0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Konuyu zaten yanlış topic altına açmışsınız.Orjinal ebadı 195-60-15 dir.Lastikleri değiştirirken konfor için mi yoksa performansa yönelik mi düşünüyorsunuz?Eğer yol tutuşu vs için ise 205-55-15yok konfor diyorsanız aynı ebatta kalabilir veya 195-65-15 olabilir. Yanak kalınlığını yükseltirseniz lastik çevrim ölçüsü farklılaşır. Yanak esneme payı yükselir, yolda gezinme bir miktar artabilir, virajlardaki yol tutuş güvenliği azalır, yakıt sarfiyatı artar.Bulabilirseniz 205-55-15 veya orjinal ebadında kalmanızı tavsiye ederim. Tabii jant değiştirmeyi düşünmüyor iseniz..
205/55/15 ebatlarında lastik kullanılan bir araç sahibi olarak , o ebada geçilmesini önermem, hem stocklarda dahil lastik bulmak çok zor, hemde her firmada tek seride var, bazı firmalarda hiç yok, fiyatlarda gereksiz pahalı
4 tane lastik ve çelik jant aldım yakında resimlerini koyarım çok hoşuma gitti bu jantlar...
Performans olarak bakıldığında o ölçüyü kast etmiştim.
Katılıyorum Bende 195 60 15 yerine 205 55 16 ebatta lastik ve cantlar kullanıyorum kullandığım E 12 de yol tutuş kesinlikle arttı ayrıca virajlarda daha rahatım serviste bu ebatlara uygun gösterge kalibirasyonu yaptırdıktan sonra çok memnunum kullandığınız cantlar orijinal corolla alimünyum alaşımlı cant oldugu surece sorun yaşamazsınız ayrıca alacağınız lastiklerin RFT run on flat OLMAMASINA özen gösterin rft lastiklerin yanakları serttir konforsuzdur ayrıca aracınızın bu tip lastiklere uygun olması gerekli e 12 ler uygun değil