0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
D4 aslında normal şartlarda gayet güzel bir sistem,şimdi millet LPG yakacak diye elin japon'u böyle şeyi düşünecek hali yok:)
Ben de D4 motor bir avensis alıyorum, aldım sayılır forumlardan anladığım kadarıyla Ali Bey(İzmit) İzmir'de Hüseyin Usta'ya LPG taktırmış ve bayağı da memnunmuş. Hüseyin ustanın kendisiyle de konuştum, bugüne kadar yaklaşık 200 kadar 2.0 lt D4 motor avensise uygulama yapmış. Hiçbirinden de problem yaşanmadığını söyledi (ne kadar doğru bilemiyorum ama). Ben Adapazarı'nda oturduğum için buradaki bir kişinin telini verdi. Erdoğan Bey, kendisi bir tane taktırmış önce ve onu arkadaşına satmış sonra bir tane daha almış ve yine Hüseyin Usta'ya taktırmış. Çok da memnunmuş. İlki ile 20000 km, şimdikiyle de 30000 km kadar yaptığını söyledi. Şu an lpg ile şehir içi 28-30 kuruş, şehir dışı 20-23 kuruş arası yaktığını söyledi. Ben de alıp taktırmayı düşünüyorum ama buradaki Toyota servisten ayrılma bir ustanın dediğine göre LPG nin yanma ısısı yüksek olmasından dolayı subaplara zarar verir diyor ve bir arıza durumunda motor açılacağından dolayı yaklaşık 1500-2000 TL masraf çıkabilir diyor. LPG kuru yakıt olduğundan dolayı kiti taktırırken aynı zamanda yağlama sistemi de taktırsam bir fayda sağlar mı...
Az kullanın ama benzinle kullanın naçizane tavsiyem.
Ahhh bende almak üzereyim sizin gibi ama motora çok zarar verdiği için lpg yerine benzinde kullanacağım büyük ihtimal. İnşallah subap sorununu çözerler de rahat rahat taktırabiliriz. Aksi halde o riski almaya değmez bence. Pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.
Hocam Sıtalı Sistem taktıracaksınız sonuçta.. Sıralı sistem lpg önce araç benzinde çalışır 30-40 dereceye gelince sistem otomatikmen lpg'ye geçer... Benzin sonuçta az da olsa yağlıdır. Dolayıysla önce yağlı olacağından boğaz bir sorun vereceğini zannetmiyorum. Evet LPG'li araçlar uzun süre 4000 devirin üzerinde sürülmemeli çünkü lpg yanma çok güçlüdür benzine göre... 4000 devir de bizim efsanelerde 120 km hız demek oluyor. Taktırdıktan sonra her 20 bin km'de de boğaz temizliği yaptırın bir şey olacağını zannetmiyorum.
abi bu D4lere sıralı sistem takmıyorlar, eski sistemi uyarlıyorlar, zaten tüm sıkıntı da orada başlıyor...
bence taktırın gitsin, en son kerem abi taktırmıştı forumda bildiğim kadarıyla Kerem Karip, kendisine de bir sorun danışın isterseniz, bakımlarını zamanında yaptıktan sonra bir sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum, ama yine de takılacak sistemin sizin aracınızla birebir uyumlu bir sistem değil, sizin aracınıza uyarlanmış bir sistem olduğunu unutmamanız gerek...
hııııı O zaman onlar da bizim gibi önce benzinde çalıştırıp sonra lpg2ye geçsinler.... Demokraside çözüm tükenmez:)
Herkese yorumları için teşekkürler.Bir tercih meselesi tabi ki ama bir sorum olacak. Sistemde 3000 devire gelmeden gaza geçmiyor diyorsunuz. 2000 cc motorda 3000 deviri bulmak için bayağı zorlamak gerekiyor. Geçtikten sonra 3000 devirin altına inince tekrar benzine geçiyor mu acaba?