Gönderen Konu: Corolla Gündüz LED orjin uygulamalar. Meraklısına.....  (Okunma sayısı 13972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Gündüz LED orjin uygulamalar. Meraklısına.....
« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2012, 00:23:39 »
Anahtar orijinal yere oturur ama yer varsa :)

Sen kazandın . :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2012, 00:23:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 25, 2012, 00:25:01 »
Levent bey kontak açılınca kısa uzun ve parklardan bağımsız yanan kapaninca sonen sekilde olsa daha amacına uygun geliyo. Diğer ampullerin ömrünü kısaltmak istemiyorum çünkü. Birinci konu ebaydeki bu ürünün sis farlari kablo kesilmeden orijinal sis lambası soketlerine uyarmı? İkinci konu ise kontak açılınca direk elektrik alabileceğim en mantıklı yer neresidir? Hatta hiç kablo kesmeden yapilabilir mi? en onemli konu tesisata zarar vermemek mümkünse suan orijinal kabloları hiç kesme siyirma yapmadan mümkünmü?

Bende yaris aracıma almıştım istediğim şekilde uymadı bende yapmaktan vazgeçtiim ve Mégane 1 aracıma yaptım.Motordaki sigorta kutusunda kontağa bağladım kontak açılır açılmaz çalışıyor.Araç kontak açıkken 12 V civarında parlaklık verirken hareket halinde 14V enerjisinde parlaklaşıyor.Bir arada TURN OFF Devresiyle kondansatör yardımıyla.Kontak kapandıktan sonra yavaş yavaş kapanmasını planlıyorum
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 25, 2012, 01:21:24 »
Bende yaris aracıma almıştım istediğim şekilde uymadı bende yapmaktan vazgeçtiim ve Mégane 1 aracıma yaptım.Motordaki sigorta kutusunda kontağa bağladım kontak açılır açılmaz çalışıyor.Araç kontak açıkken 12 V civarında parlaklık verirken hareket halinde 14V enerjisinde parlaklaşıyor.Bir arada TURN OFF Devresiyle kondansatör yardımıyla.Kontak kapandıktan sonra yavaş yavaş kapanmasını planlıyorum
Kablo kesmediniz sadece sigortaya kablo çektiniz değilmi?
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 25, 2012, 11:18:02 »
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #24 : Kasım 25, 2012, 11:30:30 »
eyvallah kardeşim :D

O değilde arabayı 2.5 yıldır kullanıyorum orada bir yer var diye biliyordum yokmuş . :)

Neyse zaten sis farı için koldaki anahtarı kullanacam drl içinde direk kontağa bağlatırım anahtarsız . Ama alıp almama konusunda halen kararsızım hem fiyatı için hemde gümrüğe takılırsa diye . 79 dolar az para değil ama diğer yandan araç çok güzel olacak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 25, 2012, 11:53:20 »
O değilde arabayı 2.5 yıldır kullanıyorum orada bir yer var diye biliyordum yokmuş . :)

Neyse zaten sis farı için koldaki anahtarı kullanacam drl içinde direk kontağa bağlatırım anahtarsız . Ama alıp almama konusunda halen kararsızım hem fiyatı için hemde gümrüğe takılırsa diye . 79 dolar az para değil ama diğer yandan araç çok güzel olacak .

Aynen mahmut sis orjinal kolda kalmaya devam etsin gündüz farıda mercedes audi misali kontak açılınca otomatik açılsın :D hem orjinali bozup taksici gibi sağa sola düğme takmaya gerek yok. (bu arada babam taksici :)) 79 dolar uygun bi fiyat aslında sonuçta standart değil özel üretim daha pahalı olsa bile alacak olan çoktur ama gümrük olayını çözemedim o nasıl oluo takılma ihtimali varmı? yurtdışı alışverişle aram çok iyi değil yakın zamanda  sustalı anahtar siparişi verdim daha gelmesini bekliorum onun dışında y.d. alışveriş hiç yapmadım. Buarada anahtar gelsin resimleri çekip koycam yorum beklerim ona göre :D
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #26 : Kasım 25, 2012, 12:59:19 »
Aynen mahmut sis orjinal kolda kalmaya devam etsin gündüz farıda mercedes audi misali kontak açılınca otomatik açılsın :D hem orjinali bozup taksici gibi sağa sola düğme takmaya gerek yok. (bu arada babam taksici :)) 79 dolar uygun bir fiyat aslında sonuçta standart değil özel üretim daha pahalı olsa bile alacak olan çoktur ama gümrük olayını çözemedim o nasıl oluo takılma ihtimali varmı? yurtdışı alışverişle aram çok iyi değil yakın zamanda  sustalı anahtar siparişi verdim daha gelmesini bekliorum onun dışında y.d. alışveriş hiç yapmadım. Buarada anahtar gelsin resimleri çekip koycam yorum beklerim ona göre :D

