Değerli forum üyeleri merhabalar...
Kamu görevlisi bir aile olarak tayinimiz Van'a çıktı, yıl başı gibi oradayız.
Ancak şöyle bir sıkıntım var ve sizlerden yardım bekliyorum.
Genelde sıcak iklimlerde yaşamış ve araç kullanmış birisiyim.
Ama soğuk şehirde ne yapmam gerekir, nelere dikkat etmem gerekir,
yola çıkmadan önce yapmam gereken hazırlıklar nelerdir bilmiyorum,
Aracımı soğuk havaya hazırlamada yardımlarınızı bekliyorum.
Herkese teşekkürler..
Mutlu sürüşler...
Selam Mehmet.
Benim de Van'a gitme ihtimalim vardı/var. Gelişmeye çok açık bir yer.
Bence kesinlikle iyi bir kış lastiği almalısın. Motor yağını, o iklime göre, firmanın verdiği değerlerde olandan kullanmalısın. Ayrıca radyatör ve silecek antifiriz seviyelerini de gitmeden o şartlara göre belirlemelisin. Bagajında her daim, kalın bir battaniye ve torpidonda su ve çikolata tarzı besinler bulundurmalısın. Soğuk iklimlerde, özellikle deponda yakıt seviyesini çok altlara düşürmemelisin (hem donmaya karşı, hem de zor durumda aracı çalışır vaziyette tutabilmek için). Tabi zorunlu olan çekme halatı, zincir vb. donanımları saymıyorum.
Mehmet gerekli olanların önemlilerini Hakan abi yazmış.yolun açık olsun hayırlı mesailer dilerim
Yolunuz açık olsun hayırlısı ile varın yerleşin. Benimde hiç kış tecrübem yok ama iyi dualarımız sizinle..
Paylaşımlar için teşekkürler

Küçük bir not defterim var oraya yazıyorum,
Özellikle soğuk illerde oturan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Çok teşekkürler...
Mehmet
Öncelikle hayırlı olsun. Van nispeten güzel bir şehirdi. (Doğuda hafif karışık bir il olarak ne kadar güzel olursa) İlk yapacağın iş bence arabanın antifirizini 4-5 litre antifiriz + su şeklinde ayarlaman. Sonrada Hakanın dediği gibi motor yağını kışlık bir yağ ile değiştirmelisin. Ve elbette sağlam bir kış lastiği ile zincir almalısın. Gerçi oralarda zincir takanlara komik gözle bakıyorlar ama sen yine de tedbiri elden bırakma. Bir kış geçince sende alışıp zincir kullanmamaya başlayacaksın. Kolay gelsin.
Aracını soğuk havaya hazırlamayı boşver asıl depreme hazırla
daima açık alana park et
binaların çevresine bırakma
Van gölü yakınına da park etme , son günlerde vangölücanavarı yine popüler