Gönderen Konu: lpg sistem tercihi ve lpg konusunda birkaç soru..  (Okunma sayısı 1838 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
lpg sistem tercihi ve lpg konusunda birkaç soru..
« : Mayıs 18, 2008, 22:11:04 »
arkadaşlar sevgili mod. lar. sitede olan konularda kafamdaki soruların cevabını bulamadım. tekrar böyle bir konu açtığım için kusura bakmayın. sorularıma gelirsek...(lpg sisteminden zerre kadar anlamam. yani 0 kiliometreyim :D)
not: aracım 97 1.6 xei

1- normal sistem ile sıralı arasında ne gibi bir fark var?(calışma prensibi olarak)
2- dier konularda okuduğuma göre sıralıda motor belli bir sıcaklığa gelince, düz belli bir devri geçince tüpe geçiyormuş. ben ortalama ayda 500 km yapıyoruz. ve bunun ortalama 350 km si şehir içi. şehir içinde 3000 devri fazla geçmiyoruz. 150 km şehir dışı ve şehir dışında hiç 3000 devir üzerine çıkmam (araç sollama dışında). bu bilgiler ışığında hangi sistem bana uyar?
3- bu değişim bana kaç ytl ye malolur?nekadar sürede amorti eder?

cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

dip not: arkadaşın aracında benzin deposu yok söktü sadece tüp var. bu nasıl bir sistem oluyor?

Toyota Club Türkiye

lpg sistem tercihi ve lpg konusunda birkaç soru..
« : Mayıs 18, 2008, 22:11:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg sistem tercihi ve lpg konusunda birkaç soru..
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2008, 14:41:48 »
o arkadasınız hapı yutmuş.
neyse ben o arabanın gli sinden 4 tane eskittim.sakın sıralı taktırmayın.
gidin bi lpg ciye o size ısrarla sıralı takmaya calısacak ama siz ona ben sıralı istemiyorun diye ısrar edin (cünkü sıralı da daha fazla kar ediyorlar)eski sistemi taktırın.BRC yi tavsiye ederim eski sistem de ona da 600 den fazla vermeyin.
eski sistemlerdeki gaza geçiş amahtarı sizin isteginizee göre ayarlanabiliyor.üç kademeli benzin bölümünde daima benzinle calışır benzinle gide orta bölüm de benzinle calısır siz gaza basıp arabanın devrini 3000e getirince(durdugunuz yerde de olabilir)gaza gecer,lpg bölümünde de arac lpg ile calışır lpg ile devam eder.ben size bu son durumu tavsiye ederim.hiç korkmayım o motoru bozabilecek bi adam daha anasından dogmadı :)
ama sıralı taktıracaksanız da hangi marka olursa olsun artık cok iyi.ama sakin FEMA marka taktırmayın.başa bela bişi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2008, 16:02:25 »
sıralı olmayan derken  enjeksiyonlu sistem taktırın
demek istediniz sanırım birde fema okadar kötü bir
sistem değildir orjinal malzemesi yetkili serviste iyi
bir usta tarafından monte edilirse bakımı da zamamında
yapılırsa kullanılabilr sistemdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2008, 22:28:08 »
bende zamanında lpg ye karşı idim fakat 3 gün önce prins marka lpg takıldı şu anda hiçbir şikayetim yok.(araç resimde görüldüğü gibi corolla mmt124 bg.)ama diğer markaları bilmem sadece bu modellere uyum sağlamadığını biliyorum.arıza ışığı ve araçta düzensizlik gibi.ben tek marka derim tabii aracınızı satmayacaksınız ve seviyorsanız prins.unutmadan prins in bayisi değili sadece kullanıcı bir vatandaşım)
(ALPADOR)