0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Düğme ne için takılacak ki. Onlar arka için üretilmiş 4lü sensörden bir set de öne takacaklar demekki. 8li üretilmiş park sensörlerinde düğme filan olmaz. Gerek yoktur. Ben 10 tane araca taktırdım düğme filan yoktu.Ön arka 8li (veya 6lı) sensör setleri 3 tür çalışma prensibiyle üretilirler.1-Geri vitese atıldığında arka sensörler çalışır. Geri vitesten çıkıldığında 20sn ön sensörler çalışır sonrasında bekleme konumuna geçer. (Yeni modellerde yani çift işlemcilerde geri vitesteyken 8 sensör de çalışır. Geri vitesten çıkıldığında ise 20sn sadece önler çalışır.)2-Geri viteste 8 sensör çalışır. Diğer durumlarda ön sensörler 85cm mesafede cisim algıladıklarında otomatik çalışır.3-Geri vitesteyken arka sensörler çalışır. Geri viteste değilken frene basıldığında önler 20sn çalışır sonra kapanır.Bunlardan sadece 1.model ki en eskisidir kullanılan araçlarda (vw bazı modeller mesela) hiç geri vitese atılmayıp doğrudan ön yaklaşım yapılacağında ön sensörleri çalıştırmak için vitesin yanında bir düğme vardır. Basbırak türü bu düğme aslında geri vitese atılıp çıkartılmış gibi tetikleme yapar ve önlerin bir süre çalışmasını sağlar.Sadece park amaçlı kullanılacaksa 1.model yeterlidir.Park ve dar alan manevraları için ise 3.model çok faydalıdır. Ben şu anda bunu kullanıyorum. Dar dönüşlerde veya dar bir yerden geçerken frene dokunuyorum önler çalışıp sağ sol mesafeyi sesli ve görüntülü olarak (her sensörün göstergesi ayrı) anlıyorum.2.model sıkışık trafikte sürekli birşeyler algıladığı için öter durur.3.modelden bulunamazsa 2.modelin tetik ucuna (geri lambasına bağlanan uç) diyod üzerinden stop lambası da bağlanarak kullanılabilir.Ben montaj yaptırırken forumdaki orijinal montaj rehberi yoktu. Sensör yerlerini kafama göre belirlemiştim. Ama bu rehberdeki kılavuz kağıtlarının çıktısını alırsanız daha iyi olacaktır. Ön ış sensörleri biraz daha yanlara kaydırmak dar yerden geçerken daha iyi bilgi veriyor.Fiyata gelince 8li kit 150tl civarındadır. Montaja da 80TL alıyorlar burada. Ben boya işini hiç yapmadım. Pek sağlıklı olmuyor gördüğüm kadarıyla. Boya Kalın olunca hatalı sinyal veriyor. İnce olunca da soyuluyor. (Bugün amcamın corollasını kullandım. Yeni aldık serviste takmışlar. boşlukta bile ötüyor bazen.)Burada satılanlar sadece siyah sönsör oluyor. O nedenle boyamak gerekiyor. Benim aldığım yerde önceleri 8 renk vardı şimdi 36 renk üretiyorlar. Boyama değil plastiğin kendi rengi.Bir defa boyamam gerekmişti. Araba boyasında astar vs gerekiyor. Masrafı ve işçiliği fazla. Ben kırtasiyeden vitray (cam için) boya alıp onunla boyadım (3tl) çok daha sağlıklı oldu.