Gönderen Konu: TÜV'ün 2011 Raporu Belli Oldu!  (Okunma sayısı 2632 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
TÜV'ün 2011 Raporu Belli Oldu!
« : Aralık 27, 2011, 00:17:46 »

Otomobil Teknik Denetim Kurumu TÜV'ün 2011 raporuna göre, dünyanın en güvenilir otomobil üreticisi belli oldu. Peki bu marka hangisi?

Haberimizde, önce şunu vurgulamak isteriz: Güvenilirlik ve güvenlik tamamen farklı kavramlar. Güvenilirlik, bir otomobilin ne kadar az arızalandığını ifade ederken, güvenlik, çarpışma sırasında yolcular ve sürücünün ne kadar az yara alacağını gösteriyor. Teknik Denetim Kurumu TÜV'ün 2011 raporuna göre, dünyanın "en güvenilir" otomobil üreticisi belli oldu.

Çıkarım Seninle Her Yola!

2-11 yaşında 7.25 milyon aracın yer aldığı değerlendirmede, ilk 10'a giren 7 modeliyle, Toyota mutlak bir galibiyet aldı. Prius, Yaris, Verso, Avensis, Corolla, RAV4 ve Auris, ilk onda yer almayı başardı. Toyota, TÜV raporunda, 5 farklı yaş kategorisinde, 17 kere ilk 10'da yer aldı

http://shiftdelete.net/tuvun-2011-raporu-belli-oldu-26148.html
http://www.autoshow.com.tr/toyota-kalitesi-tuv-raporunda-1-sirada-HaberDetay/795.aspx
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

TÜV'ün 2011 Raporu Belli Oldu!
« : Aralık 27, 2011, 00:17:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: TÜV'ün 2011 Raporu Belli Oldu!
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2011, 09:09:13 »
Ben, 96 model aracımı bakım kilometresi geçmiş haliyle muayeneye götürmüştüm. Sadece farlardan dolayı hafif kusurlu olarak muayeneden geçti. Muayenesini yapan mühendis bana "Araç bakımdan yeni çıkmış gibi... Zaten ben burada muayeneden bir defada geçmeyen Toyota göremedim daha" dedi. Bu da bizim araçların gerçekte ne kadar sorunsuz olduğunun bir kanıtıdır.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2011, 09:19:40 »
 :) :) :) :yika:

e bakıyoruz arabaya caniim :)

1.secilmesi gercekten cok güzel olmuş

adnan abimde zaten güzel ve çok doğru sölemiş 1 senedir araba bizde sadece bakımlarını yaptırdık bu yastakı bir arabaya..
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2011, 11:34:32 »
Mercedes ile 1.lik yarışını yapan tek marka.

Mercedes, 1.lik, vs kavramlar deyince hemen üst sınıfları düşünmeyiniz. Sınıf anlamında karşılaştırma yapmak gerekir.

Mercedes Smart for two - Toyota IQ
Mercedes Smart for four - Toyota Aygo
Mercedes A - Toyota Yaris
Mercedes B - Toyota Auris
Mercedes C - Toyota Corolla
Mercedes E - Toyota Avensis

Bu şekilde yukarıya üst sınıflara doğru çıkabilirsiniz. Şunu da unutmamak gerekir, Toyotanın model çeşitliliği Mercedes'ten kat kat fazladır. Ayrıca donanım farkları fiyatları etkileyeceğinden aynı sınıf ve aynı donanımları karşılaştırmaya dikkat etmelisiniz. 

Bu konuyla ilgili detaylı bilgileri internetten bulabilirsiniz.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2011, 13:17:05 »
bravo gerçekten hani bizler övüyoruz ama hiç boşa çıkmıyor sevindim çok paylaşım için teşekkürler
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2011, 19:53:26 »
Ben, 96 model aracımı bakım kilometresi geçmiş haliyle muayeneye götürmüştüm. Sadece farlardan dolayı hafif kusurlu olarak muayeneden geçti. Muayenesini yapan mühendis bana "Araç bakımdan yeni çıkmış gibi... Zaten ben burada muayeneden bir defada geçmeyen Toyota göremedim daha" dedi. Bu da bizim araçların gerçekte ne kadar sorunsuz olduğunun bir kanıtıdır.

