Gönderen Konu: Laptop Alacağım ve Fikirlerinizi bekliyorum  (Okunma sayısı 1529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Laptop Alacağım ve Fikirlerinizi bekliyorum
« : Aralık 12, 2011, 00:24:45 »
arkadaslar ben laptop almaya karar verdim ancak hangi marka olacagına karar veremedim toshiba veya asus düşünüyorum acıkcası pek te anlamam bilgisayar işlerinden ancak mesela yeni çıkan oyunları falan rahatlıkla oynayabilecegim hızlı bir bilgisayar istiyorum. 1500 tl civarında para ayırabilirim  yorumlarınızı bekliyorum
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Toyota Club Türkiye

Laptop Alacağım ve Fikirlerinizi bekliyorum
« : Aralık 12, 2011, 00:24:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: Laptop Alıcam ve Fikirlerinizi bekliyorum
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2011, 09:36:19 »
Umut bey iyi yoldasınız toshiba ve asus kendini ispatlamış markalar alınır, uzak duracağınız markalar en başta hp dir neden derseniz 6 ay 1 sene içinde hemen fan arızası verir birde ana kartları çabuk ısınıyor ben 2 tane hp kullandığım için biliyorum. Casper  ve lenova lar hakkındada iyi şeyler duymadım, toshibamı 2 senedir kullanıyorum ne fan sesi ne arıza makina canavar gibi....aklımdayken Samsung markasıda güzel kardeşim kullanıyor makina seri ve sessiz hatta toshibamdan daha sessiz diyebilirim Samsung da tavsiye ederim elimdeki hp satabilirsem Samsung alacağım 1500 TL samsung iyi modelleri var ....saygılarımla. 
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2011, 09:52:31 »
1500 TL ile alacağın hiç bir notebook, yeni çıkan oyunları rahat oynatmaz (yüksek çözünürlük ve tam detay).
Bundan dolayı, ya paraya kıyman gerek ve ya 1500 TL'y bir kasa toplat, onunla oyun oyna.

Not : Başlıktaki "alıcam" kelimesini ilk başta algılayamadım.....LÜTFEN GÜZEL DİLİMİZ KATLETMEYELİM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2011, 10:33:54 »
1500 tl ye oyunlarda fazla sıkıntı çıkarcağını düşünmüyorum ben size dell markasınıda tavsiye ederim ama toshıbadan sasmayın bence oyunlarda pek sıkıntı çıkarcağını sanmıyorum birde özelliklerini görmek gerekir.. :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2011, 11:25:37 »
Samsung tavsiye edebilirim  yaklaşık 10 aydır Samsung R580 kullanıyorum çok memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 12, 2011, 11:30:31 »
Asus ' tan şaşma, fiyat olarak yüksektir ama diğerlerinden daha kaliteli olduğuda bir gerçektir. Oyun için alacaksan kesinlikle masaüstü bilgisayar(kendin
parçaları alıp toplamak şeklinde) şart tabi son çıkan oyunları takılmadan en yüksek ayarda oynamak istiyorsan, oyunlardan bir kaç örnek verirsek
cod black ops, cod mw3, battlefield 3,  vb...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2011, 11:48:01 »
Bilgisayar öğretmeni olarak Asus öneririm. Ancak oyun için i5 işlemci ve üstü i7 olmasına, ekran kartının harici, veriyolu genişliğinin en az 128bit olmasına dikkat etmelisin. Bu arada bende asus kullanıyorum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 12, 2011, 11:55:02 »
leptopla neden oyun oynamak istiyorsunuz ? hata ediyorsunuz çünkü zaten oyun oynatmak ciddi güç gerektiriyo birde bu gücü leptoptan almak isteyince fiyat iyice artıyor.
şimdi dicem ki monster bilgisayarlarından alın filan oda çok pahalı olacak tabiki. 1500 e leptop alınır ama içindeki ekran kartıyla adam akıllı bir oyun performansı olmaz açıkçası..
oyun oynayacaksanız leptobu mutlaka fişe takmanız gerekecek. yani sabitlemek gerekecek. onun yerine 1500 lirayi bir masaüstü için verin yıllarca performans alın üstelik yükseltme seçeneğinizde olsun.

taşınabilir olarak ise mutlaka ama mutlaka ultrabook moddellerini almalısınız, diğerleri çok kısa zamanda demode olacaklar.. almak istemezseniz atom işlemcili netbooklarda internete girip uzun süre gezinmek için idealdir. üstelik fiyatları uçuk değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 12, 2011, 14:14:44 »
Tesekkur ediyorum arkadaslar yorumlar icin mesela ben call of duty modern 3 rahatlikla oynamak istiyorum ozellikler konusunda yardimci olursaniz memnun olurum ekran ram falan iste hic anlamadiim seyler
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 12, 2011, 14:33:20 »
ben masaüstü toplattım amd phenom x4  4 çekirdekli 4 gb ram  1 gb ekran kartı

call of duty modern 3 - crysis  vb oyunları oynayabiliyorum bu ve bundan üstün bir sistem rahatlıkla 1,500 tl ye iyi bir makine toplanabilir forumda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 12, 2011, 15:55:37 »
Tesekkur ediyorum arkadaslar yorumlar icin mesela ben call of duty modern 3 rahatlikla oynamak istiyorum ozellikler konusunda yardimci olursaniz memnun olurum ekran ram falan iste hic anlamadiim seyler
Arkadaş, oynamak istediğin oyunun sitesine gir veya oyun forumlarının sitesinde oynamak istediğin oyunun minumum ve maksimum hangi özelliklerde
bileşenleri istediğini kolayca bulabilirsin.
ama işletim sistemi olarak Win7 yi tercih etmeni tavsiye ederim, çünkü directx 10 ve üstünü bu işletim sistemi destekliyor ve bazı yeni çıkan oyunlar
bu nedenle sadece Win7 işletim sisteminde oynanabiliyor .(örn. Battlefield 3)
Cod Mw3 oynamak için her cod oyunu gibi cok üstün bir donanım gerektirmiyor. Lakin en son ayarlarda oynamak istiyorum dersen o zaman bilgisayar
bileşenleri üst seviye olmak zorundadır.
kendi bilgisayarımı söyleyeyim... işlemci C2Duo e6600 2,4 Ghz, anakart Ggabyte P35c-ds3r, bellek 1 gb kingston ddr2800, ekran kartı nvidia GTX260
sonic model 896 mb 448 bit, bu şekliyle cod3 ü son ayarda oynayabiliyorum, bellekleri 3 gb yaparsak tabiki daha iyi performans alırız.bu sistemi
2 yıl önce kendim topladım, önümüzdeki günlerde sadece bellekleri 4 gb ddr3 1333 mhz yapınca en az 2 sene daha yeter performansı bu aletin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 12, 2011, 16:54:54 »
Oyun oynağın her laptop ısınacak ve arızalanma yoluna gidecektir. Eldeki bütçe ile çok daha iyi bir masaüstü alınabilir. Isınmaz, abuk subuk arıza yapmaz.

Laptop illa li lazımsa piyasadaki en ucuz laptop alınır mesela "lenovo G560e 290$" kalan parayla oyun için masaüstü kurulur.

lenovo ne kadar dandik olsa da xp kurulduğuda piyasadaki baba toshibalardan eksiği yoktur. 300-400$ aralığında laptop bakıp kampanyalar takip edilebilir.

Yada alternatif olarak ps3.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 12, 2011, 17:33:55 »
wm donanım haberde dediklerine göre yıllar öncesinin motorunu kullanıyormuş. bu demek oluyorki eğer illaki leptop alacaksan çok çok çok iyi bişey olmasına gerek yok. ama oyunlar sürekli gelişirler, gelecek yıl oyunları oynamakta zorluk çekebilirsin. oyun bu yıllarda çok para demek. her geçen gün yeni ekran kartı çıkıyor ve en iyisinide alsanız 3 4 yıl içinde bariz şekilde oyun performansı düşüyor. bu yüzden en azından ekran kartını değiştirmek gerekiyor. buda ancak masaüstünde olur.
aslına bakarsan oyun oynarsın ama bilgisayarın oynattığından bir tad almazsın. sorun burada çünkü nerdeyse her ekran kartlı leptopla dediğin oyunlar açılır..

http://www.sadecenotebook.com/Asus-K53SV-SX144D-i5-2410M-4GB-320GB-156%2CPR-45311.html?ref=akakce&v=1.49

bu ürün olabilir. ama üstünde işletim sistemi yok. onuda ya kurdur yada kur kullanmaya başla ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 12, 2011, 22:45:10 »
1500 TL ile alacağın hiç bir notebook, yeni çıkan oyunları rahat oynatmaz (yüksek çözünürlük ve tam detay).
Bundan dolayı, ya paraya kıyman gerek ve ya 1500 TL'y bir kasa toplat, onunla oyun oyna.

Not : Başlıktaki "alıcam" kelimesini ilk başta algılayamadım.....LÜTFEN GÜZEL DİLİMİZ KATLEMEYELİM.

:alkis:
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.