Toplam Oy Verenler: 63
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sifir araba her zaman sifir arabadir. Baskasinin nasil kullandigini bilmeden alinan bir arac ile her zaman insanin aklinin ucunda bir soru isareti vardir.
Ford'un artıları 109 hp motoru ve süspansiyonları bence...emsallerine göre çok yakıyor, arka taraf ise aurise göre çok dar, görüş de auriste daha iyi, öte yandan x paketin koltuk düşemeleri, ve sunroof olması daha iyi, ama bunlar da paketten kaynaklanan farklar...Not: aurisin arka koltuğu sınıfındaki bir çok araca göre daha geniş ve rahat...
Herşey bir yada sıfır araba (hele ki aynı sınıftaysa) her zaman ikinci elden daha iyidir bence başka açılardan karşılaştırmaya gerek yok ikisi de sıfır olsaydı dizel ford her açıdan auristen üstündür ama benzinli ford motoru benzini resmen içer
Fabrika verilerindenAuris 1,6 benzinli Birleşik 6,6 lt/100kmFocus 1,6 benzinli Ortalama 6,0 lt/100km
fabrika verileri günlük hayat hiç kesinlikle kıstas değildir ford focus 1.6 benzinli kullandığım için biliyorum ki sadece 100 km de çeyrek litre benzin tükettim (antalyayı bilenler için yolun yarısı antalya beldibi gidiş geliş yarısı da antalya içi) araçta ben dahil 5 kişiydik
Halil İbrahim bey Fabrika verilerini aldığınız yerde bir sapma olmalı muhakkak focus ortalama yakıt tüketimi fabrika verilerinde 6.6 - 6.7 Lt/100Km'dir.Ford Focus 2011 1.6 Benzin Şehiriçi 8,7 lt/100km Şehirdışı 5,4lt/100km Ortalama 6,6 lt/100kmToyota Auris 2011 BenzinŞehir dışı 5,5 lt/100km Şehir içi 8,6 lt/100km 6,6 lt/100kmDeğerler birbirine yakın gibi gözüküyor fakat;Fabrika değerlerinin hiç bir zaman tutmadığını siz de biliyorsunuz benim kadar muhakkak.Artı olarak arkadaşımın Focus'a baktığımda 8.9Lt /100Km lik bir yakıt tüketimi görüyorum.
Merhaba,Bu konunun tartışılması bile yanlış bence.Yağ yaktığı için focus'larını satan çok tanıdık var.Toyota'dan daha iyi markalar olabilir .Ama Toyota'nın rakibi Ford değildir.
Coşkun Bey bahsettiğim yakıt tüketimi mevzusu kesinlikle ve kesinlikle kulaktan dolma değildir. Artı Focus a karşı bi antipatim yok. Sadece gerçekler ortada. Aracınızın ortalama yakıt tüketim verilerini yazabilirmisiniz buraya lütfen Yağ yakma olayına gelince o olay toyotanın başındaki en büyük musibet gerçekten.. Ben iki aracımda'da karşılaşmadım Allah'a şükür fakat karşılaşanlar ve şikayetçiler yoğunlukta dediğiniz gibi
Ford'u Toyota'ya kıyaslarsak;Ford her zaman daha modern ve çekici modeller yapmıştır (+), Ford donanımda da genelde bonkördür (+),Fordların genel kalitesi her zaman düşük olmuştur (-), Ford motorlarında herhangi bir sorun olmasada herzaman daha fazla yakıt tüketimleri sergilerler (-), Ford Dizelleri eski dizel teknolojileri gibi çalışır (-),Ford durduk yere daha fazla servis ziyareti yaptırır (-).4 eksi - 2 artıOyumu Toyotadan yana kullanıyorum.
Birde, ford'un yakıt tüketimi, toyotaya göre daha az.. ( Dizellerde )
Ford'un dizel motorları çok çok başarılı bence.. Ayrıca eski dizel teknolojisi ile çalışması saçma geldi, hepsi turbo dizel değil mi bunların ? Birde, ford'un yakıt tüketimi, toyotaya göre daha az.. ( Dizellerde )
Şuan aracım şehir içi 5.8-6 lt civarında geziyor yakıt konusunda.Bakımı yeni yaptırmam ve Ankara'nın -lerde gezinmesi sebebiyle biraz arttı yakıtım.Haziran ayı tüketim değerime baktım oda 5,4 litreymiş.
Ahmet bey,Coşkun Bey den aracının ortalama yakıt tüketimini istemişsiniz ama.Bir kişinin yakıt ortalaması ne kadar belirleyici olur? Bu değer yola,araca, havaya, kullanıcıya... diye uzayıp giden bir sürü etkene bağlı.Ben yukarıdaki mesajlarda Focusun yakıt tüketimini internet sitesinden bulup burada paylaştım. Bu daha belirleyici bir rakam olmazmı?Orada Focusun, Auristen 0,6 litre daha az tükettiğini gösteriyor