0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alıntı yapılan: Cem Coşkunaslan (9594) - Dün, 13:52:04aks bası degısecek gıbı gorunuyor arabanızda.... yan sanayıler 50 lıra cıvarı orjınalı bulmak zor...servıs komple satılıyo gecende fıyat aldım 1800 lıra;) burda bi ustam var 425 veya 475 lıra tam hatırlamıyorum yurt dısından orjınal aks kafası getırıyor..... bende degıstırdım orjınal olmadıgı ıcın 10000 de bır degısmesı gerekıyo nerdeyse, dagılıyo hemen.... koruklere gelıncede servıste 178 lıra olarak fıyat aldım dıs aks kafası korugunun..;)ustam 80 lıra olarak satıyor aynı kourugu...bu arada orjınal olmazsa baya sorun yasıcaksınız degısmesıne ragmen ses yapıyo hafıften....
Merhaba Müjdat bey,Genel olarak aracınızdan memnunsanız yetkili bir serviste değiştirin derim. Çünkü yıllarca o araca binilecektir. Neden eskir? Bu yaşta olup Türkiye yollarında bu parçanın eskimesi çok normaldir. Ses yapan aksı değişime gittiğinizde söküm aşamasında şanzıman yağınız boşalacaktır, bu vesileyle diğer aksıda söküp iç dış körüklerini ve yağlarını yenileyin derim. Montajdan sonra şanzıman yağınızıda değiştirin. Rot ayarlarınızda bozulacağından onlarda tekrar düzen ayarı yapılması gerekecek.Bu işlemlerden sonra güle güle bininiz.
Aks kafası denılen parca duz mantıkta bır rulmandır. Zaman ıcınde sorun yaratması da normal. Tum araclarda bu sorun vardır. Efsanelerde kendını cok gec gosterır. Arac degısımını dusundurecek boyutta bır sorun degıldır.Ben yan sanayı ıle degısımını yaptım. Ekonomık olarak musaıt olsaydım servısten komple aks alıp degıstırırdım. Zıra aracımı satmayı hıc dusunmuyorum.Yan sanayısı fazla para etmedıgınden degıstırın derım.
Abi gördüğüm kadarıyla bu aralar çok sorun yaratıyor aracın..satıp kurtalsan durumun müsayitse..
Mujdat, ınan endıse edılecek bır sey yok. Parcacıdan alırken garantılı olarak talep et parcayı. Ben oyle yaptım. Her ıkı aks kafasını da degıstırdım. Sag taraf su koyverdı, konustum garantıden verecekler. Bakım zamanıma 3000 km kaldıgından beklıyorum.Satma efsanenı kardesım. En dusuk masrafla bınebılecegın en guzel aractır.
Alpercim sıfır araba almak sorun değil! almamak için bir çok neden var? Araba sıfıra yakın oldukça masraf artar. Ayrıca henüz evlenmemişken sıfır araba almak yanlş olur. Öğretmen maaşı ile alınacak sorunsuz bir araba olduğunu düşünüyorum. Allahtan motor sorunu yok! İnşallah uzaun süre kullanmak istiyorum...