Gönderen Konu: cam otomatik sorunu ?  (Okunma sayısı 1540 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 3 kere teşekkür edildi
cam otomatik sorunu ?
« : Aralık 12, 2011, 15:06:33 »
öncelikle herkese selamlarımı iletiyorum ve değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum . 91 corolla mın ( 4 cam otomatik ) şöför tarafındaki çaışmamaya başladı (ama diğer 3 cam süper çalışıyor) tutukluk yapıyor bazen çalışıyor ben bunu elektrikçiye götürdüm çıkardı bu dedi oksitlenmişmi dedi bişiler dedi orayı zımparaladı sanırım leyim gibi bişi yaptı ve ben bunu takıcam ama sen yinede bu şöför koltuğunda bulunan çoklu düğmeden al randıman tutmaz dedi. ve öyle oldu 2 gün sonra tekrar çalışmadı şöför tarafı ve far etim ki aynı zmanda içeriden kapı ve cam otomatiğinide bozmuş şimdi öylece duruyor. diyeceğim o ki abim leyimle hallederiz dedi sizce bir yararı olur mu ? malum çoklu cam düğmesi pahalı bir anlamadığım madem orası hatalı komple almak mı gerekiyor bu 4 lü takımı ? biraz uzun oldu ama kusura bakmayın ..

Toyota Club Türkiye

cam otomatik sorunu ?
« : Aralık 12, 2011, 15:06:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: cam otomatik sorunu ?
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2011, 15:26:33 »
suat bey. bu düğmelerin takılı olduğu kartlar zamanla oksitlenme yapar doğrudur. ama oksitlenme contact cleaner ile giderilmesi lazım. neden lehim yaptığını anlamadım. bazen cam kaportadan dolayı kapanırken zorlanırsa kart üzerindeki yolları yakabiliyor. böyle bir durum söz konusu ise lehim yapmış olabilir. öncelikle camın rayında rahat hareket ettiğinden emin olun. sonra tuş takımı bakın derim. ayrıca tuş takımının  fotosunu koyarsnız. yurtdışından çok daha ucuza bulunabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2011, 15:41:58 »
teşekkürler selçuk bey bakalım o zımpara da kullandı ama hafta sonu eğer sorunu çözemessek arayışlara başlayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2011, 16:44:35 »
evet hafta sonu olmuştu elektirikçinin bana yenisi alman gerekir dediği çoklu düğmeyi bizim birader leyim makinası ile yaptı bende şok oldum ama şuan saat gibi çalışıyor demekki herkese güvenmemek gerek şuanda bir sıkıntı yok..iyi günler