Gönderen Konu: Arkadaşlar AKS'lar Neden sorun verir?  (Okunma sayısı 12255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar AKS'lar Neden sorun verir?
« : Aralık 18, 2011, 23:17:00 »
Arkadaşlar 3-4 aydır. Benim efsanenin aks başlarından ses geliyor. Özellikle viraj dönerken.... Takır takır sanki bir şey vuruyor... :( Körüklerim de bitmiş pozisyonda bir forumda okumuştum. Aks başları yenisiyle değiştirilmezse tekeri kitleyip takla bile attırırmış :(  :o

Alıntı
Alıntı yapılan: Cem Coşkunaslan (9594) - Dün, 13:52:04
aks bası degısecek gıbı gorunuyor arabanızda.... yan sanayıler 50 lıra cıvarı orjınalı bulmak zor...servıs komple satılıyo gecende fıyat aldım 1800 lıra;) burda bi ustam var 425 veya 475 lıra tam hatırlamıyorum yurt dısından orjınal aks kafası getırıyor..... bende degıstırdım orjınal olmadıgı ıcın 10000 de bır degısmesı gerekıyo nerdeyse, dagılıyo hemen.... koruklere gelıncede servıste 178 lıra olarak fıyat aldım dıs aks kafası korugunun..;)ustam 80 lıra olarak satıyor aynı kourugu...bu arada orjınal olmazsa baya sorun yasıcaksınız degısmesıne ragmen ses yapıyo hafıften....

Cem Beyin yukarıdaki yazısını okuyunca dumura uğradım. Şimdi ben ne yapayım.?

AKS başları neden biter? Bilgisi olan arkadaşlar anlatabilir mi? Yani ben yan sanayi ürünü alsam sorun çözülemeyecek mi? Yoksa ben bu aracı satıp başka bir araba mı almam gerek?

Saygılarımla...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

Arkadaşlar AKS'lar Neden sorun verir?
« : Aralık 18, 2011, 23:17:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '20
  • 2017 kere teşekkür etti
  • 2538 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlar AKS'lar Neden sorun verir?
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2011, 00:02:37 »
Merhaba Müjdat bey,

Genel olarak aracınızdan memnunsanız yetkili bir serviste değiştirin derim. Çünkü yıllarca o araca binilecektir.
Neden eskir? Bu yaşta olup Türkiye yollarında bu parçanın eskimesi çok normaldir. Ses yapan aksı değişime gittiğinizde söküm aşamasında şanzıman yağınız boşalacaktır, bu vesileyle diğer aksıda söküp iç dış körüklerini ve yağlarını yenileyin derim. Montajdan sonra şanzıman yağınızıda değiştirin. Rot ayarlarınızda bozulacağından onlarda tekrar düzen ayarı yapılması gerekecek.

Bu işlemlerden sonra güle güle bininiz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2011, 00:45:55 »
Abi gördüğüm kadarıyla bu aralar çok sorun yaratıyor aracın..satıp kurtalsan durumun müsayitse..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2011, 09:46:42 »
Aks kafası denılen parca duz mantıkta bır rulmandır. Zaman ıcınde sorun yaratması da normal. Tum araclarda bu sorun vardır. Efsanelerde kendını cok gec gosterır. Arac degısımını dusundurecek boyutta bır sorun degıldır.
Ben yan sanayı ıle degısımını yaptım. Ekonomık olarak musaıt olsaydım servısten komple aks alıp degıstırırdım. Zıra aracımı satmayı hıc dusunmuyorum.
Yan sanayısı fazla para etmedıgınden degıstırın derım.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2011, 14:31:02 »
Merhaba Müjdat bey,

Genel olarak aracınızdan memnunsanız yetkili bir serviste değiştirin derim. Çünkü yıllarca o araca binilecektir.
Neden eskir? Bu yaşta olup Türkiye yollarında bu parçanın eskimesi çok normaldir. Ses yapan aksı değişime gittiğinizde söküm aşamasında şanzıman yağınız boşalacaktır, bu vesileyle diğer aksıda söküp iç dış körüklerini ve yağlarını yenileyin derim. Montajdan sonra şanzıman yağınızıda değiştirin. Rot ayarlarınızda bozulacağından onlarda tekrar düzen ayarı yapılması gerekecek.

sıze sonuna kadar katılıyorum aracım 98 model ve 98 yılından berı guzel ulkemın yolarında kullanıyorum aracımı ve arıza vermesı normal bencede.....arac sattıracak bı sorun degıldır kendısı ıtına ıle yapılırsa daha verımlı olur..... bu arada aracınızda abs var ıce ustaya soyleyın;) ustundekı bılezıgı yenı aksa tasısın...;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2011, 14:43:22 »
  Öncelikle geçmiş olsun.
 İhmale gelmeyecek bir arıza ve kullanman gereken yedek parçalar kesinlikle çok kaliteli olmalı. Sonra işini bilen bir usta sorunu halledecektir.
 Öncelikle çukurlar, kaldırım kenarları ve uygun olmayan kasisler bu sorunun oluşmasında etkendir. Ayrıca araç istiap haddine uygun olmayan ya da sürekli yüklü kullanımda bu parçaların aşınmasını hızlandırır ama her halukarda zaman bu parçaların ömrünü yiyen başlıca etmendir. Hele bir de aks körükleri yırtık halde, mekanik parçalar tozlanmış olarak kullanıldı ise sorun daha da çabuk baş gösterir.
 Kalitesiz parçalardan özellikle kaçınmanı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2011, 17:06:46 »
Merhaba Müjdat bey,

Tekin Bey, ben bu araca 2 senedir biniyorum. Ben o kadar kibar bir araba kullanan insanım ki bu arabayı çukura da düşürmedim :(  Kasise gelince bile yavaşça inen bir adamım...

Aks kafası denılen parca duz mantıkta bır rulmandır. Zaman ıcınde sorun yaratması da normal. Tum araclarda bu sorun vardır. Efsanelerde kendını cok gec gosterır. Arac degısımını dusundurecek boyutta bır sorun degıldır.
Ben yan sanayı ıle degısımını yaptım. Ekonomık olarak musaıt olsaydım servısten komple aks alıp degıstırırdım. Zıra aracımı satmayı hıc dusunmuyorum.
Yan sanayısı fazla para etmedıgınden degıstırın derım.

Selçuk abi ben bu aks başlarını çıkma bulsam ne olur? Ya da Atilla amca, yan sanayi ürünü olarak SPİDAN marka AKs başlığı bul onu taktır dedi. Alman malıymış ne dersin?

Efsaneyi satmak istemiyorum yawwww :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2011, 17:16:41 »
Abi gördüğüm kadarıyla bu aralar çok sorun yaratıyor aracın..satıp kurtalsan durumun müsayitse..

Alpercim sıfır araba almak sorun değil! almamak için bir çok neden var? Araba sıfıra yakın oldukça masraf artar. Ayrıca henüz evlenmemişken sıfır araba almak yanlş olur. Öğretmen maaşı ile alınacak sorunsuz bir araba olduğunu düşünüyorum. Allahtan motor sorunu yok! İnşallah uzaun süre kullanmak istiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2011, 19:07:00 »
Mujdat, ınan endıse edılecek bır sey yok. Parcacıdan alırken garantılı olarak talep et parcayı. Ben oyle yaptım. Her ıkı aks kafasını da degıstırdım. Sag taraf su koyverdı, konustum garantıden verecekler. Bakım zamanıma 3000 km kaldıgından beklıyorum.
Satma efsanenı kardesım. En dusuk masrafla bınebılecegın en guzel aractır. ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2011, 19:14:54 »
Mujdat, ınan endıse edılecek bır sey yok. Parcacıdan alırken garantılı olarak talep et parcayı. Ben oyle yaptım. Her ıkı aks kafasını da degıstırdım. Sag taraf su koyverdı, konustum garantıden verecekler. Bakım zamanıma 3000 km kaldıgından beklıyorum.
Satma efsanenı kardesım. En dusuk masrafla bınebılecegın en guzel aractır. ;)

Katılıyorum abi sana:) Bir parçacıya sorayım. Bunların kalitelisi hangi marka oluyor acep? Bilsem gidip onu alacam:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 20, 2011, 03:26:23 »
Alpercim sıfır araba almak sorun değil! almamak için bir çok neden var? Araba sıfıra yakın oldukça masraf artar. Ayrıca henüz evlenmemişken sıfır araba almak yanlş olur. Öğretmen maaşı ile alınacak sorunsuz bir araba olduğunu düşünüyorum. Allahtan motor sorunu yok! İnşallah uzaun süre kullanmak istiyorum...
Haklısın abi..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega