Toplam Oy Verenler: 63
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet Demir Bey,Bu yakıt meselesi bazı arkadaşların Focusların aşırı yaktığı yorumları üzerine başladı. Bende yakın zamanda araç değiştirdiğim için değişik marka araçları baya incelemiştim. Ve internet sitelerinden hem Auris in hemde Focus un ortalama yakıt değerlerine baktım. Auris in Focustan daha fazla yaktığını gördüm bunu da forumda paylaştım. Auris 0,6 litre daha fazla yakıt tüketiyor. Siz arkadaşınızın Focus unun şehir içi ortalama yakıt tüketimini fotoğrafla paylaşmışsınız. Benzinli Focusun şehir içi ortalama yakıt tüketimi 8,1 L Fotoğraftaki araçta 9,7 litre gösteriyor. Biliyorsunuz ki şu sıralar hava baya soğuk bu yakıt tüketiminde bir etkendir. Sürücü, yol durumu, kışlık lastik kullanımı, vb, bir sürü etken var.Benim dediğim şu bazı arkadaşların dediği gibi Focus yakıt içmez. Emsallerinin ayarında bir tüketimi vardır.
Benim diyeceğim sadece Ford ailesinin 1.6 Benzinli sınıf araçları Toyota ailesinin 1.6 motorlu araçlarından çok fazla yakıt tüketiyor. [/b]
Bu yakıt meselesi bazı arkadaşların Focusların aşırı yaktığı yorumları üzerine başladı. Bende yakın zamanda araç değiştirdiğim için değişik marka araçları baya incelemiştim. Ve internet sitelerinden hem Auris in hemde Focus un ortalama yakıt değerlerine baktım. Auris in Focustan daha fazla yaktığını gördüm bunu da forumda paylaştım. Auris 0,6 litre daha fazla yakıt tüketiyor.
beyefendibazı arkadaşlar diyeceğinize ismimi verebilirsiniz darılmam siz internet başında yakıt tüketim verisi oyunu oynarken ben gerçek hayatta focusu kullanıp deneyimime dayanarak yorum yaptım takdir bizi okuyanlarda
nerdeyse 10 aylık bir konu ama forda karşı yapılan yorumlardan dolayı duramadım. Özellikle Aylin Beyin son yorumundan yola çıkarak kalitesizlik ve aracın her yerinden gıcırtı gibi bir tabir kullanılmış ki kesinlikle katılmıyorum. Konu başlığında 2009 focustan bahsedilmiş fakat daha eski kasalardan yola çıkarsak dayımda bulunan 2000 model focusta tek bir gıcırtı bulana kendi aracımı veririm. konu başlığına gelinecek olunursa 2009focus il2 2011 auris karşılaştırmasında tabiki auris derim. Ama bu fordun kötü olduğu için değil aurisin daha sportif bir çizgi taşımasından dolayıdır. Şöyle bir karşılaştırma yapılsa eş değer donanımlardaki 2012 yeni kasa focus mu 2013 yeni auris mi derseniz tercihim kesinlikle focustan yana olurdu.