0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tesekkur ederim Mehmet Can Bey;Sanirim yarin bu isi aciga cikaricam ve bir metalurji muhendisi olarak mevcut malzemenin (radyator ve diger iletim araclari) bir sekilde catlayabilecegini ,veyahut sudaki kirec dolayisiyla asinip kucuk delikler olusabilecegini dusunmem gerekirdi. Ama acemiligin verdigi heyecan biraz beni endiselendirdi. Uarim yarin bunu cozerim ve kok nedeniyle birlikte cozumu burada paylasirim. Edirne yaziyor profilinizde bende aslen Meric dogumluyum. İyi geceler
Günay bey double up 404 tarzı firmaların özel 100 ml lik bir sıvısı var içinde sıvı bir madde ve metal partikülleri var kesin çözüm değil ama. ufak delikleri ve çatlakları bazen kapatbiliyor.antifiriz suyunun olduğu hazneye bunu dökerseniz o yolu izleyip ufak delikleri kapatabilir . denemenizde fayda var yinede fiyat konusuna gelince max 20 30 liralık bir şeydir.
Bu arada bendede 2006 corolla var tüplü aynı sorun bendede var bidona bakıyorum full yarısında sonra doldurup full e getiriyorum daha 1 hafta sonra baktığımda tekrar full ile low ın ortasına gelmiş ne iş arkadaşlar herhangi bir yerde kaçak vesayre göremedim sizce ne olabilir acaba aracıma sonrada tüp taktırdım hani motor daha fazla ısınıyor diyemi oluyor sanki sizlerinde fikrini almak istedim.
Serkan bey;sanırım aynı dertten yakınıyoruz. Aracı aldıktan sonra suyunu boşalttık ve inanın antfriz namına bişi görünmuyordu pek. Antfriz eklendikten sonra 2 yada 3 gün içerisinde su seviyesi low ile full arasına geliyor. galiba bende de çatlaklar mevcut. Malzemesi ile kesin bir bilgi sahibi olsam nasıl kimyasal reaksiyonlar sonucu böle çatlaklar oluştuğu konusunda br teori geliştirebilirim. belkide radyatör malzemesini değiştirmesi gerekiyor üreticilerin. bunun yanı sıra antifriz ile kullanılacak suyun özelliklerini kesin olarak belirlemek gerekiyor. Bu sorunu değiştirme ile giderebilir galiba ama şimdilik o tıkayıcılardan kullanmak zorundayım ve gerekirse de yaza doğru şişletirim.LPG sistemine gelince. Regülatöre Giren sıcak su hortumunun girişini bir kontrol edin. benim sistemimde giriş bölgesinde kaçak ve oksit tabakası mevcuttu. girişlerde bulunan bağlantı dirsekleri değiştirildi. çıkanlar tek contalı idi ve deformasyon çoktu. yeni takılanlar çift contalı. sanırım bu lpg sistemlerinde kullanılan yardımcı malzemelerin ilk kullanılan versiyonlarının bazı eksileri var giderek iyileştiriyorlar.Bana Sorarsanız iyi bir serviste bu parçalarınızı kontrol ettirseniz ve gerekirse de değiştirirseniz faydası kesinlikle olacaktır.Kolay gelsin.
arkadaşlar bende de aynı sorun var,araca aldıktan sonra lpg taktırdım kalorifer veya klima çalıştığında su azalıyor 3-4 günde su iki çizgi arasına geliyor.