Gönderen Konu: 2010 COROLLA SES SİSTEMİ KURDUMMU ACABA ?  (Okunma sayısı 1440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
2010 COROLLA SES SİSTEMİ KURDUMMU ACABA ?
« : Aralık 22, 2011, 20:32:07 »
TCT dostlarım ne zamandır orjinal ses sistemi berbat olan corollama bir şeyler yapmak istiyordum kendi çapımda ana üniteyi değiştirmeden kötünün iyisi bir sistem topladım şimdi bana diyeceksiniz ki ana ünite değişmeden iyi ses elde edemezsin !! Önce topladığım sistemi size tanıtayım :    Amplifikatör kenwood kac-m846 720w  , Hoparlör ( arka) pioneer ts-6947s 500w  , Hoparlör (ön) saund sistem pcc6n 6.5 component sytem......sistem takılaması dahil 750 TL   tamamen amatörce topladığım bir sistem oldu yanlız component hoparlörleri yapan usta tavsiye etti ...uzun lafın kısası kötünün iyisi bir ses var şimdi birde tesisat işi bittikten sonra eve geldim corollamı kilitleyim dedim baktım kumandadan  kitlenmiyor hemen doğru tesisatı yapan ustaya gittim ön hoparlörleri çıkardı şase almış olabilir dedi vidalarken neyse iki tanede sigorta yanmış onları değiştirdi sonra araç düzeldi kumanda kilitlemeye başladı acaba bu problem daha devam edermi ? ben önlem olarak 4-5 tane sigorta aldım torpidoya attım yolda kalmayalım diye...forumda özellikle Alper beyin bu konuyu çok iyi bildiğini biliyorum hem yaptığım ses sistemi hem bu sigorta atma konusunda beni bilinçlendirirseniz memnun olurum.....saygılarımla dostlarım. 
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

2010 COROLLA SES SİSTEMİ KURDUMMU ACABA ?
« : Aralık 22, 2011, 20:32:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 COROLLA SES SİSTEMİ KURDUMMU ACABA ?
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2011, 21:42:11 »
montajcı ön kapılara compenant hoparlörleri vidalarken, merkezi kilidin kaplo demetine büyük ihtimalle vidayı denk getirdi ve kısa devre yaptırdı ,eğer hoparlörü söktükten sonra birbirine değen kabloyu ayırıp hasar gören kabloyu bantlamışsa sorun çıkmaz  ,bende 2008 corollama kendim profesyonel bir sistem döşemiştim ,sana tavsiyem bagaja muhakkak kutu bas koy ,cam önündeki hoparlörlerden bas sesi alamazsın  ,pionner çin de üretime başladıktan sonra  6*9 hoparlörlerinden  bas ses çok az çıkıyor , ,eski 6985 hoparlörleri yıkıp atıyordu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 COROLLA SES SİSTEMİ KURDUMMU ACABA ?
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2011, 21:59:14 »
montajcı ön kapılara compenant hoparlörleri vidalarken, merkezi kilidin kaplo demetine büyük ihtimalle vidayı denk getirdi ve kısa devre yaptırdı ,eğer hoparlörü söktükten sonra birbirine değen kabloyu ayırıp hasar gören kabloyu bantlamışsa sorun çıkmaz  ,bende 2008 corollama kendim profesyonel bir sistem döşemiştim ,sana tavsiyem bagaja muhakkak kutu bas koy ,cam önündeki hoparlörlerden bas sesi alamazsın  ,pionner çin de üretime başladıktan sonra  6*9 hoparlörlerinden  bas ses çok az çıkıyor , ,eski 6985 hoparlörleri yıkıp atıyordu .
Ahmet bey ben fazla bas sesi istemiyorum duyacağım kadar ses temiz olsun yeter biraz süre geçsin bakarım belkide fazla abartmadan bir bas alabilirim duruma göre...aynen dediğiniz gibi compenantı vidalarken şase almıştır büyük ihtimal ama bantlandı falan bundan sonra yaparmı bekleyip göreceğim.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK