0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu yararlı bilgiler için önceliikle teşekkürler.2008 Yaris 1.3 M/M aracımda M/M vitesin sorunlu olduğunu çok sonra öğrendim ama çok şükür şuana kadar birşey görmedim gayat güzel.Ama ilk aldığım zamanlarda araç vitese taksam bile hareket etmiyor duruyordu 2. viteste çok uzun basıodu sonra birden 5 e atıodu.Serviste Kalibrasyon 2. vites pimini taktırıp kelebeği taktırdıkdan sonra araç kendine geldi.Şimdide çok can sıkıcı bir durum N konumundan R Veya E konuma aldığımda bip bip diye ötüyor.ve göstergede Vites ışığı yanıp sönüyor yani geçmyior.Balatlarım bitmek üzere ötüyor çünkü bunlarla alakalı olabilrmi bilginiz varmı ? Yariste bu M/M şanzıman nasıldır ? sorun çıkartırmı ? daha üzmeden nasıl kullanabilirim bu şanzumanı teşekkürler
Yorumunuz için teşekkür ederim Balata bitmesinden kastım Fren balataları frene basmadan geçmiyor ya vitese disklerim ötüyor bununla alaklı bir durum diye düşünüyorum frene sert basarak geçirdiğimde bu sorunu yaşatmıyor
10km altı süratlerde vites boşa alınmışsa tekrar ileri pozisyona almak için frene yeterince dokunmak gerekiyor, aksi halde çocuk emniyet kilidi vites değişimini engelleyecektir. Fren balatalarından gelen sesle bir ilgisi olmadığını düşünüyorum.
Mehmet bey, Bende zaten aynı şeyi söylüyorum, baktınız 3sn den uzun duracaksınız, aracınızın sürati 0km ye düşmeden son 2-3km hızdayken boşa alırsanız o 3 saniye boyunca araç çekişte kalmayacağı için aşınma ve fazla yakıt tüketimi oluşmaz. Elbette durduktan 3 sn sonra araç kendini tam boşa alıyor. Daha sonra hazırda beklemek için E moduna geçebilirsiniz, ayağınızı frenden çekene kadar debriyaj kavramaya başlamaz. benim anlamadığım nokta araç tamamen durmadan mı N konumuna allıyoruz, benim bildiğim kadarıyla otomatik araçlar durmadan boşa alınmaz,
benim anlamadığım nokta, araç tamamen durmadan mı N konumuna alıyoruz, benim bildiğim kadarıyla otomatik araçlar durmadan boşa alınmaz,
Mehmet bey, Bende zaten aynı şeyi söylüyorum, baktınız 3sn den uzun duracaksınız, aracınızın sürati 0km ye düşmeden son 2-3km hızdayken boşa alırsanız o 3 saniye boyunca araç çekişte kalmayacağı için aşınma ve fazla yakıt tüketimi oluşmaz. Elbette durduktan 3 sn sonra araç kendini tam boşa alıyor. Daha sonra hazırda beklemek için E moduna geçebilirsiniz, ayağınızı frenden çekene kadar debriyaj kavramaya başlamaz. Tekin Bey:araç giderken N konumuna almak zararlı değilmi, benim bildiğim kadarıyla araç hareket ederken tam durmadan N konumuna getirmek şanzumana zarar vermez mi yakıttan tasarruf edelim derken şanzumana zarar vermeyelim