Gönderen Konu: canon eos 1000d  (Okunma sayısı 2002 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
canon eos 1000d
« : Aralık 23, 2011, 02:14:24 »
arkadaşlar bu makine nasıldır ?  media markt açıldı buraya da 700 tl den satılıyor.. body+18-55 lens inceledim biraz ama bu işten anlamam.. ileriye dönük planlarım var.. hobi olarak uğraşmak gibi.. sizce alsam amatör olmaktan çıkmama yardım eder mi bu makine :) ?
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

canon eos 1000d
« : Aralık 23, 2011, 02:14:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Ynt: canon eos 1000d
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2011, 21:03:18 »
makinayı tam incelemedim ama biraz alt bi model sanırım,kısa bi süre sonra yetmediğini göreceksin diye düşünüyorum.18-55 kit lens fena değil ama zamanla yavan kalıyor
2. el düşünürsen nette biraz araştır uygun fiyata daha iyi bi makina bulma imkanın var,ben öyle yapmıştım ve çok memnunum.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2011, 21:37:27 »
makinayı tam incelemedim ama biraz alt bi model sanırım,kısa bi süre sonra yetmediğini göreceksin diye düşünüyorum.18-55 kit lens fena değil ama zamanla yavan kalıyor
2. el düşünürsen nette biraz araştır uygun fiyata daha iyi bi makina bulma imkanın var,ben öyle yapmıştım ve çok memnunum.

sizin makinenin marka modeli nedir hocam ? ben hobi amaçlı güzel fotolar çekmek için arıyordum gerçi de sanırım biraz daha araştırıp hemde şartlar olgunlaşınca güzel bişe almakta fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2011, 21:49:27 »
Giris seviye bir gövde ve fiyati da ona göre. Ama 700 tl'ye bence fiyati gayet güzel.
Ancak 18-55 olan lensin IS olmayan versiyonunun optik kalitesi biraz düsük. IS ve IS II modellerinin optik kalitesini oldukca yükselttiler.
Kit'in icindeki lensin ne olduguna bir bakmak lazim. Büyük ihtimaller 18-55 non-IS versiyonudur.

2.el'de bu fiyattan cok daha ucuza güncel makina bulmak kolay degil. Arti Türkiye'de orta ve üst seviye makinalarin fiyatlari yurtdisina göre cok pahali iken, giris modellerinin fiyatlari uygun. Hele hele 1000d gibi bir makinaya spot piyasada veya Hayyam pasajindan bakmaya gerek yok.

Önceden fotografa gönül vermemis kisilerin bastan pahali makinalar almamasi daha mantikli. Sonucta benim gördügüm bir cok örnekte, etrafindaki fotograf cekenlere özenip bir sürü para yatirip sonra makinayi kenara atar. O yüzden bastan cok para baglamadan bu ise zaman, emek ve para harcayip harcamiyacaginizi bir sinamak lazim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2011, 22:18:44 »
tavsiyeler için teşekkür ederim.. bende çok güzel bir heyecan var bu işe.. fakat manuel ayar yapılabiliyor nasıl olsa biraz uğraşayım diye aldığım kodak z 915 ile güzel foto yakalasam da ne kadar uğraştıysam auto ayarından güzel foto çekemedim :D... ayrıca makine bozuldu yatıyor şu an.. bunu görünce bu heyecanım depreşti ve sanırım gayet güzel fiyatı var.. hala bu heyecanımın gitmediğini hissettim.. amatör şekilde kendi çapımda fotolar çekmeye hevesliyim.. yarın bakacam kalmışsa kısmet artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2011, 23:01:18 »
1000D biraz arada kalmış bir model, pek tutulmadı piyasada, gerçi fiyat oldukça uygun, size tavsiyen 450D'yi incelemeniz olacaktır, eğerki maddi olarak sınırlarınızı aşmazsa 550D de çok güzeldır, 450D'den temel farkı video çekebilme özelliğidir, hobi amaçlı kullanımlar için oldukça iyi bir özellik bence...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2011, 23:39:11 »
furkan ben 2. el 400 D body+18-55 lens , battery grip + şarj aleti , 2 gb hafıza kartı , kablolu deklanşör , tripot ve taşıma çantasını 975 liraya almıştım
henüz 2300 çekim yapılmıştı ;)

sen yine de Murat abinin dediklerine kulak ver iyi araştır öyle hareket et.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2011, 00:30:58 »
1000D biraz arada kalmış bir model, pek tutulmadı piyasada, gerçi fiyat oldukça uygun, size tavsiyen 450D'yi incelemeniz olacaktır, eğerki maddi olarak sınırlarınızı aşmazsa 550D de çok güzeldır, 450D'den temel farkı video çekebilme özelliğidir, hobi amaçlı kullanımlar için oldukça iyi bir özellik bence...

aman Allahım bu makinelerden video kaydı yapmayan var :(.. ben standart sanıyordum yoksa bu işimi görmez benim.. ooo hele ki sormuşum yaa !

furkan ben 2. el 400 D body+18-55 lens , battery grip + şarj aleti , 2 gb hafıza kartı , kablolu deklanşör , tripot ve taşıma çantasını 975 liraya almıştım
henüz 2300 çekim yapılmıştı ;)

sen yine de Murat abinin dediklerine kulak ver iyi araştır öyle hareket et.

araştırma şart gerçekten.. ben bu işin böyle çetrefilli olduğunu biliyordum fakat ummadığım bir eksik çıktı bu makinede... benim için video kaydı pek önemli :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 24, 2011, 15:36:44 »
aman Allahım bu makinelerden video kaydı yapmayan var :(.. ben standart sanıyordum yoksa bu işimi görmez benim.. ooo hele ki sormuşum yaa !

araştırma şart gerçekten.. ben bu işin böyle çetrefilli olduğunu biliyordum fakat ummadığım bir eksik çıktı bu makinede... benim için video kaydı pek önemli :(

abi D-SLR'lerin bir çoğu video kaydı yapmazlar, zaten doğasına aykırıdır, onların tek amacı fotoğraf çekmektir, ve bu işi hakkını vererek yaparlar, nikon bu konuda daha da tutucu davranıyor, canon biraz daha müşteriye cazip olabilmek için, oyuncaklı modeller de piyasaya sürüyor, 550D'deki video özelliği de buradan geliyor zaten...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2011, 19:33:07 »
Pentaxin k-x veya k-r modeli var ikinci el düşünürseniz alabilirsiniz.ben bu yaz 550 d nin ilerleyen zamanlarda yetmeyeceğini düşünerek Pentax k-7 aldım gayet memnunum hiçbir şikayetim yok
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2011, 19:08:29 »
abi D-SLR'lerin bir çoğu video kaydı yapmazlar, zaten doğasına aykırıdır, onların tek amacı fotoğraf çekmektir, ve bu işi hakkını vererek yaparlar, nikon bu konuda daha da tutucu davranıyor, canon biraz daha müşteriye cazip olabilmek için, oyuncaklı modeller de piyasaya sürüyor, 550D'deki video özelliği de buradan geliyor zaten...

bilmiyordum ben bu makinelerin durumunu yaa.. burdan da şu çıkarımı sağladım kendimce.. ya pro olacaksın yada amatör :D.. ortanın sağı diye bir durum söz konusu değil.. benim isteklerimi kompakt dslr bir makine karşılar gibi görünüyor bu gidişle.. çünkü hem amatöre daha çok hitap ediyor.. gerçi düşüncelerim değişebilir yinede ama bilmiyorum yaa.. ben otomatik ayarda da güzel çekebilen makine almalıyım.. z915 ile acayip fotolar çekmiştim aşağıda paylaştım mesela... kötü z915 beni şaşırtmıştı :D

Pentaxin k-x veya k-r modeli var ikinci el düşünürseniz alabilirsiniz.ben bu yaz 550 d nin ilerleyen zamanlarda yetmeyeceğini düşünerek Pentax k-7 aldım gayet memnunum hiçbir şikayetim yok

aldığınız makineyi inceledim çok güzel görünüyor.. hayırlı olsun.. yarı profesyonel bir makine bana tam uyar gibi :).. fiyatı iyi olunca 1000d yi alıyım demiştim ama video özelliğinin olmaması elimi kolumu bağladı.. mesela fuji s1800 vardı geçen teknosada onun gibi bir yarı profesyonel makine benim için yeterli olur sanki :)

fotolarda en ufak shop yok :)