0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osman şenyurt kardeş; öncelikle yapmış olduğun çalışma çok güzel.. ampulleri,, 8 mm'lik power ledlerle değiştirdiğimi varsayarak... sokete gelen yeşil kabloya, direnç koymadan ,, sadece 5 watt'lık park ampulunu bağlamak yeterli olacak mı,, yani; kısa devre falan yapmadan, sağlıklı bi yanma elde edermiyim, veya eğer illaki direnç gerekiyor, yeşil kabloya ;;; park ampulu ve direnç bağlayacaksak; direnç kaç ohm'luk olması gerekiyor.. birde alacağım direnci; elektrikçiye nasıl tarif edeceğim,, isim ve marka gibi,, açıklarsan, sevinirim...
Evet ben 5 watt ampül kullanıyorum ve duy da dahil olmak üzere bir güzel izole ettim ki kısa devreye yol açmasın. ampülü nasıl devreye direnci seri bağlamışsan aynı şekilde bağlayacaksın. Yani ampül senin direnç elemanın olacak. Ampül kullanımında ledler neden daha parlak yanıyor; bildiğin gibi seri bağlantılarda volt paylaşılır her eleman kendisine gereken voltu alır akım ise sabit kalır, bu yüzden de ledlerin üzerinden gerektiği kadar volt geçeceğinden ( fazlasını 5 watt ampül kullanacak) ve yüksek akım geçeceğinden daha parlak yanacaklardır.Paralel bağlantılarda ise volt sabit akım paylaşılır bu da ışığın parlaklığını azaltır.Ampülün bağlantısını aşağıdaki resimde anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur.http://img387.imageshack.us/my.php?image=adszwp8.jpgBu resimler neden çıkmıyo ki önceden çıkardı...