Gönderen Konu: corolla ve auris arasıda sürüş konfor ve donanım farkları  (Okunma sayısı 3443 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
arkadaşlar 2009 ve 2011 olmaz üzere  corolla d4d arac sahibi oldum ve 2010ve 2011 auris d4d sahi oldum arasındaki farkları sizlerle paylaşmak istedim...ilk önce auristen başlıyalım bağaj sorunu oldukca fazla corolla gibi deyil ,içeriye ses alma konusunda corolla daha başarılı özellikle ğöyüslükden gelen seslerle ilgili aurisden fazla ses geliyor, donanım olarak aurisdeki cam otomatiyindeki ışıklar çok faydalı gece duymeleri bulmak çok kolay ,aurissi kullanırken sanki jip kullanıyorsunuz gibi bir his oluşuyor iç genişlikleri iki aracında aynı gibi yanlız aurisin arka kısmı biraz daha ferah buda aracın corolladan yüksek olmasıyla ilgili sanırım motor konusuna gelirsek corolla motoru daha cabuk toparlıyor sanırım bu da aurisin turboları deyişti turbo ikibin devirde acıyor sanırım ondan kaynaklana bilir sürüş keyfi olarak auri daha başarılı buda koltuğa oturunca ön kaputu aurisde görmüyorsunuz. bence çocuğunuz varsa corolla ama spor ğörünüm olsun derseniz auris beyaz olsun ;)
2011 COROLLA EXTRA D4D

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla ve auris arasıda sürüş konfor ve donanım farkları
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2011, 17:49:10 »
Benim merak ettiğim şeylerden biriside buydu. Paylaşımın için teşekkürler abi :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2011, 14:15:03 »
Mesut bey,Emeğinize sağlık,peki yakıt tüketimleri ile alakalı görüşleriniz nelerdir?
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 15, 2011, 20:53:58 »
Bence Auiris. Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Aralık 15, 2011, 21:46:47 »
Mesut bey,Emeğinize sağlık,peki yakıt tüketimleri ile alakalı görüşleriniz nelerdir?
corolla auristen daha az yakıyor
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2011, 08:39:28 »
corolla auristen daha az yakıyor
Teşekkür ederim,hep corollanın (kasası daha büyük ve ağır durduğu için) daha çok yakacağını düşünürdüm.
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2011, 08:50:31 »
Kod: [Seç]
Teşekkür ederim,hep corollanın (kasası daha büyük ve ağır durduğu için) daha çok yakacağını düşünürdüm.Auris : 1320Kg, Corolla ise 1270Kg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2011, 09:31:43 »
Kod: [Seç]
Teşekkür ederim,hep corollanın (kasası daha büyük ve ağır durduğu için) daha çok yakacağını düşünürdüm.Auris : 1320Kg, Corolla ise 1270Kg
yanlışın var corolla ile aurisin arasında 5 kilo fark var
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2011, 09:51:11 »
arkadaşlar 2009 ve 2011 olmaz üzere  corolla d4d arac sahibi oldum ve 2010ve 2011 auris d4d sahi oldum arasındaki farkları sizlerle paylaşmak istedim...ilk önce auristen başlıyalım bağaj sorunu oldukca fazla corolla gibi deyil ,içeriye ses alma konusunda corolla daha başarılı özellikle ğöyüslükden gelen seslerle ilgili aurisden fazla ses geliyor, donanım olarak aurisdeki cam otomatiyindeki ışıklar çok faydalı gece duymeleri bulmak çok kolay ,aurissi kullanırken sanki jip kullanıyorsunuz gibi bir his oluşuyor iç genişlikleri iki aracında aynı gibi yanlız aurisin arka kısmı biraz daha ferah buda aracın corolladan yüksek olmasıyla ilgili sanırım motor konusuna gelirsek corolla motoru daha cabuk toparlıyor sanırım bu da aurisin turboları deyişti turbo ikibin devirde acıyor sanırım ondan kaynaklana bilir sürüş keyfi olarak auri daha başarılı buda koltuğa oturunca ön kaputu aurisde görmüyorsunuz. bence çocuğunuz varsa corolla ama spor ğörünüm olsun derseniz auris beyaz olsun ;)

ellerine sağlık ben bir auris kullanıcısı olarak bir kaç bişey söylemek istiyorum. corollada işlevsellik bakımından daha çok yer var mesela ben telefonumu koyacak yer bulamıyorum auris de... jip hissini veren bence koltuklar yüksekte konumlandırılmış olduğundan. ses bakımından bana göre auris daha stabil... ne hikmetse benim göğüsten ses gelmiyor. corolla da kar lastiği takıldığı zaman daha fazla ses alıyor. benzinli motor kullanıyorum. bence aurisin 132 bglik versiyonu bütün ihtiyaçları karşılıyor. bagaj konusunda gerçekten büyük sıkıntılarım var coupe araba kullanıyorum sanki 2 kişi tatile çıktığımız zaman ses sisteminden dolayı. teyibin konumu ve göğüsün eğimi süper...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 16, 2011, 10:18:21 »
Görüntü itibarı ile (daha büyük ve geniş göründüğü için) ağır durduğunu söylemiştim,şimdi merak edip baktım;
Auris 1.6 Valvematic 6 ileri:1300 Kg
Corolla 1.6 Dual VVT-İ 6 İleri:1270 Kg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2011, 07:31:25 »
2side başarılı araçlar yaşa göre tercih meselesi
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey