Gönderen Konu: 1 depo lpg ile 310 km zor yapıyorum  (Okunma sayısı 4948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
1 depo lpg ile 310 km zor yapıyorum
« : Mayıs 21, 2008, 10:44:14 »
Herkese selam;

Aranıza yeni katıldım.2002 model 1.6hb corolla kullanıcısıyım aracımı yeni aldım aldığımda üzerinde bedini marka sıralı sistem vardı aracın cok yaktığını düşünüyürom 40 lt ile 310 km zor yapıyorum kullanım seklimde ole asırı hiç sert değiildir Lpg bakımını ve periyodik bakımını gecen hafta yaptıdrım.Çok yaktığını söyledim gaz filtresini değiştirdim,bi kaç ayar yaptılar tamam artık normal yakar dediler fakat değişen hiç bir şey olmadı bu sorun lpg sistemiyle alakalı bir olaymı yoksa buji,buji kabloları v.s. de bu fazla yakıt tüketimini etkilerimi bilgisi olan arkdas benimle paylşırsa cok sevinirim ona göre lpg servisi çok uzak boşuna gitmek istemiyorum,eğer lpg lik bi olay değilse normal servise gidicem.

Toyota Club Türkiye

1 depo lpg ile 310 km zor yapıyorum
« : Mayıs 21, 2008, 10:44:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: 1 depo lpg ile 310 km zor yapıyorum
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2008, 23:01:11 »
Arkadaşım evet  fazla  bence de. Yakıt ayarında yazdığınız tüm  donanımlar  etkili  tabii. Ben tamamen lpg  ayarıyla  olduğunu  düşünüyorum. En az 40 lt  gazla 450-500 km  yol  yapabilmeniz  lazım. Forumda  örnekleri  vardır. Araştırırsanız  daha  fazla  bilgi sahibi  olabilirsiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2008, 17:02:54 »
bende aynı konudan müzdalipim 25 litre lpg ile 190 km yapmıştım şehir içi lpg litre 1780 manisa sıralı sistem 1,6 114 bg gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2008, 09:55:03 »
bugun arabamı tekrar götürücem ama baska bir servise bakalım onlar ne diyecek sonucu burdan sizlerle paylaşacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Erkekler büyümez oyuncakları büyür....
    • FIRATPEN BALIKESÝR URETÝCÝ BAYÝÝ TEMPOPEN
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2008, 14:44:22 »
vala bn landi taktırdım simit seklindeki depolardan var yklasık 35 litre alıo buda 65 milyon fln yapıo bnla 420km gittim 138 ykr yakıo ve cokta memnunum performansta ve cekiste hic bi dusukluk yok hatta daha bile ii geldi diebilirm
Sag seritten tın tın gidrken sol serit bos olmsına ragmen arkma girip sellektor yapan syah GTİ ayndan sol seride panikli panikli bakma,birazda sag seride bakta ne oldgunu anla nde olsa altında 120 beygirlik arac var sedan diye kucmseme ıslak yolda pnikleme heleki yndaki tempopen logolarını gorupte icinde isci var diye hic kucmseme ne oldugunu anlıymazsın.sagdan biri kapatır glir bidaha unutamazsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2008, 14:59:59 »
kardeş bence normal benim arbada 200ykr civarı yakıyo gaz pahalı artık
ama kullandığın gaza dikkat et shell gerçekten iyi mesela,
bide kullanım var tabi
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2008, 16:15:20 »
Selam;
bir kac gundur işlerimin yoğunlu nedeni ile foruma giremedim

Hafta sonu aracımı sevise götürdüm boğaz kelebeğini temizlettirdim bujileri değiştiridim rölentisi düşük calısanlara kesinlikle gaz kelebeğini temizletmelerini öneriyorum,rölentide arac devri bir düşüp bir yükseliyordu gaz boğazını temizletince düzeldi aracı hep şehir içi kullandım birde sehir dısı deneyeceğim bakalım durum değişecek mi