0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abilerim kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama amerikayı bı daha keşfetmeye gerek yok..izmir i bildiğim için söylüyorum zira sizin bildiğiniz yerler de vardır İzmir manisa girişi..izmir ankara yolu girişiİzmir çeşme tarafı komple aşırı rüzgar alan yerler ve boğaz konumunda doğal pozizyonları vardır.ama bunların sadece karaburun tarafında rüzgar gülü ile enj üretimi yapılmakta..adamlar denizin içinde tarlalar halınde ruzgar enerjisisnden faydalanıyorlar..nie bilindik bişi varken uğraşırız haa yeni teknikler güzel kabul ediyorumses ve mıknatıs olayıı....
hem rüzgar hem de dalga santrallerinin doğanın dengesini bozduğuna ve hayvanlara(kuş ve balık sürülerine) zarar verdiğine dair raporlar yayınlanmıştı.
doğal insan rüzgarından olmazmı
hakan beye katılıyorum içten yanmalı motorların zamanı doldu. elektrikli araçlar %80 verimle çalışıyorlar. tam yüksek sıkıştırma ile içten yanmalıları işletmenin yolunu bulmuşken şimdide karbon salınım meselesi çıktı.. mazdanın bir aracında kullanmayı düşündüğü 15:1 sıkıştırmayı benzinli motorda kullanmayı başaran bir teknolojisi mevcut ama yetersiz.demek istediğim 150 yıldır yaktık benzini artık daha fazla enerji elde etmeliyiz mesela füzyon yada küçük ve basit nükleer enerji jenaratörü ile.. düşünsenize kilogramı 100 bin tl olan bir maddeden 0.001 gr alacaksınız ve bir yıl size yetecek...
nükleer santral ve kömürlü santralden daha iyi olduğunu söylerim hiç bir makaleye veya açıklamaya dayanmadan..
Yüksek fiyattan elektirik satıyorlar, bu nedenle insanların kendi enerjisini üretmesine izin vermiyor velet ..pardon devletyeğenim bir tavuk çiftliği kuracaktı kümesler için sürekli elektrik gerekiyor ve normal hat çekmek çok pahalıya mal oluyordudirek başıma 3 milyardı galiba, o da rüzgar gülü kurmaya karar verdi ama ne yazıkki engel oldular, kendi elektriğini üretmen yassah
Rüzgar gülü ile üretilen elektriği önce sisteme satmamız gerekiyormuş, sonra sistemden satın almamız. Tabi biraz daha pahalıya. Mevzuat gereği.
Kerem bu gün antalyadan geldim Ben maden yüksek mühendisiyim bunu hatırlatarak devam etmek ve bilgi vermek istiyorum izin verirsen...Antalyada temiz kömür çalıştayı düzenlendi ve burada sunulan makalelerden biride kömür ile çalışan ki daha çok termik santral olarak ifade edilir, termik santrallerin bacasından atılan CO2 'in alg ler ile (bildiğiniz yosun) tutularak bertaraf edilmesi planlanıyor. Algler ne bir bitkidir ne de tam olarak bir hayvan arada bir form ve co2 ilede beslenebiliyorlar. Buralarda kurulacak alg tarlaları ile bu baca gazlarındaki CO2 nin tutularak emisyonun azaltılması planlanıyor. Sanırım Ege üni. bu algleri üreterek satıyorda yani üretilecek alglerde resmen katma değer yaratacak ama sanırım bunun için biraz zaman var konu ile alakası varmı bilmiyorum sadece anti parantez biraz bilgi paylaşmak istedim... İyi akşamlar buarada
Sarper bak senle iyi anlaşmaya başlıcaz iyice bende mermer teknikeriyim.. bilmem biliyormusun bizim sektörü? çok sayoda madenci arkadasım var:)