Emre gümrük olayı şöyle 100 dolara kadar sıkıntı olmuyor . Birde paket göze batacak kadar büyük olursa ozaman da takılabilir . Birde şu var sen ürünü 79 dolara alabilirsin ama memur bunun fiyatı daha yüksektir derse yine takılır ben ondan biraz kararsızım ama heralde alacam gibi. Bide montaj olayı nasıl olacak onu düşünüyorum arabayı bilmediğim birine kurcalatmak istemiyorum ben nasıl yaparım onu da bilmiyorum gerçi zor birşey değil ama drl nin elektiriğini nasıl çekecem o düşündürüyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 25, 2012, 13:21:14 »
Emre gümrük olayı şöyle 100 dolara kadar sıkıntı olmuyor . Birde paket göze batacak kadar büyük olursa ozaman da takılabilir . Birde şu var sen ürünü 79 dolara alabilirsin ama memur bunun fiyatı daha yüksektir derse yine takılır ben ondan biraz kararsızım ama heralde alacam gibi. Bide montaj olayı nasıl olacak onu düşünüyorum arabayı bilmediğim birine kurcalatmak istemiyorum ben nasıl yaparım onu da bilmiyorum gerçi zor birşey değil ama drl nin elektiriğini nasıl çekecem o düşündürüyor .
Ebaydaki satıcıya mesaj atın, sadece plastik cerceve ve ldr kısmını almak için sorun.
Eğer, sis far kısmı aynıysa, tamamını almanın anlamı yok. Sadece plastik kısmı hafif olur, nispeten fiyat da düşük olur.
Madem direk bağlatacaksınız, düğmeyi de almanıza gerek yok. Sorun satıcıya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #28 : Kasım 25, 2012, 13:23:09 »
Ebaydaki satıcıya mesaj atın, sadece plastik cerceve ve ldr kısmını almak için sorun.
Eğer, sis far kısmı aynıysa, tamamını almanın anlamı yok. Sadece plastik kısmı hafif olur, nispeten fiyat da düşük olur.

Abi doğru diyorsun benim aklıma gelmedi bir sorim eğer dediğiniz gibi gönderme imkanı varsa o şekilde alırım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 25, 2012, 13:25:30 »
Mahmut benim yetkili serviste tanıdığım var. Onlara sormuştum yaris için bile 500 lira sadece parça demiş parça bölümü yaris için olanı uydurup corollaya takarız ama ben sana bi gündüz farına 500 lira verdirmem biraz bekle demişti tanıdık. bakıma gidince bi onunla konuşucam resmini bağlantı kablolarını gösteririm. Eğer kabul ederlerse yetkili serviste montaj yaptırırım. Sonuçta sevgili yetkili servisler fason olmasına rağmen xenon montajı yapıyorlar muayeneden bile geçmiyo bunada itiraz edeceklerini sanmam. hatta beğenirlerse kendi servislerine bile sipariş verip 79 dolarlık aleti 500 liraya takarlar :D kablo olayınıda drl'den direk sigorta panosuna çekmek mantıklı olur. Yok parkı sıyıralım ordan olsun filan olmaz. Bantla yapılan iş 2 yıl sonra randuman vermiyo, tesisatada zarar verir hem gerek yok. Bi konuşayım sigorta panosunda illa boşluk vardır heralde. Senin varsa bu işi bilen arkadaş yada tanıdık bi danışırmısın bakalım neler bulabilcez. Çünkü bakıma ocak ortası filan giderim. Ozamana  kadar öğrenemem ama merakta kalırm.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 25, 2012, 13:26:56 »
[/quote

