0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vvt-i belli devirden sonra subaplar daha farklı açılıyor . mantığı alt devirlerde ekonomi üst devirlerde performans
murat bey merhabalar;aracınızdaki sıkıntıyı tam anlayamadım kacıncı viteste 110u geçemiyorsunuz. yanlış mı anladım yoksa bu cümleyi
Adem cim 110 geçemedim derken daha deneyemedim uygun yol denk gelmedi manasında demiştim.Dediğim olay forumdan kerem de bahsetmişti 3. vites arası çok uzun demişti çünkü biliyorsun otomatik vites li avensis ler 4 ileri e böyle olunca 4 e atana kadar araba bazen bi garipleşiyo belkide bizim hatamızda vardır hep gaz milim milim dokunduğumuz için böyle bi ölü devir oluyo atsın istiyorum 4 e atmıyo ya da yarım vites atıyo gibi ben otomatiğin dilinden çok iyi anlarım çok otomatik vites araç kullanmşımdır en ufak garipliği hissediyorum otomatik şanzımanda bu işin piri honda ama tabiki toyotanın pek problem çıkarttığına şahit olmadım.
mantığı kavradım da, bu 1.6 corollalarda hissedilmiyor mu ben mi hissedemedim
anladım abi . bendeki de otomatik vites.. dediğin gibi bazen ağır kalabiliyor 4 vites olduğu için. ama 3 bin devirden sonra hakikaten bi garipleşiyor ciddi anlamda ivmelenmesi zevk veriyor. 3.vites hususunda da katılıyorum. fazla uzun..
Bu arada arkadaşların bahsettiği vvt-i valvemetik olayının payı büyük tabiki..her ne kadar tüp takınca performans kaybı olsada idare edicez..bu arada otomatik arabanızın yağını suyunu kesinlikle ihmal etmeyin.. heralde 10 000 dolar felam vardır.. pejo 307 sıfır şanzıman 10 800 tl servis fiyatı.
Adem bende bişi söliyeyim..araç yanlış hatırlamıyorsam 3800 dd de maksimum torkuna ulaştığı için yaşadığın durum meydana geliyor. bende çok severim devirli kullanmayı ama (arkadaşın 307 otomatik şanzumanı bozuldu hafta içi sanayide dolaşmadığımız şanzımancı kalmadı servis 6000 tl fiyat çıkardı 2000 tl ye yaklaşık +-500 tl gibi rakamla dışarda yaptırıyoruz.)kesinlikle devirli yani yüksek devirli kullanmayın..araç eğer hızlanırken 1-2-3-4 de sizin istediğiniz hıza ulaşmadıysa eğer vitesi küçültüp 3 e düşerek 3800 devirde adeta nos açarcasına roketliyor. burda 2000 cc nin önemi çok büyük otomatik 1,6 ve 1,4 araç kullandım ama hiç bu hazzı vermedi..adem umarım anlatabilmişimdir.
benim verso 1.8 130bg mulmimod vvti araç için konuşursam; araç düşük devirlerde 1.6 kardeşi kadar hantal olmasa da kalkış ve hızlanmada iyi tepki vermiyor, zaten araç nerdeyse 1.400kg normaldir, başta daha 50 mt gitmeden araç kendini 4 vitese atmış oluyor, daha sonra hızlanıp yol almaya başladıkça ve motor devri 3500 ve 4000 ler arasında bahsedildiği gibi bir patlama oluyor neredeyde ve araç tutulmaz oluyor, öyleki özellikle şehirler arası yolda 220km gördüm ibrede ve araç çok stabil hiç zorlanmadan bu hızı sürdürebiliyor, çekiş ise o kadar yüksekki sınıfında iyi olan bir çok farklı sedan araç bile bana yaklaşamıyor, yokuşlar o kadar hızlı bitiyorki anlatmak mümkün değil , ANCAK dikkat edilmesi gereken toyotada gaz pedalı sensor ile kontrol ediliyor ve basma kuvvetinize göre motor devrinden süpapların açılıp kapanmasına kadar hepsi buradan ayarlanıyor, yani gaza hafif ve dengeli basarak yavaşça hızlanırsanız araç hangi model olursa olsun ekonomik bir şekilde ve düşük devirler ile ilerliyor otomatikse vitesler bir anda hızla büyüyük kısa sürede 5 vitese geçmiş oluyorsunuz, fakat başlangıçta gaza sert ve tepki bekler şekilde basarsanız araç sanki 3000 devirlerde başlamış gibi yine çevik bir yapı kazanıyorkısaca aracın nasıl gitmesini sizin gaz pedalına basış kuvvetiniz belirliyor