Gönderen Konu: Suriye / Halep  (Okunma sayısı 5067 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Suriye / Halep
« : Mayıs 29, 2006, 15:02:46 »
Türkiye tarafında kapıya yaklaşırken Tır - Kamyon kuyruğu yaklaşık 6 km kadar sürüyor kapıya...

Bizim gümrükteki iğrenç binalara karşın suriye tarafında gümrük işlemlerinizi yaptırdığınız yerler böyle. Bizde küçük bir pencereden pasaportunuzu verip işlem yaptırıyorsunuz, Bir tek polis bakıyor her işleme ve bazen sırada tur otobüsleri falan nedeniyle 200-300 pasaport oluyor. Dışarda güneşin altında sıra bekliyorsunuz, memurlar gayet kaba ve umursamaz.

Suriye tarafında bu binaların içinde yapılıyor işlemler her yer mermer, klimali ve bir sürü memur var en fazla 15 dakkada işleriniz halloluyor. İnsana verilen değer böyle işte malesef...

Türkiye gümrüğünde tuvalete gitmek istiyorum, para alınıyor ve içerisi iğrenç pislik. Suriye tarafında tekrar tuvalete gidiyorum, beş yıldızlı otel gibi, içerisi gül suyu kokuyor ve kimse kapıda bekleyip para almıyor.

Türkiye Gümrüğündeki keşmekeş, dağınıklık, kargaşa ve pislik diğer tarafta yok, her şey düzenli, etraf yeşillendirilmiş, palmiye ağaçlarıyla süslenmiş...

Trafik korkunç kötü, Türkiye'yi mumla arasınız, sinyal falan yok, hatta aynaya bakan yok ama kimse birbirine bağırıp tartışmıyor bile insanlar  inanılmaz rahat ve sakin. Tek bir kavga, tartışma v.s. görmedim... Yollarda tek bir çukur görmedim bu arada, asfalt tertemiz hem şehir içinde hemde şehirler arası yollarda... tabi resimdeki ilginçliklerde yok değil...

Yol üzerindeki köyler...

Resimde bizi Hatay'dan alıp Suriye'ye geçiren Suriyeli şöför, arabası ve beraber gittiğiz arkadaşlar Romalılar tarafından yapılan binlerce yıllık bir yol üzerinde, tabi araplar bu yolu korumakla beraber, bir kısmının üzerine asfalt dökmeyide ihmal etmemişler...

Kurşunsuz benzin litresi yaklaşık olarak 75-80 kuruş...

Halep, eski ve yeni olarak iki ayrı şehir gibi, yeni Halep'te evler oldukça şık.

Eski Halepte böyle bir şey..

Yemekler inanılmaz ucuz ve lezzetli, bunda Suriye'de kimyasal gübre, tarım ilacı v.s. kullanılmasının yasak olmasının büyük etkisi var...

Çok fazla Türk turist var... Türk bayrağının yanında Türkçe yazsa daha hoş olurdu... Bu arada Türkçe bilen çok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Suriye / Halep
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2006, 15:25:45 »
Halep kalesi muhteşem, burası sadece girişi...

Kaleden görüntüler...

Halep kapalı çarşısı 12 km. olduğu söyleniyor, içinde her şey bulunabiliyor, gelinlik satandan, sakatatçıya kadar...

Bir caminin avlusu...

Burası ünlü çarşılardan biri, 200-300 mt ilersi genelde Hıristiyan ve Musevilerin yaşadığı mahalleler, bir anda her şey değişiyor, gayet lüks ve modern bir yere giriyorsunuz. Halepte cuma günleri Müslümanların, Cumartesi Musevilerin, pazar günü Hristiyanların dükkanları kapalı. Uyum içinde ve bir arada hoşgörü ile süren bir hayat var...

Burası şehrin zengin ve modern kesimi, sokaklardaki insanların Nişantaşı yada Caddebostan sokaklarında gördüklerinizden pek farkı yok. Kızların dekolte giyenleri bile var...

Alışveriş yaptığımız mağazalar, fiyatlar çok uygun. Bu senenin serisi Armani güneş gözlüğü 100 YTL... Dolce Gabana gözlük 75 YTL... Stafanel jean pantolon 40 YTL...

Taksiye binip şehrin bir ucundan diğerine gitmenin maliyeti 75 yeni kuruş... O paraya 0.3 lt benzin alabiliyoruz burada...

Hava kararıp ortalık serinleyince, her yer cıvıl cıvıl oluyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Suriye / Halep
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2006, 17:33:55 »
Resimleri bizimle paylaştığın için teşekkürler Murat. İlginç ve güzel yerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Suriye / Halep
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2006, 21:53:01 »
benım ark da gıtmıstı anlattıkları aynı senın gıbı dusundugumuzden cık daha guzel
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Suriye / Halep
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2006, 23:27:07 »
Canım çekti benim de yav..
Şu finallerim bitsin ilk işim dağ tepe dolaşmak olacak.

