Anket

Ankettir !!! - Ford Focus sedan 2009 mu yoksa Auris 2011 mi ?

2011 - Toyota Auris Confort extra
49 (76.6%)
2009 Ford Focus Titanium + x paket
15 (23.4%)

Toplam Oy Verenler: 63

Gönderen Konu: Ford Focus sedan 2009 mu yoksa Auris 2011 mi ?  (Okunma sayısı 10778 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Ford Focus sedan 2009 mu yoksa Auris 2011 mi ?
« Yanıtla #40 : Şubat 01, 2012, 00:13:17 »
Ahmet Demir Bey,
Bu yakıt meselesi bazı arkadaşların Focusların aşırı yaktığı yorumları üzerine başladı. Bende yakın zamanda araç değiştirdiğim için değişik marka araçları baya incelemiştim. Ve internet sitelerinden  hem Auris in hemde Focus un ortalama yakıt değerlerine baktım. Auris in Focustan daha fazla yaktığını gördüm bunu da forumda paylaştım. Auris 0,6 litre daha fazla yakıt tüketiyor.
Siz arkadaşınızın Focus unun şehir içi ortalama yakıt tüketimini fotoğrafla paylaşmışsınız. Benzinli Focusun şehir içi ortalama yakıt tüketimi 8,1 L Fotoğraftaki araçta 9,7 litre gösteriyor. Biliyorsunuz ki şu sıralar hava baya soğuk bu yakıt tüketiminde bir etkendir. Sürücü, yol durumu, kışlık lastik kullanımı, vb, bir sürü etken var.
Benim dediğim şu bazı arkadaşların dediği gibi Focus yakıt içmez. Emsallerinin ayarında bir tüketimi vardır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 01, 2012, 00:13:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ekspres Halý Yýkama Fabrikasý
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #41 : Şubat 01, 2012, 01:25:03 »
Ahmet Demir Bey,
Bu yakıt meselesi bazı arkadaşların Focusların aşırı yaktığı yorumları üzerine başladı. Bende yakın zamanda araç değiştirdiğim için değişik marka araçları baya incelemiştim. Ve internet sitelerinden  hem Auris in hemde Focus un ortalama yakıt değerlerine baktım. Auris in Focustan daha fazla yaktığını gördüm bunu da forumda paylaştım. Auris 0,6 litre daha fazla yakıt tüketiyor.
Siz arkadaşınızın Focus unun şehir içi ortalama yakıt tüketimini fotoğrafla paylaşmışsınız. Benzinli Focusun şehir içi ortalama yakıt tüketimi 8,1 L Fotoğraftaki araçta 9,7 litre gösteriyor. Biliyorsunuz ki şu sıralar hava baya soğuk bu yakıt tüketiminde bir etkendir. Sürücü, yol durumu, kışlık lastik kullanımı, vb, bir sürü etken var.
Benim dediğim şu bazı arkadaşların dediği gibi Focus yakıt içmez. Emsallerinin ayarında bir tüketimi vardır.
Halil İbrahim Bey , ben sizin dediğinizi anladım fakat ben Focus çok fazla yakıt tüketiyor demiyorum ( piyasada 12-13 Lt yakıt tuketen aracların oldugunu varsayarsak )  fakat araç sahibi olan arkadaşım da bu konudan çok rahatsız. Artı olarak fotoğraftaki 9.7 lik tüketim 432 Km'dir sıfırlanmamış ve şehir içi şehir dışı ortak tüketim verisidir.

Benim diyeceğim sadece Ford ailesinin 1.6 Benzinli sınıf araçları Toyota ailesinin 1.6 motorlu araçlarından çok fazla yakıt tüketiyor.

Toyota Avensis 2011 Elegant Extra..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Şubat 01, 2012, 07:27:02 »

Benim diyeceğim sadece Ford ailesinin 1.6 Benzinli sınıf araçları Toyota ailesinin 1.6 motorlu araçlarından çok fazla yakıt tüketiyor. [/b]

Auris 1.6 benzinli ortalama 6,6 lt/100km
Corolla 1.6 benzinli ortalama 7.0 lt/100km
Focus 1.6 benzinli ortalama 6,0 lt/100km

Avensis 1.6 benzinli  ortalama 6,6 lt/100km
Mondeo 1.6 benzinli ortalama 6,8 lt/100km

Ahmet Demir Bey,
Yukarıdaki değerler resmi internet sitelerinden aldığım değerler. Sizin Avensis Auris ile aynı Corolla dan ise daha az yakıyormuş.
Focus sizin Avensisten daha az yakıt tüketiyor. Avensis ile aynı segmentteki Mondeo biraz daha fazla yakıt tüketiyor.
Gördüğünüz gibi Ford ailesinin benzinli motorları Toyota ailesinin benzinli motorlarından çok daha fazla yakıt tüketmiyor. Hatta C segmentindeki Ford, Toyota dan daha az yakıt tüketiyor.

