Gönderen Konu: Debriyaj Baskı Balatamdan Koku Geliyor...  (Okunma sayısı 1696 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Debriyaj Baskı Balatamdan Koku Geliyor...
« : Mayıs 20, 2008, 10:53:46 »
Arkadaşlar 3 ay önce 2001 toyota corolla 1.4 vvt-i aldım... Servise götürdüm almadan önce.. Debriyaj azalmış demişlerdi.. Geçen gün yolda giderken aracın çekişten düştüğünü farkettim.. Ve araçla dik bir yokuş yukarı çıkarken koku geldi.. Bu arada araç 66000 kmde... Daha önce istanbul aracıydı.. Debriyaj setini değiştiricem.. Hangi markayı almamı önerirsiniz.. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.. Şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Debriyaj Baskı Balatamdan Koku Geliyor...
« : Mayıs 20, 2008, 10:53:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaj Baskı Balatamdan Koku Geliyor...
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2008, 13:20:03 »
merhaba  hakan aman dikkat et benim yeni dilim yandı bu konudan
tavsiyem yetkili servis
ama çok pahalı dersen parçalarını yetkili servisten al taktırmayada iyi bi
usta bul yetkili servislerin işçiliği biraz abartılı oluyo(parası)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2008, 15:03:54 »
arkadasım anladıgım kadarıyla balatan o kadar bıtmıskı rampa gıb yerlerde yanı araba zorlanınca balata artık kaydırmaya baslamıs yanı yarım debrıyaj gıbı oldu bıran once yenı balata taktırın cunkı balatayı tutan perçinler vardır.o percınler de yıpranırsa karsı baskı tarafındada hasar yapar be fıyatıda artar o yuzden bır an once yaptırın
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2008, 15:57:58 »
Piyasada birçok marka var. Bence iyi bir ustaya *aisin* marka taktırın.Taklit ürünlerden kaçının.Friksiyon yüzeyine dikkat edin yatay oluk var ve dikey oluklar daha sık. Vaktiyle ben de çok araştırmıştım.Kolay gelsin..
'98 corolla 1,6 xei sw.
İstanbul

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2008, 17:14:51 »
  Selam.
 Aksaray'da eğer uzun ömürlü olsun diyorsan değişik markalarda kaliteli Japon ürünler bulabilirsin. (ama anladığım kadarıyla İstanbul'da değilsin) İyi bir usta aracılığı ile de değiştirme işlemini gerçekleştirebilirsin. Ama bu aşınma büyük boyutta olduysa Volan'a zarar vermiş olabilirsin ve bu durumda malesef masraf oldukça artar.
 Geçmiş olsun.