Gönderen Konu: Corolla 2005 sogutma sivisi eksiltme sorunu. Acil yardimm  (Okunma sayısı 4296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Bu aksam soguk diye disari corollamla cikmak icin bindim ve marsa bastim. Normalde gaza gecmesi icin oldugu yerde calistirip beklerim. Bu aksam 2-3 dakika calistirip harekete basladim ve 200 metre 1. Viteste yol aldim. Arac soguktan olsa gerek gec lpgye gecti. 2kez  bosa aldigimda stop etti. Daha sonra biraz devlrli kullandim ve fan devreye girdi ters giden bisiyler oldugunu anladim garaja cektim. Kaputu acip baktigimda fan yaninda bidon seklinde low/full cizgileri olan sogutma sivisi deposunda antifriz olmadigini gordum. Arabayi stop edip kontak cevirdigimde fan motor calismazken devreye girdi. Bunun uzerine yaklasik 1 litre antiriz ilavesi yaptim ve low cizgisine geldiginde almaya basladi. Radyator kapagi acik sekilde ve kaloriferler sicakta 4 hizinda 10 dk. Kadar calistirdim. Yerinden oynatmadim ve ne oldugunu anlamadi. 2 ayda benim antifrizime ne oldu? Tecrubelerinizle beni yonlendirir misiniz? Nasil bir aksiyon almam gerek? Simdiden beni dinleyenlere tesekkurler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2005 sogutma sivisi eksiltme sorunu. Acil yardimm
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2011, 11:48:11 »
Merhaba Günay bey,

Aracın verdiği tepkilerden devirdaimde, termostatda ya da fanda bir sorun görünmüyor.

Anlattıklarınızdan ben şunu anladım, siz 2 ay önce motor suyunu değiştirmişsiniz.

Bu değişimi yaparken suyu tam olarak doldurmadığınızdan böyle bir eksiklik meydana gelebilir veya değişimi yapmak için suyu boşalttıktan sonra radyatör tapasını iyi sıkmadığınızdan oradan kaçmış olabilir.

Suyu tamamlarken motoru ısıtmalı ve fanın devreye girmesini beklemelisiniz. Fan devreden çıktıktan sonra su hala max. seviyede ise su kabının kapağını sıkıca kapamalısınız zira sıkı kapalı olmaz ise ısınan su, buhar yoluyla buradan da kayba uğrar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Aralık 28, 2011, 01:21:44 »
Tesekkur ederim  Tekin bey. Aracin sogutma sivisini tamamladim bu gece izlemeye aldim. Dikkatimi ceken bir sey daha gordum. Gaz sistemini isitmak icin sisteme giren sicak su hortumunun kelepcesisin oksitlendigi ve yakin bolgelerinde islak oldugunu gordum bu benim problemimin bir parcasi olabilir mi? Sanirim tapayi da gozden kacirmis olabiliriz. En iyisi buna bir ehil kisinin el atmasidir. Tek korkum sivinin bosalmasi hizlanirsa ve tamamen bosalmasi durumunda motora zarar verir mi? yardimlariniz icin tesekur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 28, 2011, 01:30:40 »
Günay bey double up 404 tarzı firmaların özel 100 ml lik bir sıvısı var içinde sıvı bir madde ve metal partikülleri var kesin çözüm değil ama. ufak delikleri ve çatlakları bazen kapatbiliyor.antifiriz suyunun olduğu hazneye bunu dökerseniz o yolu izleyip ufak delikleri kapatabilir . denemenizde fayda var yinede fiyat konusuna gelince max 20 30 liralık bir şeydir.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 28, 2011, 01:48:57 »
Tesekkur ederim Mehmet Can Bey;
Sanirim yarin bu isi aciga cikaricam ve bir metalurji muhendisi olarak mevcut malzemenin (radyator ve diger iletim araclari) bir sekilde catlayabilecegini ,veyahut sudaki kirec dolayisiyla asinip kucuk delikler olusabilecegini dusunmem gerekirdi. Ama acemiligin verdigi heyecan biraz beni endiselendirdi. Uarim yarin bunu cozerim ve kok nedeniyle birlikte cozumu burada paylasirim. Edirne yaziyor profilinizde bende aslen Meric dogumluyum. İyi geceler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2011, 01:59:30 »
Tesekkur ederim Mehmet Can Bey;
Sanirim yarin bu isi aciga cikaricam ve bir metalurji muhendisi olarak mevcut malzemenin (radyator ve diger iletim araclari) bir sekilde catlayabilecegini ,veyahut sudaki kirec dolayisiyla asinip kucuk delikler olusabilecegini dusunmem gerekirdi. Ama acemiligin verdigi heyecan biraz beni endiselendirdi. Uarim yarin bunu cozerim ve kok nedeniyle birlikte cozumu burada paylasirim. Edirne yaziyor profilinizde bende aslen Meric dogumluyum. İyi geceler
Rica ederim hemşehrim bende keşanlıyım aslen :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2011, 14:08:13 »
Günay bey double up 404 tarzı firmaların özel 100 ml lik bir sıvısı var içinde sıvı bir madde ve metal partikülleri var kesin çözüm değil ama. ufak delikleri ve çatlakları bazen kapatbiliyor.antifiriz suyunun olduğu hazneye bunu dökerseniz o yolu izleyip ufak delikleri kapatabilir . denemenizde fayda var yinede fiyat konusuna gelince max 20 30 liralık bir şeydir.