Arkadaşınızın, benim yada sizin yakıt tüketimi bir fikir verir ama kesin sonuç değildir.
Kesin sonucu öğrenmek için aynı model ve  bakım seviyesindeki iki aracı. Aynı kişi aynı yolda ve  sürüş sitili ile aracı sürecek o zaman yakıt değerleri net olarak ortaya çıkar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 01, 2012, 11:56:22 »
aylin ( hanım denmesini sevmediğini biliyorum) bence kesinlikle auris.çünkü 2.el bir araç ne olursa olsun sıfıra göre daha riskli.sizden önce kullanan kişi ne kadar kullanmış falan filan...şu da var ki ford toyotaya göre daha sesli bir arabadır ve filolar yüzünden fordun 2.eli daha düşük fiyata satılır.
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 01, 2012, 19:18:45 »
Alıntı

beyefendi

bazı arkadaşlar diyeceğinize ismimi verebilirsiniz darılmam siz internet başında yakıt tüketim verisi oyunu oynarken ben gerçek hayatta focusu kullanıp deneyimime dayanarak yorum yaptım takdir bizi okuyanlarda
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Şubat 01, 2012, 20:28:26 »
beyefendi

bazı arkadaşlar diyeceğinize ismimi verebilirsiniz darılmam siz internet başında yakıt tüketim verisi oyunu oynarken ben gerçek hayatta focusu kullanıp deneyimime dayanarak yorum yaptım takdir bizi okuyanlarda

Serdar Bey,

Amacım kişilerle uğraşmak değil. Forumdan birşeyler öğrenmek, bilgi paylaşımında bulunmak.
internet başında yakıt tüketim verisi oyunu yeni bir oyunmu?. Bu tür yorumlar hiç hoş değil!
Gerçek hayatta bir sürü kişi araba kullanıyor. Siz sadece onlardan birisiniz.
Önceki mesajlarımda verdiğim yakıt değerleri  Markaların resmi sitelerine ait değerlerdir. Yanlış buluyorsanız düzeltilmesini sağlamak için uğraş verebilirsiniz.
Takdir tabiki mesajları okuyup değerlendirenlerin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #46 : Haziran 07, 2012, 18:38:34 »
toyota forumunda focus dan soz acilmisken bir kac sey yazmak isterim acikcasi,;

oncelikle belirtmeliyimki fordun halkin gozunde tukaka gorunmesinden dolayi cok cok ucuza focus alip keyfimle binebiliyorum , oncelikle bunun icin bu tur yorum yapip katkida bulunan herkese tesekkur etmek isterim.

biryerdede soylenenler de haksiz sayilmaz.. kalite olarak ust duzey degildir, ama bir kus serisi de degildir ..

surus olarak herkese hitap etmez.. set suspansiyonlari ve bagimsiz arka tekerler bazi insanlara rahatsizlik verirken , araci biraz sert kullananlar icin guven ve keyif verir.. ve ben sirf bu yuzden bu aractan birturlu vazgecemiyorum.. son yedi senede aldigim 4 . focus ve araya giren, alfa, golf,206 ve a3 bana bu keyfi birturlu veremedi..

ilk aldigim araci 250km de sattim tek arizasi havalandirma anahtari ve on sag rulman oldu.
digerlerinde ufak tefek kilit,benzeri ufak tefek mekanik arizalari oldu ama motor olarak pek rahatsizlik vermedi..

eger focus alacaklari kesinlikle oneririm ama beklentilerinizide bilmeniz gerekir.. yol sesi, gicirdama gibi seyler rahatsizlik veriyorsa uzak durmak gerekir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Temmuz 05, 2012, 07:29:09 »
bu konuda haklısınız ford markasında bu hastalık var, aracı aldığınızda çok az olarak duyuyorsunuz sesleri fakat 2 yılı geçince araçtan tangır tungur sesler geliyorki buda hiç hoşuma gitmez kısacası. Ben auriste 1db gıcırtı duysa soluğu serviste alıyorum :) auris taş maşallah taş ! Hiç kimse Focusla Aurisi karşılaştırmasın bu konuda.