+1 çok mantıklı :D Mahmut nasıl yapçaz?
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Kasım 25, 2012, 13:34:38 »
Mahmut benim yetkili serviste tanıdığım var. Onlara sormuştum yaris için bile 500 lira sadece parça demiş parça bölümü yaris için olanı uydurup corollaya takarız ama ben sana bir gündüz farına 500 lira verdirmem biraz bekle demişti tanıdık. bakıma gidince bir onunla konuşucam resmini bağlantı kablolarını gösteririm. Eğer kabul ederlerse yetkili serviste montaj yaptırırım. Sonuçta sevgili yetkili servisler fason olmasına rağmen xenon montajı yapıyorlar muayeneden bile geçmiyo bunada itiraz edeceklerini sanmam. hatta beğenirlerse kendi servislerine bile sipariş verip 79 dolarlık aleti 500 liraya takarlar :D kablo olayınıda drl'den direk sigorta panosuna çekmek mantıklı olur. Yok parkı sıyıralım ordan olsun filan olmaz. Bantla yapılan iş 2 yıl sonra randuman vermiyo, tesisatada zarar verir hem gerek yok. bir konuşayım sigorta panosunda illa boşluk vardır heralde. Senin varsa bu işi bilen arkadaş yada tanıdık bir danışırmısın bakalım neler bulabilcez. Çünkü bakıma ocak ortası filan giderim. Ozamana  kadar öğrenemem ama merakta kalırm.

Emre serviste tanıdık yok ama gide gele akraba olacam . :)

Ben alırsam kendim yapmayı düşünüyorum satıcıya Levent abinin dediği gibi mesajı attım eğer olur derse sadece sis farı kapağı ve üstündeki ldr yi alacam . Ama sen servise zaten benden erken gidersin sorarsan bizi de bilgilendirirsin artık .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 25, 2012, 17:59:43 »
Ben gidip konuşursam paylaşırım Mahmut. Sen benden once davranırsan anlatırsın nerde  nasıl bağlandığını tabiki su satıcının sis farsiz satış yapıp yapmicanida bekliyoruz
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #33 : Kasım 25, 2012, 18:18:00 »
Ben gidip konuşursam paylaşırım Mahmut. Sen benden once davranırsan anlatırsın nerde  nasıl bağlandığını tabiki su satıcının sis farsiz satış yapıp yapmicanida bekliyoruz

Tamam Emre . Satıcı dediğimi kabul ederse süper olacak . Ben bir şekilde montajı hallederim ama istediğim arabanın elektrik sistemini iyi bilen birinin yapması bunu da servis yapar . İşçilik konusunda da sadece vites topuzu sökme takmaya 7 tl alan servis buna ne alır bilmiyorum . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 25, 2012, 20:16:52 »
Cok mü soyulmustu vites topuzu?
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #35 : Kasım 25, 2012, 20:23:58 »
Cok mü soyulmustu vites topuzu?

Topuzun sayı olan yeri değil deri kısmı soyulmuştu çok göze batmıyordu ama garantiden değiştirdiler .

Faturada 7 tl sökme takma yazıyordu tabi garanti karşıladı . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Kasım 25, 2012, 21:08:52 »
Bendede var soyulma bende bakımda bu konuya değineyim :)
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #37 : Kasım 25, 2012, 21:12:41 »
Bendede var soyulma bende bakımda bu konuya değineyim :)

Emre garanti bitmesine yakın bu konuya değin . :)

Bunu ne kadar kullanırsan senin için kar bende vites körüğünde delinme var onuda dicektim ama unuttum bende onu bir dahaki bakıma diyeceğim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 25, 2012, 21:44:11 »
Garanti 5 yıl Mahmut :) daha 3.5 yıl beklicezz yani :)
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #39 : Kasım 25, 2012, 21:50:24 »
Garanti 5 yıl Mahmut :) daha 3.5 yıl beklicezz yani :)

Ek olarak 2 yıl aldığın garantiye bildiğim bu gibi şeyler dahil değil sadece motor ve yürür aksamda birşey olursa karşılıyor . Sen o zaman araç 3 yılını doldurmadan değiştir olmadı 5 yıl dolmadan öncede değiştirtirsin . :D