Gönderen Konu: AE 101 lerin bazı modellerinde olan diagnosis nedir ?  (Okunma sayısı 9209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 lerin bazı modellerinde olan diagnosis nedir ?  Arkadaşlar bizim 4a-fe motorlu araçların bazılarında var bazılarında yok. Mesele benim arabada var.Sigorta kutusunun az üst tarafında küçük bi parça üzerinde diagnosis yazıyor. Hatta bi kez babam ben askerdeyken serviste oraya  bir cihaz bağlatıp avans ayarı verildi demişti ama. Ben daha teknik bilgi istiyorum, bu nedir, neyi kumanda eder. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...

İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 lerin bazı modellerinde olan diagnosis nedir ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2008, 08:07:46 »
  Selam.
 Bildiğim kadarıyla bu ünite yardımıyla araç beynine müdahale yapılabiliyor ve motor sağlığı vb. kimi veriler dahi bu sayede elde edilebiliyor. Yani bu araca uygun işlem cihazını araç beynine bağlamaya yarayan bir aparat, soket. Zaten Diagnosis'in kelime anlamıda teşhis demek. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2008, 10:37:57 »
Hakan bey doğru biliyor :)  aynen o işe yarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 23, 2008, 11:37:30 »
Hakan bey ilginize teşekkürler. Ancak ben zaten o parçanın bi bağlantı kutusu olduğunu ve bi şekilde arabanın çalışma prensibini kumanda ettiğimizi biliyorum.Benim öğrenmek istediğim buradan kumanda yaptığımız kısım neresi, piyasada bildiğimiz chip tuning' i acaba japonlar orjinalden mi imal edip sürmüşler onu merak ediyorum...Servis bilgisi olan Adil bey bizlere yardımcı olabilirmi acaba ? Ayrıca tüm AE_101 lerde olmaması da ayrı düşündürüyor beni...?
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 23, 2008, 13:50:42 »
  Selam.
 Bildiğim kadarıyla bu ünite yardımıyla araç beynine müdahale yapılabiliyor ve motor sağlığı vb. kimi veriler dahi bu sayede elde edilebiliyor. Yani bu araca uygun işlem cihazını araç beynine bağlamaya yarayan bir aparat, soket. Zaten Diagnosis'in kelime anlamıda teşhis demek. :)
Hakan abi bilgi için teşşekürler.Bizde öğrenmiş olduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2008, 01:13:15 »
bende merak ettim benim araçtada var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2008, 07:58:43 »
  Siz sağolun.
 Sanırım Türkiye üretimi AE101 lerde o aparat yok. Bence başka özel bir durum yoksa sebebi maliyettir. Aslında o aparatı olmayan araçlarında beynine (ECU) müdehale yapılabiliyor ancak bu durumda bildiğim kadarıyla nispeten yüksek maliyeti olan bir ara bağlantı aparatı gerekiyor elinizdeki cihaza ve aracın beynine uygun ara bağlantı olarak.
 Bu işi sadece tuning olarak düşünmemek lazım. Araçların beyinlerinde kullanılan programlarda üretici firmalar tarafından zaman içinde güncellenir (AE101 ler için hala varmı bilmiyorum. Sanırım servis daha iyi bilir)ve servise gittiğinizde güncel program araca yüklenebilir. Tuning de işin cabası tabi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Haziran 02, 2008, 23:29:09 »
Belli bir süre önce aracım(95XEI) benzinde çalışmıyordu. Ustaya götürdüm. Bir sorun bulamadı. Ancak yetkili serviste götürürsen o dediğiniz yere bir cihaz bağlıyorlarmış. Enjeksiyondan kaynaklanan hataları bildiriyormuş. Bu kadar biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 03, 2008, 11:01:03 »
Türkiye montajlılarda var hakan bey, kendi arabamızdan biliyorum. Yalnız bu firma acaba neye göre yıllara göre değişiklik yapmış onu çözemiyorum. Kimisinde katalizör var kimisinde yok, yada diagnosis kutusu, radyatör su taşırma kabıda modeller arasında farklılık gösteriyor :). Servisin bilgisayarla bağlanmasından sonra arabanın sesi soluğu değişiyor resmen...
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 03, 2008, 11:43:21 »
Arkadaşlar bu arabanın sesi soluğu değişiyor derken olum lu mu olumsuz  anlamdamı.O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 03, 2008, 11:45:07 »
internet gitti geldi yanlış oldu her halde ne demek istediğim anlaşıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 03, 2008, 11:47:28 »
Olumlu yönde değişiyor.
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Haziran 03, 2008, 18:09:46 »
  Evet bencede olumlu bir değişim çok rahat gözlemleniyor. bunun sebebi bazen program güncellemesi olabileceği gibi bazen de, mesela yakıt kalitesi düşük bir benzin aldınız. Bu durumda ECU korumaya geçer. Ya da başka bir sebepten Ecu korumaya geçebilir ve bu durumda sanırım servis bu korumayı (zarar verebilecek koşul ortadan kalkınca) silebilir ve motor normal performansına döner diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 04, 2008, 13:15:19 »
Eyvallah Teşekkür ediyorum bende yaptıracağım bilginize elinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 07, 2015, 14:18:15 »
benim arabamda da var bu parça... ne olduğunu merak ediyordum. sayenizde öğrenmiş oldum. teşekkürler...
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2015, 15:03:08 »
Bu dediğiniz karbüratörlü 1.6 efsane kasa araçlarda yok galiba benimkinde zaten olmaz   :) arkadaşta 95 xli  aracında var o bana sormuştu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 08, 2015, 20:12:27 »
Arıza tespit kumanda gibi makineleri onunla bakıyorlar. Boschta baktırdım. Bilgisayara bağlama gibi bir sey değil efsane kasalarda elektronik donanım ve sensör yok.arabamda bobin bozulmuştu. Bobin arızası diye değil. Ateşleme hatası diye komut verecekti onu bile vermedi. Fazla takılmayın bir espirisi yok.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 08, 2015, 21:50:57 »
Uzun zamandan beri ben de foruma girmeyenlerdendim, bu sebeple herkese merhabalar.

6,5 senelik konuyu hortlatanları tebrik etmek lazım. Avensis Sol 2.0 AT sahibi olarak bir adet ELM327 ODB2 SCAN aparatından 2-3 sene önce almıştım. Yazılımını telefona yükleyip bir kere bağlanıp bazı parametrelerine bakmıştım. Fakat bilmediğim ve tehlikeli bir durum olabileceğini düşünüp fazla kurcalamak istememiştim. Sonradan aklıma geldi ki aslında bu aletle ECU ya Türkiye'de olduğunu ve pahalı Türk benzini kullandığımızı telkin etsek daha az yakar mı? Artık düşük güçte enjektör sürelerini mi kısar, bazı enjektörleri atlamalı mı açar bilemem ? :D :rofl:
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Ocak 08, 2015, 22:14:18 »
Uzun zamandan beri ben de foruma girmeyenlerdendim, bu sebeple herkese merhabalar.

6,5 senelik konuyu hortlatanları tebrik etmek lazım. Avensis Sol 2.0 AT sahibi olarak bir adet ELM327 ODB2 SCAN aparatından 2-3 sene önce almıştım. Yazılımını telefona yükleyip bir kere bağlanıp bazı parametrelerine bakmıştım. Fakat bilmediğim ve tehlikeli bir durum olabileceğini düşünüp fazla kurcalamak istememiştim. Sonradan aklıma geldi ki aslında bu aletle ECU ya Türkiye'de olduğunu ve pahalı Türk benzini kullandığımızı telkin etsek daha az yakar mı? Artık düşük güçte enjektör sürelerini mi kısar, bazı enjektörleri atlamalı mı açar bilemem ? :D :rofl:
Bu konuda (Ecu bağlantı ve uyarlama) Ahmet yöneticimiz uzmandır. Uludağ buluşmasını takip ederseniz kendisinden de bilgi ve fikirler alabilirsiniz sanırım.

Bu arada Diagnos ile bağlantı ve düzenleme sonrası aracın gaz tepkilerinde bile iyileşme olurdu Ae101 de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 02, 2015, 16:02:11 »
Ufak bir hortlatma da benden :)

Ae101'lere bu elm327 takılıyor mu ?. Eğer takılıyor ise hangi versiyonunu almak lazım. n11 sitesinde 25 tl ye satıyor adamlar 2.1v
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh