Gönderen Konu: YENİ AURİS'İM HAKKINDA İLK İZLENİMLERİM...  (Okunma sayısı 5143 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ AURİS'İM HAKKINDA İLK İZLENİMLERİM...
« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2011, 19:58:50 »
Ender bey aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. İyi günlerde kullanın inşallah, Bende sizin gibi yaklaşık 20 gün önce aldım aracımı yani Aurisimi. Ben çok memnunum ve eleştiri ve beğendiğiniz yönlere aynen birebir bende katılıyorum. Ama Toyota güven veriyor. Bu arada hediye olarak neler aldığınızı söyler misiniz mümkünse? Saygılarımla..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2011, 19:58:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 17, 2011, 07:08:11 »
hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 17, 2011, 09:36:30 »
Ender bey aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. İyi günlerde kullanın inşallah, Bende sizin gibi yaklaşık 20 gün önce aldım aracımı yani Aurisimi. Ben çok memnunum ve eleştiri ve beğendiğiniz yönlere aynen birebir bende katılıyorum. Ama Toyota güven veriyor. Bu arada hediye olarak neler aldığınızı söyler misiniz mümkünse? Saygılarımla..
Öncelikle iyi temennileriniz için teşekkür ederim. sizin de aracınız hayırlı uğurlu olsun.
Hediye olarak aldığım aksesuarlar...
1- Park Sensörü (lcd ekranlı)
2- Auris yazılı basamak kaplaması
3- Kapı koruma çıtaları
4- Orjinal kauçuk paspas seti
5- Orjinal Xenon far kitini de bana uygun bir fiyata(maliyet fiyatı) taktılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 17, 2011, 10:00:12 »
koltuklara ben de anlam veremiyorum,insan bi beldesteği falan koyardı hiç olmazsa...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 17, 2011, 17:55:18 »
Ender bey hediyeler gayet iyi imiş. Sanırım iyi pazarlıkçısınız. Bana ise çakma kauçuk paspas, arka park sensörü ve sonaxta koltuk koruma bunada şükür. Allah kimseye kaza bela vermesin. saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 17, 2011, 17:59:09 »
Bu arada yakıt sarfiyatı hakkında ilk izlenimleriniz paylaşabilir misiniz mümkünse?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 17, 2011, 19:29:18 »
hayırlı olsun güle güle kullanın...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Neye nasip,neye kısmet...
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #27 : Aralık 17, 2011, 20:20:12 »
comfort extra da hız sabitleyici değilde, yağmur ve gece sensörüne rağzıydım ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 18, 2011, 01:31:23 »
benim aurisim de 1.33 benzinli  bir yılı dolduruyor henüz 8000 km bile olmadı o yüzden dizel araç sahipleri kusura bakmasın ama mazota her zam geldiğinde biraz gülüyorum çünkü dizel ile benzinli auris arasında 10000 tl fark var ki benim için çok lüzumsuz bu anahtar konusunda bende çok muzdaribim birincisi anahtar değil tornavida sanki o kadar uzun ikincisi sizin dediğiniz gibi ikinci anahtar uzaktan kumandaya sahip değil beğenmediğiniz renault 2001 yılında babama 2 aynı anahtarla teslim etti arabayı lastik sesini çok içeri alıyor tipik capon bir de siz yol tutuşun çok iyi olduğunu söylüyorsunuz ama (belki benim arabama mahsus) dar virajlarda zorladım mı arka taraf önce bir yatıyor sonra kendini topluyor ben şirket aracım olan ford connect ile bile daha rahat ve güvenle giriyorum virajlara
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 18, 2011, 11:06:30 »
Selamlar

Aurisim ile iki ay gibi bir zamanda Istanbul gibi ucube bir sehirde 6500km yaptim. Bu kilometrelerde her turlu yol kosulu var; sehirler arasi, TEM, duzensiz daracik sokaklara, duzlukler, deve bagirtanlar, dur kalklar, dur hic kalkmalar..... Tipik Istanbul anlayacaginiz. Su an yakit tuketim ortalamam 4.7-5.3 arasinda gidip geliyor. Iyi yada kotu bilemem ama ben memnunum.

