Gönderen Konu: HIZ YAPMAK......  (Okunma sayısı 2884 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: HIZ YAPMAK......
« Yanıtla #20 : Ocak 01, 2012, 14:23:49 »
Merhaba arkadaşlar,

Arif bey aslında ülkemizde de sorun olan çok önemli bir konu açmış ve "bu bir devlet sistemi problemi gibi geliyor bana" diyerek doğru çözümüde bulmuş,

Aslında konuya ilk giriş açıklamasında da aynı şeyden bahsediyor;

"sistem hakkinda biraz bilgi vermek istiyorum

okul saatlerinde okul işaretlerinin başladığı ve bittiği yerler arasında....."

Demek ki, Amerikada hızı sınırlayan trafik levhaları olduğu gibi, o hız sınırının bittiği yeri gösteren trafik levhaları da varmış.

Ülkemizde malesef bazı yerlerde yollarımız daha yüksek hızlara uygun olduğu halde devletin bu yolları gelir kapısı olarak görmesi, sürücüleri çileden çıkartıyor. Hızımızı kısıtladıktan sonra tekrar eski hızımıza dönebileceğimizi söyleyen levhalar malesef ülke genelinde bir elin 5 parmağını geçmeyecek sayıda. Şehir içinde yüksek süratle seyreden araçlar otobanlarda daha düşük hızlarla gitmeye zorlanıyor. Bu da sürücülerin başka bir zaman başka bir yerde aşırı süratler yapmasına sebep oluyor.

Şu da bir gerçektir ki, bir çok sürücü hızına uygun şerit seçmemektedir!

Ankara'ya bir çok kez bende gittim, daha girmeden 4 - 5 şeritli otobanda 90km/h sınırı radar desteğiyle uygulanmaktadır. Benim aracımda CC olduğundan 90km/h sabit süratle gidebildiğimden radara girmemiş oluyorum. Oysa bir çok sürücü orada 80, 70, 60 ile gitmektedir, yani anlatmak istediğim, otomobil üreticileride bu konuya her araca Adaptif CC takarak destek verebilir. Böylelikle insanlar hem hız sınırlarında gidebilirken hemde aşırı hızlı yada yavaş gitmemiş olurlar.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 01, 2012, 14:23:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 01, 2012, 18:32:34 »
Birde şu var bizde radar için tabela zorunlu artık böyle saçma bir uygulamamı var ya :D

Amerikada yaklaşık4 ay Vermont'tan  Buffalo'ya kadar araç kullandım Arif abinin dediği gibi zaten herkes mecbur kurallar çerçevesinde bekliyor ayrıca polis araçları bildiğiniz saklanma yoluyla şeritler arasında duruyor görme ihtimaliniz sıfır bizde ki giib nal gibi RADAR yazmıyor ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 01, 2012, 18:42:16 »
Merhaba Ahmet bey,

Biz Akdeniz insanları kuralları çiğneme, pazarlık yapma ve tartışmayı sevdiğimizden, Trafik bu sorunu bertaraf etmek için o levhaları koymaktadır, diğer taraftanda şaşırtma yapabilmektedir. Oysa, orada zaten resmi bir denetleme yapılmaktadır, dediğiniz gibi o uyarıyada gerek yoktur.

Mantıklı limitler koyun, geçen yine varsa cezasını kesin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)