Gönderen Konu: 2011 AVENSİS VSC HATASI.  (Okunma sayısı 2175 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
2011 AVENSİS VSC HATASI.
« : Aralık 10, 2011, 20:08:30 »
arkadaslar 2011 avensisime önlere 2 kışlık lastik taktırdım.215/55/r17 bulamadım  225/45/r17 taktırdım..taktırdıktan sonra hız 50 yi geçince vsc hatası arkadsından abs lambası yandı ve direksiyon sertleşti.servisi aradım bilgi vermedi.teker lastik ölçüsü ve kışlık yazlık lastik farkından olabilceğini düşündüm arkalarada kışlık taktırdım düzeldi..malüm lastikler pahalı (goodyear tanesi 400tl) 2 tane yeter dedim arabanın gönlü olmadı galiba..aklınızda bulunsun aynı sorunla karşılaşırsanız...

Toyota Club Türkiye

2011 AVENSİS VSC HATASI.
« : Aralık 10, 2011, 20:08:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 AVENSİS VSC HATASI.
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2011, 20:49:02 »
VSc aracı dengede tutabilmek için.Araçta kayma yaşandıgı zaman VSc yanıyor.Gazı kesiyor aracı geri kontrol altına almay çalısıyor.Vsc hatası derken göstergede vsc ışıgı yanmasına mı dıyoyorsunuz.Bİr hata varsa sistem kendını kontrol ettikten sonra VSc ışıgı sönmez..Işık sönüyorsa hata yoktur
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2011, 15:16:02 »
vsc lambası sönmedi ,yanındada sönmeyen abs ve birkaç ışık daha yandı..araba stop edip tekrar çalıştırınca sönüyordu ama hız 50 yi geçince tekrar yanıyordu.sebebini biraz araştırdım.vsc 4 lastiğin hızını ayrı ayrı ölçerek arabanın kaydığını anlıyor.örneğin virajda arka taraf kaymaya başlayınca kayan tekerin hızı azalıyor ve araç müdahele ediyor.benim taktırdığım lastiklerin ebadıı farklı olduğu için önlerin hızını sistem farklı algıladı ve vsc hatası verdi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2011, 15:19:01 »
Paylaşım için teşekkürler Tahir Bey. VSC'nin bu kadar hassas olduğunu bilmek de ayrı bir keyif olsa gerek :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2011, 15:33:05 »
inkar edilsede avensis d sınıfı ve gayette kaliteli bir d sınıfı :D... fazladan iki lastik almış olmuşsunuz yol tutuşunuz daha iyi olur.. hayırlı olsun.. güle güle eskitin :)
94' reno broadway :)