Çok güzel resimler bu arada.
Resmen yaşamış kadar oldum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Suriye / Halep
« Yanıtla #5 : Mayıs 30, 2006, 00:29:39 »
gezip görmek ve anlatabilmek ne güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Suriye / Halep
« Yanıtla #6 : Mayıs 30, 2006, 17:02:33 »
benzinde 75 kuruşmuş ne güzel

güzel resimler paylaştığın için teşekkürler..
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Suriye / Halep
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2006, 15:27:59 »
gidip gazlamak lazım murat  yollar nasıl acaba otoban falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Suriye / Halep
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2006, 10:11:22 »
Otoban görmedim ama şehir içi şehir dışı tek bir çukur yok. Ancak trafik kabus gibi gazlanacak memleket değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Suriye / Halep
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2006, 10:43:19 »
Alıntı yapılan: sacit eroğlu
gidip gazlamak lazım murat  yollar nasıl acaba otoban falan
[/quote]

işte ben buranın sınırında yani mardin kızıltepede askerlik yapıyorum genelde sınır hattını biz koruyoruz
genelde buraya suriyeden çay, sıgara girio bizde yakalıoz
ama tabiki yakalamadıklarımızda var ama burada geçim kaynağı suriye çünki anlattığınız gibi herşey ucuz Türkiyedeki gibi pahallı deilki biz burada 1 YTL lik benzine 2 YTL vergi veriyoruz adamlar kaçakcılık yaparak gümrük vergisi vermio geçenlerde 2 ton kadar çay yakalık deyeri 5.000 YTL civarında Landarma Krk. bize bi rapor verdi yakalanan çayın gümrük vergisi 4.000 YTL civarında düşünseniza 5.000YTL lik mal birden oldu 9.000 YTL ole byaniii.... neyse 151 gün daha görürüm kızıltepeyi, nusaybini, mardini geliyim bende bi dünya turu yapacam
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Suriye / Halep
« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2006, 21:46:35 »
Alıntı yapılan: H.Erdem Sucu
işte ben buranın sınırında yani mardin kızıltepede askerlik yapıyorum genelde sınır hattını biz koruyoruz
genelde buraya suriyeden çay, sıgara girio bizde yakalıoz
ama tabiki yakalamadıklarımızda var ama burada geçim kaynağı suriye çünki anlattığınız gibi herşey ucuz Türkiyedeki gibi pahallı deilki biz burada 1 YTL lik benzine 2 YTL vergi veriyoruz adamlar kaçakcılık yaparak gümrük vergisi vermio geçenlerde 2 ton kadar çay yakalık deyeri 5.000 YTL civarında Landarma Krk. bize bi rapor verdi yakalanan çayın gümrük vergisi 4.000 YTL civarında düşünseniza 5.000YTL lik mal birden oldu 9.000 YTL ole byaniii.... neyse 151 gün daha görürüm kızıltepeyi, nusaybini, mardini geliyim bende bi dünya turu yapacam
[/quote]

eyvallah  ... yok öle vergisiz iş elinize sağlık

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Suriye / Halep
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2006, 16:00:48 »
fotolarda bişey dikkatimi çekti.hiç toyota yok.      
neden acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Suriye / Halep
« Yanıtla #12 : Haziran 26, 2006, 18:41:54 »
Babam 1 ay arayla İran ve Suriyeye gitti.

Trafik maceraları anlatmakla bitmez

O değilde babamı Suriyeye geçiren elemanda Daweoo Matiz varmış.Dönüşte herif sınırdan önce arka koltuğu kaldırmış altı komple depo imiş  Benzin doldurmuş oraya baya bir hemen Türkiye tarafına..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Suriye / Halep
« Yanıtla #13 : Haziran 26, 2006, 21:11:24 »
Çok güzel, faydalı bir başlık. Teşekkürler.
İki ülke arasındaki farklar için ağır konuşacağım, kimsenin zoruna gitmesin. Ben insanlara diyorum ki, bu ülkedeki kadar kötü yollar ve binalar dünyanın HİÇ BİR yerinde yok. Bunun fakirlikle ilgisi de yok. Bu anlayıi, kültür, zeka ve hayata bakışla ilgili. Savaştan çıkan bir Irak'ın bile yolları bizimkinden düzgünse bana hiç kimse hükümeti ve belediyeleri savunamaz. Ben kendimi 3. dünya ülkesinde bile hissedemiyorum şehirlerde gezerken. Sanki başka bir boyut, gerçek olamayacak kadar yalan, rüya kadar kötü. Gümrük derseniz, anlata anlata bitmez ki... Türkiye'nin en çürümüş kurumu olma mücadelesinde hep önde.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
Suriye / Halep
« Yanıtla #14 : Temmuz 02, 2006, 12:19:48 »
ilk mağaza resminin üstündekindeyalnış görmüyosam 2 tane toyota
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın