitesten çıkıldığında ise 20sn sadece önler çalışır.)
2-Geri viteste 8 sensör çalışır. Diğer durumlarda ön sensörler 85cm mesafede cisim algıladıklarında otomatik çalışır.
3-Geri vitesteyken arka sensörler çalışır. Geri viteste değilken frene basıldığında önler 20sn çalışır sonra kapanır.

Bunlardan sadece 1.model ki en eskisidir kullanılan araçlarda (vw bazı modeller mesela) hiç geri vitese atılmayıp doğrudan ön yaklaşım yapılacağında ön sensörleri çalıştırmak için vitesin yanında bir düğme vardır. Basbırak türü bu düğme aslında geri vitese atılıp çıkartılmış gibi tetikleme yapar ve önlerin bir süre çalışmasını sağlar.

Sadece park amaçlı kullanılacaksa 1.model yeterlidir.
Park ve dar alan manevraları için ise 3.model çok faydalıdır. Ben şu anda bunu kullanıyorum. Dar dönüşlerde veya dar bir yerden geçerken frene dokunuyorum önler çalışıp sağ sol mesafeyi sesli ve görüntülü olarak (her sensörün göstergesi ayrı) anlıyorum.

2.model sıkışık trafikte sürekli birşeyler algıladığı için öter durur.
3.modelden bulunamazsa 2.modelin tetik ucuna (geri lambasına bağlanan uç) diyod üzerinden stop lambası da bağlanarak kullanılabilir.

Ben montaj yaptırırken forumdaki orijinal montaj rehberi yoktu. Sensör yerlerini kafama göre belirlemiştim. Ama bu rehberdeki kılavuz kağıtlarının çıktısını alırsanız daha iyi olacaktır. Ön ış sensörleri biraz daha yanlara kaydırmak dar yerden geçerken daha iyi bilgi veriyor.

Fiyata gelince 8li kit 150tl civarındadır. Montaja da 80TL alıyorlar burada.

Ben boya işini hiç yapmadım. Pek sağlıklı olmuyor gördüğüm kadarıyla. Boya Kalın olunca hatalı sinyal veriyor. İnce olunca da soyuluyor. (Bugün amcamın corollasını kullandım. Yeni aldık serviste takmışlar. boşlukta bile ötüyor bazen.)

Burada satılanlar sadece siyah sönsör oluyor. O nedenle boyamak gerekiyor. Benim aldığım yerde önceleri 8 renk vardı şimdi 36 renk üretiyorlar. Boyama değil plastiğin kendi rengi.

Bir defa boyamam gerekmişti. Araba boyasında astar vs gerekiyor. Masrafı ve işçiliği fazla. Ben kırtasiyeden vitray (cam için) boya alıp onunla boyadım (3tl) çok daha sağlıklı oldu.

Merhaba Özer Bey,
Şu üçüncü tip bahsettiğiniz park sensörünün, yeni nesil (16.5 mm) tampona gömülü tarzda olanı var mı bildiğiniz? Varsa link verirseniz sevinirim.
 Teşekkürler.