Gönderen Konu: Evreka, Enerji üretimi...  (Okunma sayısı 3189 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Evreka, Enerji üretimi...
« Yanıtla #20 : Aralık 09, 2011, 23:43:31 »
abilerim kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama amerikayı bı daha keşfetmeye gerek yok..

izmir i bildiğim için söylüyorum zira sizin bildiğiniz yerler de vardır

İzmir manisa girişi..
izmir ankara yolu girişi
İzmir çeşme tarafı komple aşırı rüzgar alan yerler ve boğaz konumunda doğal pozizyonları vardır.
ama bunların sadece karaburun tarafında rüzgar gülü ile enj üretimi yapılmakta..

adamlar denizin içinde tarlalar halınde ruzgar enerjisisnden faydalanıyorlar..
nie bilindik bişi varken uğraşırız

haa yeni teknikler güzel kabul ediyorum
ses ve mıknatıs olayıı....
hem rüzgar hem de dalga santrallerinin doğanın dengesini bozduğuna ve hayvanlara(kuş ve balık sürülerine) zarar verdiğine dair raporlar yayınlanmıştı.
2011 YARİS 1.0

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 09, 2011, 23:43:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 10, 2011, 00:02:58 »
hem rüzgar hem de dalga santrallerinin doğanın dengesini bozduğuna ve hayvanlara(kuş ve balık sürülerine) zarar verdiğine dair raporlar yayınlanmıştı.
mutlaka öyle ama galiba insanların doğaya az çok zarar vermesi bi doğa kanunu :) maliyetini çalışma ömrünü verimliliğini hesapladıktan sonra uygunsa teşvik edilmesi gerekiyor ama malesef.. 
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 10, 2011, 00:21:22 »
  Otomobillerimizde bile (benzinli, atmosferik) enerji kullanım verimliliği %15 dolaylarında olması lazım (yanlış bilmiyorsam). Yüksek sıkıştırmalı ve aşırı beslemeli dizellerde bu oran biraz daha fazla (petrolden benzin ve dizelin elde edilmesi için gereken enerjiyi de düşünün). Bu konuda da çok çalışmalar gerekir aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 10, 2011, 11:45:34 »
evet aslında hiçbişey en iyi haliyle çalışmıyor.. herşey geliştirilmeye açık.. çalışcak alan çok ama kimse üstüne alınmıyor heralde.. neyse bi makine mühendisi adayı olarak katkıda bulunmak benim de görevim :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 10, 2011, 15:19:10 »
İktisadın temelinde her ne kadar halka hizmet topluma yararlı olmak varsa da sonuçda girişimciler maliyet konusunda hemfikirler ve her zaman en çok kar için çalışırlar sonuç olarak dünya genelindeki dev şirketlerin tekelinde olan petrol karşısında elektrikli motorlar sadece hibrit kalıyorsa bunun içinde bi iş var demektir kaç sene önce elektrolizle çalışan araba yapıldı eee bu gün kullanmıyoruz niye maliyeti fazla talebi de ikame mallardan dolayı düşük olacağından bunlar hayal oluyor..
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 10, 2011, 16:25:46 »
doğal insan rüzgarından olmazmı

:lol: :lol: :lol: recep ivedik gibi adamlar lazım kemal amca  :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 10, 2011, 17:28:31 »
hakan beye katılıyorum içten yanmalı motorların zamanı doldu. elektrikli araçlar %80 verimle çalışıyorlar.
tam yüksek sıkıştırma ile içten yanmalıları işletmenin yolunu bulmuşken şimdide karbon salınım meselesi çıktı.. mazdanın bir aracında kullanmayı düşündüğü 15:1 sıkıştırmayı benzinli motorda kullanmayı başaran bir teknolojisi mevcut ama yetersiz.

demek istediğim 150 yıldır yaktık benzini artık daha fazla enerji elde etmeliyiz mesela füzyon yada küçük ve basit nükleer enerji jenaratörü ile.. düşünsenize kilogramı 100 bin tl olan bir maddeden 0.001 gr alacaksınız ve bir yıl size yetecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 10, 2011, 17:42:03 »
abilerim kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama amerikayı bı daha keşfetmeye gerek yok..

izmir i bildiğim için söylüyorum zira sizin bildiğiniz yerler de vardır

İzmir manisa girişi..
izmir ankara yolu girişi
İzmir çeşme tarafı komple aşırı rüzgar alan yerler ve boğaz konumunda doğal pozizyonları vardır.
ama bunların sadece karaburun tarafında rüzgar gülü ile enj üretimi yapılmakta..

adamlar denizin içinde tarlalar halınde ruzgar enerjisisnden faydalanıyorlar..
nie bilindik bişi varken uğraşırız

haa yeni teknikler güzel kabul ediyorum
ses ve mıknatıs olayıı....