Mehmet bey bu dediğiniz olayı benim daha önceki aracım olan avensiste yaptım şöyleki, aracı aldığımda önceki sahibi antifiriz yerine sadece su koymuştu, ben aracı aldığımda antifiriz koydum bu sefer daha önceden sadece su koyulduğundan paslanma olmuş antifiriz koyunca çatlaklar oluştu

( asitli olduğundan) ve bende o pahsettiğiniz çatlakları yok edici maddeden alıp koyduk ilk 4-5 bin km lerde bişi yoktu ama sonra uzun yola çıktığımızda araç hararet yapmıştı zor attık kendimizi toyota servisine meğer o attığımız ilaç sayesinde %90 petekler tıkanmış zor yırttık valla conta kapağını yakmadığınıza

dua edin dedi ve 750 + işçilik para istedi radyatöre bu seni taşımaz sorun çıkarır dedi beden tatilden sonra satıcam dedim ve aracımı özel bir servise çektim orada radyaörü şişlediler ve sorun çözüldü. o yüzden pek güvenmeyelim o maddeler arkadaşlar.

2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2011, 14:08:31 »

Bu arada bendede 2006 corolla var tüplü aynı sorun bendede var bidona bakıyorum full yarısında sonra doldurup full e getiriyorum daha 1 hafta sonra baktığımda tekrar full ile low ın ortasına gelmiş ne iş arkadaşlar herhangi bir yerde kaçak vesayre göremedim sizce ne olabilir acaba aracıma sonrada tüp taktırdım hani motor daha fazla ısınıyor diyemi oluyor sanki sizlerinde fikrini almak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2011, 10:37:17 »
Bu arada bendede 2006 corolla var tüplü aynı sorun bendede var bidona bakıyorum full yarısında sonra doldurup full e getiriyorum daha 1 hafta sonra baktığımda tekrar full ile low ın ortasına gelmiş ne iş arkadaşlar herhangi bir yerde kaçak vesayre göremedim sizce ne olabilir acaba aracıma sonrada tüp taktırdım hani motor daha fazla ısınıyor diyemi oluyor sanki sizlerinde fikrini almak istedim.