Memnun olamadigim seyler arasinda M/M vitesin dik yokuslarda ki tutarsizligi. Bunuda manuel moda alip yola devam ediyorum. Diger bir noktada gicirtilar. Bu konuda dikkatimi ceken yegane sey su bardak tutculari! On kosolda bulunan bu tutucular hem tikirti hemde gicirti yapmaktalar. Eger bunlari acik birakirsaniz seslerde bir azalma fark edeceksiniz ( yada benim aracta boyle)

Aracimdan cok memnunum. Eksikleri var ama artilari bunlari onemsemeden zevkle ve guvenle bu araci hergun kullanmami sagliyor.  Bu arada arcin denge sistemini test etme sansim oldu :) Istemeden de olsa Istanbul - Ankara yolculugumda dusuncesizce davrandigim sirada yoldaki buzlanma sartlarina denk geldim. Arabadaki ufakda olsa kontrolsuz dogrusal hareketleri fark edip gostergelere baktigimda tatli bir turuncu isik gordum :D ben farkina varmasamda araba gorevini yapmis ve bizi yolda tutmustu. Eminimki bu sistem olmasa yuzumde tebessumle bunlari paylasiyor olmazdim. Tabii bu ozellik sadece Toyotada yok diger uretici firmalarda bunu kullaniyor.

Simdilik bukadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 19, 2011, 09:17:57 »
Bu arada yakıt sarfiyatı hakkında ilk izlenimleriniz paylaşabilir misiniz mümkünse?
Daha henüz ilk doldurduğum depoyla gidiyorum...Araç şu anda 370 km de ve yol bilgisayarı kalan yakıtla 480 km daha yapabileceğimi söylüyor...(Bu arada çok sakin araç kullanan birisiyimdir). aracı aldığım bayi 1.000km den sonra sarfiyatın düşeceğini söyledi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 19, 2011, 13:23:20 »
Sizlere yeni aldığım Auris'imle ilgili sürüş izlenimlerimi paylaşmaya devam ediyorum..
Cumartesi akşamı başlayan şiddetli rüzgar nedeniyle, arabamın rüzgardan etkilendiğini hissettim.
Bunda aracın yüksek gövde yapısının etkili olabileceğini düşünüyorum..
Neysi araçta mükemmel çalışan bir direksiyon sistemi var..
Bu durumu tecrübe eden başka arkadaşlar var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #32 : Aralık 19, 2011, 21:19:50 »
ilk izlenimlerinizi merakla takip ediyorum
Bir aksilik olmazsa c.tesi günü aurisi alıyorum
belki o zaman ben de katkıda bulunabilirim size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 25, 2011, 02:42:46 »
Benimde bir sorum olucak , 2012'lerde comfort extra modellerinde göstergeler analogmu olucak ? :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 25, 2011, 16:09:34 »
Benimde bir sorum olucak , 2012'lerde comfort extra modellerinde göstergeler analogmu olucak ? :blink:
2012 aurislerin tamamında sanırım anolog olucak göstergeler...
en azından dizellerde kesinlikle öyle, büyük ihtimal benzinlide de öyledir...

buarada arac gerçekten yüksek yapısı sebebiyle olsa gerek, rüzgardan biraz fazla etkileniyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 28, 2011, 10:09:36 »
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni Auris'im ile ilgili sürüş izlenimlerimi aktarmaya devam ediyorum.
Dün ilk defa aracımla uzun yola çıktım. (Gerçi İstanbullular için İzmit artık uzun yol sayılmaz ama:)
Araç sürücü dahil iki kişi ve bagajsızdı.
Aracın yola oturması, stabil ve sağlam bir çizgi izlemesi, ve virajlarda güven vermesi hoşuma gitti.
Ancak ara hızlanmalarda tabiri caizse nazlanması, gaz pedalına geç tepki vermesi, çok yavaş ivmelenmesi,
ayrıca yol ve rüzgar sesinin kabin içinde hissedilmesi eleştirdiğim durumlar.