Yüksek fiyattan elektirik satıyorlar, bu nedenle insanların kendi enerjisini üretmesine izin vermiyor velet ..pardon devlet
yeğenim bir tavuk çiftliği kuracaktı  kümesler için sürekli elektrik gerekiyor ve normal hat çekmek çok pahalıya mal oluyordu
direk başıma 3 milyardı galiba, o da rüzgar gülü kurmaya karar verdi ama ne yazıkki engel oldular, kendi elektriğini üretmen yassah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 10, 2011, 17:43:25 »
hakan beye katılıyorum içten yanmalı motorların zamanı doldu. elektrikli araçlar %80 verimle çalışıyorlar.
tam yüksek sıkıştırma ile içten yanmalıları işletmenin yolunu bulmuşken şimdide karbon salınım meselesi çıktı.. mazdanın bir aracında kullanmayı düşündüğü 15:1 sıkıştırmayı benzinli motorda kullanmayı başaran bir teknolojisi mevcut ama yetersiz.

demek istediğim 150 yıldır yaktık benzini artık daha fazla enerji elde etmeliyiz mesela füzyon yada küçük ve basit nükleer enerji jenaratörü ile.. düşünsenize kilogramı 100 bin tl olan bir maddeden 0.001 gr alacaksınız ve bir yıl size yetecek...

o sistem pek tehlikeli... tam güvenliği sağlamadan öyle bir enerji kaynağı kullanılacağını sanmıyorum
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 10, 2011, 20:13:54 »
edison un flamanlı ampulun patentini aldıktan kaç yıl sonra piyasa sürdüğünü bilen var mı? eleman elindeki tüm gaz yağı lambaları bitene kadar piyasa sürmemiş.emin olun yeni nesil otomobillerin teknolojisi hazırdır.eldeki akaryakıt ile çalışan araçlar bitene kadar bekleyin bakem.kapitalist abilerimiz stokları bitirmedi daha.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 10, 2011, 21:02:49 »
  Rüzgar gülü ile üretilen elektriği önce sisteme satmamız gerekiyormuş, sonra sistemden satın almamız. Tabi biraz daha pahalıya. Mevzuat gereği. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 10, 2011, 23:43:41 »

nükleer santral ve kömürlü santralden daha iyi olduğunu söylerim hiç bir makaleye veya açıklamaya dayanmadan..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 10, 2011, 23:57:55 »
Sadece enerjiyi üretmek üzerine değil topluma bunu verimli ve yerinde kullanmayı öğreterek bir şeyleri tam olarak başarabiliriz...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 11, 2011, 00:05:00 »
nükleer santral ve kömürlü santralden daha iyi olduğunu söylerim hiç bir makaleye veya açıklamaya dayanmadan..

Kerem bu gün antalyadan geldim Ben maden yüksek mühendisiyim bunu hatırlatarak devam etmek ve bilgi vermek istiyorum izin verirsen...

