merhaba arkadaşlar yazın herhangi bir zorunum yoktu ama kış gelince uzakatan kumanda bazen alıyor bazen almıyor veya ilk bastığımda kapıları acıyor sonra kapıları ne kilitliyor nede acıyor bir anlam veremedim kumandanın pilini değiştirdm yine aynı bilgise veya tecrubesi olan varsa paylaşabilr mi saygılar
Anahtarınızı yakın zamanda hiç yere düşürdünüz mü?
hocam anahtarın pilini 3 ay önce değiştim ama yinede bir kontrol ettireyim düşme pek hatırmıyorum karşı komşumnda 2005 terrası var oda sabahları veya çok soğuk havalarda benimkide yapıyor dedi havadan ne alaka anlmadım
benım eski 2004 sol hb de bir ara yaptı böle.Hatta hiç açıpğ kapamıyordu.Yakında sinyal kesicimi vardı bilemiyorum yarım saat sonra düzeldi.Ankarada bakımını yaptırıken usta pc ye bagladıgında immobilizer arıızası vardı sildim dedi.Etkilermi bilemiyorum .pili nekadar yenide olsa uzaktan almıyordu.Verso da ise nerdeyse corollanın 2 katı mesafeden cok rahat alıyor.
Cemal bey anahtarı yere düşürdünüz mü acaba diye şu sebepten sormuştum. Ben bir gün anahtarı yanıma almayı unutmuştum . 3.kattaki eşime telefonla arayarak anahtarı bolkondan atmasını istedim. Poşet içine koyup attı. Yer çimenlik diye bir şey olmaz sanmıştım. Ama o günden sonra anahtar kafayı yedi. Bazen açıyor sonra kilitlemiyordu. Pilini çıkartıp ölçmüştüm. Baktım sorun çözülmüyor. Sonra bende eşimdeki yedek anahtarı aldım

Şimdilik sorunu ben yaşamıyorum.
aynı sorun ben de vardı ve benim arabam 2011 model.servise gittim immobilizer sorunu varmış ücretsiz yeni çip taktılar
Elektronikçi olarak birkaç şey söyleyim.
1- Taktırdıgınız pil bayat pildir yani uzun süredir rafta yatıyordur.Az bir kullanımdan sonra ölmüştür.
2- Kumandanın dügmesinde oksitlenmeye baglı temassızlık vardır .
3- Kumanda devresinde soguk lehimler oluşmuştur.
4 - Herşey normal gene aynıysa .Alıcı verici göz veya entegre arıza yapmıştır.
Merhaba Cemal bey,
Kumandaların açma kapama düğmelerinin asıl elektriğe temas eden yüzeyleri kapalı bir kutu içinde çok güzel bir şekilde muhafaza edildiğinden buralarda oksitlenme ihtimalini az görüyorum.
Fakat Yücel beyin'de dediği gibi yeni aldığınız pil bayat olabilir.
Pil yeni ise şunu yapmanızı tavsiye ederim;
Servisinize gidip anahtarı sökünüz
Pili dışarı çıkartınız
Pilin takıldığı yere servisinizde bulunan yağsız fren kaliper temizleyici spreyden sıkınız
Kuruması için 2-3dk bekleyiniz
Bu arada pilinde ön arkasını temiz-kuru bir bezle yada peçeteyle iyice siliniz ve bir daha elle temas etmeyiniz
Pili yerine takıp anahtarınızı montajlayınız
sağolun tavsiyeleriniz beni baya rahatlattı en yakın zamanda servise gitcem gibi pili ölçtürdüm sorun yok gibi ama soğuk havalarda bunu yapması özellikler akşamları ve sabahları yapması benim kafamı karşıtırdı gecen sene böyle bir durum yoktu bu yıl oldu.
Cemal bey,
Hani pil akma durumları vardır ya, işte orada da elektronların meydana çıkardığı başlangıç halinde bir yalıtımlı yüzey oluşmaktadır. Soğuk havalarda bu daha az geçirgen hale dönüşür ve pilinizin gücü anahtarın beynine yeterli gelmez.
Anlattığım konuyu daha geçen hafta bende yaşadım ve bu şekilde çözdüm.
aynı sorun bizdede oluyor bende direk düğmeye bastığımda anahtarı arabanın aynalarına doğru yapıyorum öyle oluyor