Serkan bey;
sanırım aynı dertten yakınıyoruz. Aracı aldıktan sonra suyunu boşalttık ve inanın antfriz namına bişi görünmuyordu pek. Antfriz eklendikten sonra 2 yada 3 gün içerisinde su seviyesi low ile full arasına geliyor. galiba bende de çatlaklar mevcut. Malzemesi ile kesin bir bilgi sahibi olsam nasıl kimyasal reaksiyonlar sonucu böle çatlaklar oluştuğu konusunda br teori geliştirebilirim. belkide radyatör malzemesini değiştirmesi  gerekiyor üreticilerin. bunun yanı sıra antifriz ile kullanılacak suyun özelliklerini kesin olarak belirlemek gerekiyor.
  Bu sorunu değiştirme ile giderebilir galiba ama şimdilik o tıkayıcılardan kullanmak zorundayım ve gerekirse de yaza doğru şişletirim.
LPG sistemine gelince. Regülatöre Giren sıcak su hortumunun girişini bir kontrol edin. benim sistemimde giriş bölgesinde kaçak ve oksit tabakası mevcuttu. girişlerde bulunan bağlantı dirsekleri değiştirildi. çıkanlar tek contalı idi ve deformasyon çoktu. yeni takılanlar çift contalı. sanırım bu lpg sistemlerinde kullanılan yardımcı malzemelerin ilk kullanılan versiyonlarının bazı eksileri var giderek iyileştiriyorlar.
Bana Sorarsanız iyi bir serviste bu parçalarınızı kontrol ettirseniz ve gerekirse de değiştirirseniz faydası kesinlikle olacaktır.
Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2011, 11:01:31 »
Serkan bey;
sanırım aynı dertten yakınıyoruz. Aracı aldıktan sonra suyunu boşalttık ve inanın antfriz namına bişi görünmuyordu pek. Antfriz eklendikten sonra 2 yada 3 gün içerisinde su seviyesi low ile full arasına geliyor. galiba bende de çatlaklar mevcut. Malzemesi ile kesin bir bilgi sahibi olsam nasıl kimyasal reaksiyonlar sonucu böle çatlaklar oluştuğu konusunda br teori geliştirebilirim. belkide radyatör malzemesini değiştirmesi  gerekiyor üreticilerin. bunun yanı sıra antifriz ile kullanılacak suyun özelliklerini kesin olarak belirlemek gerekiyor.
  Bu sorunu değiştirme ile giderebilir galiba ama şimdilik o tıkayıcılardan kullanmak zorundayım ve gerekirse de yaza doğru şişletirim.
LPG sistemine gelince. Regülatöre Giren sıcak su hortumunun girişini bir kontrol edin. benim sistemimde giriş bölgesinde kaçak ve oksit tabakası mevcuttu. girişlerde bulunan bağlantı dirsekleri değiştirildi. çıkanlar tek contalı idi ve deformasyon çoktu. yeni takılanlar çift contalı. sanırım bu lpg sistemlerinde kullanılan yardımcı malzemelerin ilk kullanılan versiyonlarının bazı eksileri var giderek iyileştiriyorlar.
Bana Sorarsanız iyi bir serviste bu parçalarınızı kontrol ettirseniz ve gerekirse de değiştirirseniz faydası kesinlikle olacaktır.
Kolay gelsin.

Günay bey aracımdaki tüm boru ve hortumları kontrol ettim kendim bizzat fakat herhangi bir yerinde defarmasyon yada su kaçağı göremedim bence sanki lpg takıldıktan sonra oldu gibime geliyor. ama tekrar birkez daha kontrolden geçireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Aralık 30, 2011, 11:03:21 »
arkadaşlar bende de aynı sorun var,

araca aldıktan sonra lpg taktırdım kalorifer veya klima çalıştığında su azalıyor 3-4 günde su iki çizgi arasına geliyor.
---------------------------------------
- 2003 Toyota Corolla 1.6 Sol Otomatik Beyaz 34 UCU 55
- 1996 Honda Euro Civic 1.6 iLS  Otomatik Yesil 34 D 9260
- 1995 Toyota Corolla 1.3 XL Yeşil 34 ROE 45

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2011, 11:28:23 »
arkadaşlar bende de aynı sorun var,

araca aldıktan sonra lpg taktırdım kalorifer veya klima çalıştığında su azalıyor 3-4 günde su iki çizgi arasına geliyor.

Bariş Bey;
Bu tespiti nasıl yaptınız? sizin söylediklerinizden yola çıkarak çıkış yerlerinden su yada yoğuşma yapmış su tanecikleri gelmesi gerekir herhelde. Böyle bir durum var mı?
Evet Sevgili üstadlar bize yardımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 teker ruhu, 4 teker bedeni taşır.
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '18
  • 29 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 02, 2013, 19:35:11 »
yazılalı çok olmuş ancak olur da birisi daha bu problemi yaşarsa yeni konu açmasına gerek kalmadan sorununu çözebilsin diye cevap yazıyorum.

Aynı sorun bende de vardı, bildiğiniz üzere LPG regülatörünün radyatör suyuna ihtiyacı vardır. bu suyu da genellikle kalorifere giden borulara T ekleyerek alırlar. Ve bağlantı yerlerindeki kelepçeler zamanla gevşer, yavaş yavaş su sızdırır. çözüm bağlantıları elden geçirmektir... 8-)
2005 Corolla Terra Sedan M/T 170000 km
2015 Corolla 1.6 Advance M/T 70000 km
2018 Corolla 1.6 Life M/T :)