Şimdi düşünün;
Çift yönlü şehirlerarası bir yoldasınız ve tırmanma şeridinde yokuş tırmanıyorsunuz ve önünüzdeki bir aracı sollamak istediniz...
Vitesinizi küçültüp gaza yüklendiğiniz anda aracınızın bir solukta sollamayı gerçekleştirmesini umarsınız.
Denemedim ama Aurisin performansıyla bunu ne şekilde başarabiliriz açıkçası şüphelerim var.
Soru: Auris D-4D kimler için ?
Cevap : Konforlu, rahat, ekonomik ve güvenli araç isteyen, bunun yanında performans beklentisi yüksek olmayan,
varacağı yer için acele etmeyen, sabırlı, sakin orta şerit kullanıcıları için....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 28, 2011, 10:58:08 »
Merhaba Arkadaşlar,

Dün ilk defa aracımla uzun yola çıktım. (Gerçi İstanbullular için İzmit artık uzun yol sayılmaz ama:)
Aracın yola oturması, stabil ve sağlam bir çizgi izlemesi, ve virajlarda güven vermesi hoşuma gitti.
Ancak ara hızlanmalarda tabiri caizse nazlanması, gaz pedalına geç tepki vermesi, çok yavaş ivmelenmesi,

Şimdi düşünün;
Çift yönlü şehirlerarası bir yoldasınız ve tırmanma şeridinde yokuş tırmanıyorsunuz ve önünüzdeki bir aracı sollamak istediniz...
Vitesinizi küçültüp gaza yüklendiğiniz anda aracınızın bir solukta sollamayı gerçekleştirmesini umarsınız.
Denemedim ama Aurisin performansıyla bunu ne şekilde başarabiliriz açıkçası şüphelerim var.
Cevap : Konforlu, rahat, ekonomik ve güvenli araç isteyen, bunun yanında performans beklentisi yüksek olmayan,
varacağı yer için acele etmeyen, sabırlı, sakin orta şerit kullanıcıları için....

d4d corolla sahibi olarak söyleyebilirim ki hiçbir zaman yokuş yukarı yada herhangi sollamada aracım beni utandırmadı. güvenli şartlarda denerseniz göreceksinizdir..
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Aralık 28, 2011, 11:23:10 »
d4d corolla sahibi olarak söyleyebilirim ki hiçbir zaman yokuş yukarı yada herhangi sollamada aracım beni utandırmadı. güvenli şartlarda denerseniz göreceksinizdir..
Serkancım, senin deneyimin tecrübeyle sabit olduğundan diyecek birşeyim yok.
Peki acaba bu performans düşüklüğünün sebebi aracın daha çok yeni olmasından (henüz 950 km) kaynaklanabilir mi?
Yani ileriki km lerde bu bu durumda bir düzelme olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 28, 2011, 14:47:27 »
Merhaba Arkadaşlar,

Şimdi düşünün;

Vites düşürme, hızlanma mevzularında devri 1800 üzerinde tutmak lazım, alt devirlerde turbo etkili olmadığı için cansız kalıyor motor. 1800-2000 devirden sonra toplayıp götürüyor ama, buna dikkat ederek kullanmak gerekiyor aracı. Sonuçta araç 1375 kg, 205 Nm motorda tork, 90 beygir de güç var, ne kadar ekmek o kadar köfte.

Benzer şekilde benzinliden dizele geçince ben de yokuş kalkışlarında fazla gaza basmadığım için stop ettirdiğim olmuştu. Dizeli biraz devrinde kullanmak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 28, 2011, 14:54:38 »
2012 aurislerin tamamında sanırım anolog olucak göstergeler...
en azından dizellerde kesinlikle öyle, büyük ihtimal benzinlide de öyledir...

buarada arac gerçekten yüksek yapısı sebebiyle olsa gerek, rüzgardan biraz fazla etkileniyor...

evet 2011 temmuz sonrası optitron gösterge kalkmış, yerine bazı donanımlarda alaşım jant eklenmiş, Toyan'ın yalancısıyım.