*Kalite
*Donanım fakiri
*Yakıt ekonomisi
*2.El yüksek fiyat
*Uzun yıllar sorunsuzluksa istenen Auris !

*Kalitesizlik
*Donanım
*Aracın heryerinde gıcırtı vb sesler
*Performans
*2.Elde düşük fiyatsa istenen Focus !

Bu kadar basit işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 30, 2012, 22:01:36 »
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve konuyu görünce yorumlamadan edemedim. Auris ' imi sıfır aldım. 13/08/2012
Ondan önce bende 2010 Ford Focus 1.6 tdci Trend x PAKET( Spor) vardı. Beni auris e yönlendiren sebeplerrin başlıcaları şunlardır:
Ford Focus ta bulunan
1. Motor sesi
2. Aracın içine çok ses alması( motor sesi haricinde)
3. Araç içerisinde özellikle olmak üzere (dışında da aynı şekilde) kullanılan kalitesiz malzeme(özellikle plastik aksam)
4. 2010 model bir araca sadece cd çalar özellkli bir teyp konulması ( git okadar para ver teybin mp3 çalmasın insanı gıcık eden bir durum Tata da bile mp3 özellikli radyo teyp vardır.

Şu an için auris mden memnunum geçi daha 2100 km oldu ama horoz ötüşünden belli olur derler ya beni üzmeyecek bir araca benziyor bakalım görücez...  :) :)
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 31, 2012, 08:25:33 »
nerdeyse 10 aylık bir konu ama forda karşı yapılan yorumlardan dolayı duramadım. Özellikle Aylin Beyin son yorumundan yola çıkarak  kalitesizlik ve aracın her yerinden gıcırtı gibi bir tabir kullanılmış ki kesinlikle katılmıyorum. Konu başlığında 2009 focustan bahsedilmiş fakat daha eski kasalardan yola çıkarsak dayımda bulunan 2000 model focusta tek bir gıcırtı bulana kendi aracımı veririm.

konu başlığına gelinecek olunursa 2009focus il2 2011 auris karşılaştırmasında tabiki auris derim. Ama bu fordun kötü olduğu için değil aurisin daha sportif bir çizgi taşımasından dolayıdır. Şöyle bir karşılaştırma yapılsa eş değer donanımlardaki 2012 yeni kasa focus mu 2013 yeni auris mi derseniz  tercihim kesinlikle focustan yana olurdu.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #50 : Eylül 28, 2012, 16:50:33 »
nerdeyse 10 aylık bir konu ama forda karşı yapılan yorumlardan dolayı duramadım. Özellikle Aylin Beyin son yorumundan yola çıkarak  kalitesizlik ve aracın her yerinden gıcırtı gibi bir tabir kullanılmış ki kesinlikle katılmıyorum. Konu başlığında 2009 focustan bahsedilmiş fakat daha eski kasalardan yola çıkarsak dayımda bulunan 2000 model focusta tek bir gıcırtı bulana kendi aracımı veririm.

konu başlığına gelinecek olunursa 2009focus il2 2011 auris karşılaştırmasında tabiki auris derim. Ama bu fordun kötü olduğu için değil aurisin daha sportif bir çizgi taşımasından dolayıdır. Şöyle bir karşılaştırma yapılsa eş değer donanımlardaki 2012 yeni kasa focus mu 2013 yeni auris mi derseniz  tercihim kesinlikle focustan yana olurdu.
galiba dayiniz almanya yapimi focusa denk gelmis. ilk focusum almanya yapimiydi ve 200 binin uzerinde km olmasina ragmen gicirdama sesleri sifir aldigim ispanyol focustan bile daha azdi neredeyse. surus dinamikleri olsun epeey farkliydi. buradan tavsiyem focus alacaklarin almanya yapimi bulmalari yonunde olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Eylül 28, 2012, 17:04:18 »
focus hakkında yorum yazarken sürekli söylerim  2002 öncesi çok daha kalitelidir. çalıştığım şirkette  2009, 2010 focuslar var konfor anlamında , malzeme işçilik anlamında yanına yaklaşamaz aurisin. Fordlar bildiğin şirket arabası modunda üretiliyor artık, ayrıca birinin 1.6 benzinli motoru 2-3 kez arıza verdi 1 yılda,  yol sesi, motor sesi konusunda da auristen çok çok kötü, sert bir araba. Auris'ten tek iyi yönü yol tutuşu, uzun yolda kullandım, başım beynim şişti ama yol tutuş ve güven hissi benim auristen biraz daha iyi o kesin. Ama diğer her konuda Auris.

born to ride