Antalyada temiz kömür çalıştayı düzenlendi ve burada sunulan makalelerden biride kömür ile çalışan ki daha çok termik santral olarak ifade edilir, termik santrallerin bacasından atılan CO2 'in alg ler ile (bildiğiniz yosun) tutularak bertaraf edilmesi planlanıyor. Algler ne bir bitkidir ne de tam olarak bir hayvan arada bir form ve co2 ilede beslenebiliyorlar. Buralarda kurulacak alg tarlaları ile bu baca gazlarındaki CO2 nin tutularak emisyonun azaltılması planlanıyor. Sanırım Ege üni. bu algleri üreterek satıyorda yani üretilecek alglerde resmen katma değer yaratacak ama sanırım bunun için biraz zaman var konu ile alakası varmı bilmiyorum sadece anti parantez biraz bilgi paylaşmak istedim... İyi akşamlar buarada
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Aralık 11, 2011, 00:08:15 »
Yüksek fiyattan elektirik satıyorlar, bu nedenle insanların kendi enerjisini üretmesine izin vermiyor velet ..pardon devlet
yeğenim bir tavuk çiftliği kuracaktı  kümesler için sürekli elektrik gerekiyor ve normal hat çekmek çok pahalıya mal oluyordu
direk başıma 3 milyardı galiba, o da rüzgar gülü kurmaya karar verdi ama ne yazıkki engel oldular, kendi elektriğini üretmen yassah
bizimde aynı şey başımıza geldi malesef..
  Rüzgar gülü ile üretilen elektriği önce sisteme satmamız gerekiyormuş, sonra sistemden satın almamız. Tabi biraz daha pahalıya. Mevzuat gereği. ;)

mevzuata göre şu anda bireysel kullanıcılar elektrik üretiyor ama tedaş veya tek diye bildiğimiz kuruma satamıyor. konu ile ilgili bi mühendisle görüşmüştüm yakın zamanda
kullanmadığın fazla elektrik diğer evinde yada başka bi yerdeki gösterdiğin abonenin tüketiminden düşecekmiş.. işte ozaman bu iş biraz daha büyür.

teknik olarak bizde güneş paneli yardımıyla bi sistem kurup bi çiftliğe elektrik sağlamak istedik
su kuyusu için;
7,5 kw lık bir motoru 6 saat çalıştırma bedeli 25 bin
aynı motoru 24 saat çalıştırma bedeli 45 bini buldu yapılan ilk hesaplarda..

burda asıl para depolama üniteleri yani akü gurupları tutuyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 11, 2011, 00:10:10 »
Kerem bu gün antalyadan geldim Ben maden yüksek mühendisiyim bunu hatırlatarak devam etmek ve bilgi vermek istiyorum izin verirsen...

Antalyada temiz kömür çalıştayı düzenlendi ve burada sunulan makalelerden biride kömür ile çalışan ki daha çok termik santral olarak ifade edilir, termik santrallerin bacasından atılan CO2 'in alg ler ile (bildiğiniz yosun) tutularak bertaraf edilmesi planlanıyor. Algler ne bir bitkidir ne de tam olarak bir hayvan arada bir form ve co2 ilede beslenebiliyorlar. Buralarda kurulacak alg tarlaları ile bu baca gazlarındaki CO2 nin tutularak emisyonun azaltılması planlanıyor. Sanırım Ege üni. bu algleri üreterek satıyorda yani üretilecek alglerde resmen katma değer yaratacak ama sanırım bunun için biraz zaman var konu ile alakası varmı bilmiyorum sadece anti parantez biraz bilgi paylaşmak istedim... İyi akşamlar buarada

Sarper bak senle iyi anlaşmaya başlıcaz iyice bende mermer teknikeriyim.. bilmem biliyormusun bizim sektörü?  çok sayoda madenci arkadasım var:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Aralık 11, 2011, 00:32:23 »
Sarper bak senle iyi anlaşmaya başlıcaz iyice bende mermer teknikeriyim.. bilmem biliyormusun bizim sektörü?  çok sayoda madenci arkadasım var:)

Lisans bitirme tezim mermerlerin cilalanması üzerine idi. Neyse konuyu dağıtmayalım.

:D :lol:İyide benim gözüm seni hiiiiçççç tutmadı... :lol: :D

:islik: :islik: :islik: :islik: :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 12, 2011, 10:01:44 »
En guzelı kojenerasyon sıstemler. Daha cok jenerator uretelım :D
Kemal abı senın yegen jeneretor almayı nıye dusunmedı? Yardımcı olurduk.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Aralık 13, 2011, 21:50:47 »
vallahi nette gördüm tam konuya uygun die düşündüm..

http://elektrikport.com/ruzgr-turbini-tasariminda-japon-bulusu#.TueqfBS3-Ww.facebook

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 16, 2011, 21:04:55 »
maxforce engine

arkadaşlar bu nasıl bir iştir ?