Evet benim efsane de bir kerede muayeneden geçti. O kadar pimpirikli bir görevli olmasına rağmen... Farı 2 defa kontrol etti. Ama bir şey bulamadı. :) Görevli sanırım Toyota düşmanıydı ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2011, 20:26:33 »
Elbetkide kullanılabilecek veri açısından bu araştırmalar nihai tüketici için önemlidir. Diğer taraftan bir istatistikçi için tek başına bir anlam içermez. Bence testlerin nerede yapıldığı, kullanıcı yaş profili vs. bilinmesi gerekir. Ayrıca bir araçta bulunan cam açma düğmesinin aydınlatması ile başka bir aracın turbo problemi aynı katsayı ile mi değerlendiriliyor, servislerin problemi kabul etme süreçleri homojen mi?
Emin olun detaycı birisi olarak daha bir çok yaklaşım bulabilirim. Ancak dediğim gibi geçerli veri olması açısından bence bu çalışmalar önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2011, 20:35:29 »
toyota kalitesi tescillenmiş oluyor bu sayede ... kalite eşittir TOYOTA
corolla 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 28, 2011, 16:37:18 »
toyota kalitesi tescillenmiş oluyor bu sayede ... kalite eşittir TOYOTA

Kesinlikle....
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2011, 18:16:33 »
Elbetkide kullanılabilecek veri açısından bu araştırmalar nihai tüketici için önemlidir. Diğer taraftan bir istatistikçi için tek başına bir anlam içermez. Bence testlerin nerede yapıldığı, kullanıcı yaş profili vs. bilinmesi gerekir. Ayrıca bir araçta bulunan cam açma düğmesinin aydınlatması ile başka bir aracın turbo problemi aynı katsayı ile mi değerlendiriliyor, servislerin problemi kabul etme süreçleri homojen mi?
Emin olun detaycı birisi olarak daha bir çok yaklaşım bulabilirim. Ancak dediğim gibi geçerli veri olması açısından bence bu çalışmalar önemli.

hakan abi güzel bir noktaya değinmişsin fakat benim kanaatim bu değerlendirme her arızaya eşit düzeyde puan verilerek yapılmıyordur.. sonuçta aracın yürürü ve motor aksamı farklı iç malzemeleri farklı.. cam açma düğmelerinin ışığından dolayı puan bile vermezler çünkü daha hiç görmedim ben cam açma düğmesinin ampülü patlak diye o kağıda yazıldığını.. hayati önem taşıyan parçalara yüksek değerde puan verilip diğerlerine düzeyi fazla etkilemeyecek bir düzenleme olsa gerek... eşit sayılsa idi geely bile bir numara olabilirdi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 28, 2011, 18:38:34 »
Merhaba Emrah,

Zannedersem istatistik değerlendirmesinin 1. şartı 100.000km'yi tamamlamış olmak,

Aynı sınıf olsa bile her araç arasında kalite ve donanım farkı vardır,

Yalnız memnuniyet konusunda istatistikçilerin aradığı şey, temel baz elemanlardır,

Aracın motorunu oluşturan tüm temel elemanlar, kapı kilidi mekanizması, gövde ve şaside pas başlama zamanı, egzost dayanım süresi, kaloriferi ne kadar sürede ısıttığı, rotiller, cam silecek mekanizması, vs vs.

Yani markalar arasında temel elemanlar karşılaştırılır ve arıza-memnuniyet sonuçlarına bakılır. Yoksa diğer türlü aynı sınıf olsa bile eş değer hiç bir otomobil yoktur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • slmmmm
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2011, 19:54:00 »
Toyota bu s.arabistan nijerya..vs çöl şartlarında arabalara bakın çogu Toyota sorunsuz güvenli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 28, 2011, 20:19:43 »
  İstatistikçi her daim belli programlara göre çalışma yapmaz, her zaman kişisel yaklaşımlarda önemlidir. Yani Kuzey Amerika pazarında ön saflarda bulunacak özellikler Avrupa'da farklılık gösterebilir. Bu da çalışmalara yansır.
 Yine günümüzde araçlar artık oldukça elektronik sistemlerle donatılmıştır. Hemen her şey birbirine bağlıdır. Hiç bir elektromekanik problem olmadan sadece yazılımsal sorun nedeni ile bile korna çalmayabilir. Kimi markalar cam açma düğmesindeki bir arızayı bile sisteme girerken başka birisi girmeyebilir. Ya da bu özellik onda olmayabilir. Yine bir süspansiyon sistemi oldukça basit parçalardan oluşabilirken bir başkası çok daha komplike olabilir. Bularda istatistiki çalışmalarda önem arzeder. Bu yüzden çalışmaların parametreleri bence önemlidir, ben çok daha farklı analiz ederdim bu detayları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 01, 2012, 19:10:17 »
Ne kadar doğru karar verdiğimin bir kere daha farkına vardım. Helal olsun Toyota' ya. Bu Japonlar gerçekten bu işi biliyor. Herkese Denizli' den saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 02, 2012, 10:36:18 »
Ben sadece ( HASTASIYIZZZ  DEDEEEEE ) diyorum  : >)))))))))))))))))))))))))))))))))
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 02, 2012, 10:39:26 »
Ben sadece ( HASTASIYIZZZ  DEDEEEEE ) diyorum  : >)))))))))))))))))))))))))))))))))

kuş serisi hastası gibi oldu biraz ama olsun. güzel oldu... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #16 : Ocak 17, 2012, 01:41:23 »
toyotan olsun isterse çamurdan olsun 11 seneden beri bende 1 sefer bile yolda bırakmadı